Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Kelációs terápia

A kelációs terápia a metabolikus salakanyagok, illetve toxikus fémek véráramból való kitisztítását jelenti. Ez általában a kelátképző anyagok, mint például ethylene diamine tetra acetate (EDTA), injekció formában történő szervezetbe juttatásával valósul meg, mely anyagok kötést képeznek az említett szennyeződésekkel.

A terápia eltávolítja az artériák falán lévő lerakódások kalcium tartalmát, valamint a toxikus ionokat és helyreállítja a keringést a test valamennyi szövetéhez.

Az amerikai orvosok egyre gyakrabban alkalmazzák ezt a módszert az érelmeszesedés folyamatának visszafordítására, valamint az érfaltisztító és a bypass műtétek alternatívájaként.

A kelációs terápiát szintén használják degeneratív betegségek, mint például a lupus és az ízületi gyulladás kezelésére. A kezelést járóbeteg ellátásként végzik, fájdalommentes és körülbelül három és fél órát vesz igénybe. A legtöbb orvos 20-30 kezelést ajánl az optimális eredmény eléréséhez. Jóllehet a konvencionális orvostudomány tartózkodik alkalmazásától, kutatók egy testülete (főleg a viszonylag ismeretlennek és jelentéktelennek számító orvosi lapokban) támogatják a módszer alkalmazását.

Dr. Gulyás Tamás