Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

A biorezonanciás állapotfelmérésről

Mire jó a biorezonancia terápia?

 

Alkalmazási területek:

A fájdalommentes gyógyítás lehetőségei:

A biorezonanciás vizsgálat az életfolyamatokat irányító elektromágneses hullámzásokat és rezgéseket méri, egy különleges számítógépes program segítségével képet nyerhetünk szervezetünk pillanatnyi állapotáról. Kimutatja a gyulladást, regisztrálja a hiperaktivitásra utaló, allergiás tünetet, vagy felhívja a figyelmet arra, hogy kimerült a szervezet, nincs elég energiája. Az így kapott információkat használjuk fel a gyógyításra. A biorezonanciás kezelést sokszor olyan esetekben is alkalmazzuk, amikor a hagyományos orvoslás tehetetlen, eszközei kevésnek bizonyulnak.

Mennyire hasonlít a Nelson biorezonanciás eljárás például az ultrahangos vagy a fizioterápiás vizsgálatra és kezelésre?

Egészen más, mint az ultrahangos vizsgálat. Ebben az esetben egy számítógépes program által irányított műszer érzékeli a szervezet rezgéseit, sőt a különböző szervekét külön-külön is méri, ezt követően pedig elektromágneses hullámokat bocsát ki és juttat a szervezetbe, vagy a beteg szervbe. Nem helyettesíti ugyan a laborvizsgálatot, de olyan képet ad a szervezetről, amelyet más módszerrel nem lehet megkapni. Megmutatja, milyen az energetikai háztartásunk, illetve, hogy mennyire vagyunk képesek egy betegség vagy műtét után regenerálódni.

Hogyan zajlik pontosan a biorezonanciás vizsgálat?

Hasonló az EKG-hoz, amely szintén elektromágneses jelenségek mérése alapján szolgáltat információkat a szívműködésről. Ott is a két bokára, csuklóra helyezik az elektródákat, de a biorezonanciás vizsgálatnál a mellkas helyett a fejre erősítjük a pántot. Többek közt ezért kell hozzá számítógép, ugyanis sokkal több információt kell feldolgozni, összerendezni.

Mi a különbség a biorezonanciás készülékek között?

A különbség a gépek teljesítményében, érzékenységében van. A Nelson készülék, 3-5- perc alatt 8600 féle dolgot képes vizsgálni, többek közt a baktériumokat, a vírusokat, a hormonokat, az idegrendszert, az izületeket, a különböző szervek, valamint a szervezet egészének állapotát. A saját szisztémája szerint csoportosítja az információkat - például a rezgéseket magas, alacsony, deformált vagy normális kategóriába sorolja - és ennek alapján alkot számítógépes képet a vizsgált személyről.

Mi történik a Nelson féle számítógépes állapotfelmérés után?

Kikérdezzük a beteget, és az általa mondottak, illetve a leletei és a számítógépes információk alapján kiválasztjuk a megfelelő gyógymódot, és a gépbe előzőleg betáplált program segítségével elkezdődik a terápia. A műszer képes például arra, hogy kioltsa az allergének által kibocsátott elektromágneses rezgéseket. Ezzel párhuzamosan megemeljük az immunrendszer alacsony rezgését, vagyis megerősítjük azt. E két beavatkozás együttes hatására pedig megindul a gyógyulási folyamat. Sokszor előfordul, hogy hagyományos módszerekkel nem találják a betegség okát, a biorezonanciás vizsgálat viszont kimutatja, hol a probléma, ráadásul ezek a gépek kifejezetten jól használhatók nehézfémek eltávolítására a szervezetből. Az ólom, a higany, az arzén igen veszélyesek, ugyanis beépülnek a sejtfalba, és megakadályozzák a sejtek normális működését. A biorezonanciás kezelés ezeket a nehézfémeket nagy hatásfokkal feloldja, s azok aztán a vizelettel el tudnak távozni.

Milyen jelek utalnak arra, hogy valakinek nehézfémmel terhelt a szervezete?

Ha például az amalgám fogtömés problémát okoz, vagyis túlságosan magas a higany -, illetve ólomterheltség, fáradékonyság, zsibbadás, fémes ízérzés, afta megjelenése a szájban, emésztési probléma, gyakori fejfájás, migrén vagy gyulladás jelzi, hogy felborult a szervezet egyensúlya. A biorezonanciás vizsgálattal választ kapunk arra, hogy hol keletkezett a tüneteket okozó probléma, a szájban-e vagy lejjebb, a gyomorban, esetleg a vastagbélben. De ki lehet deríteni például azt is, hogy a haj tartalmaz-e nehézfémet, minden porcikánknak megvan ugyanis a maga rezgéstartománya, és a hajszálakban mért rezgés alapján a gép jelzi, ha sok a higany vagy kevés a vitamin - egyszóval szépen végigkövethető a szervezetben, hogy ez vagy az a tünet mire utal.

Milyen panaszokkal hozzák el leggyakrabban a szülők a gyermeküket?

A kezelés nagy előnye, hogy senkinek sem megterhelő, fájdalommentes, ezért egészen pici gyerekeket is gyógyíthatunk, akik közül a legtöbben allergiával, ekcémával, kruppal, nehézlégzéssel, állandó orrfolyással, influenzával küszködnek, továbbá ragyogó eredményeket érünk el hiperaktív gyerekeknél. A hiperaktivitás hátterében ugyanis egy esetleges rejtett ételallergia húzódik meg, amelyet valamilyen tartósító-, színezőszer vagy ételadalék-anyag vált ki.  Nem minden esetben jelentkeznek ilyenkor allergiás tünetek, előfordul, hogy ezek a szervezetben felszaporodott anyagok csupán „piszkálják" az idegrendszert, s ennek hatására a gyerekek állandóan mozognak.

A kezelés során egyrészt javul a koncentrálóképesség, másrészt egyre jobban bír magával a gyerek, és az iskolai stresszt is jobban tűri. A hiperaktivitás igen gyakori, ám a problémát ritkán kezelik eredményesen, mivel a tünetek nem egyértelműek. De hiperaktivitást, illetve migrénes fejfájást okozhat például a túlzott csokoládéfogyasztás is. Manapság meglehetősen frusztráltak a gyerekek, mindannyiuknak jót tenne a biorezonanciás kezelés.

Mikor a legfáradtabbak a gyerekek?

Decemberre már meglehetősen elfáradnak, májusra pedig szinte teljesen kimerülnek, ám ha az említett módon kezeljük őket, egészségük ragyogóan karbantartható, szellemileg és idegileg is frissek maradnak. Ráadásul nem jelent megterhelést a számukra, általában elég havonta egy alkalom, és javul például az emésztésük, erősödik az immunrendszerük, s így kevesebbszer betegednek meg.

Szabó Katalin