Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

A botox lenne az örökifjú celebek titka?

Ha botox, akkor legtöbbünknek Nicole Kidman arca jut eszébe, ami nem éppen a ráncosságáról híres.

Persze a színésznő sokáig titkolta, tagadta, hogy botoxolt volna, viszont amikor már állítólag sorozatosan nem kapott szerepeket, hiszen kivasalt arcával nem tudta meggyőzni a rendezőket, akkor ő is belátta, hogy ez így nem mehet tovább. Bevallotta, hogy használt botoxot, és meg is bánta: „Egyszer kipróbáltam a botoxot, de nem tetszett az eredmény. Soha többé nem fogom használni, hiszen végre tudom mozgatni a homlokom!” – mondta a színésznő, aki rezzenéstelen, botoxolt arcát egyáltalán nem sírja vissza.

Hollywoodi sztárok véleménye a botoxról:

  • Gwyneth Paltrow: „Egyszer már próbálkoztam vele, de úgy néztem ki utána, mint egy őrült."
  • Jennifer Aniston: „Kipróbáltam a botoxot egyszer, de nem volt jó. A kezelés öregíti a nőket. Nagyon. Eltűnnek az érzelmek az arcukról. Látod a nőt, tudod, hogy már nem fiatal, de nem tudnád megmondani, hány éves.”
  • Cindy Crawford: „Én is kipróbáltam a botoxot, de az eredmény megrémisztett. A plasztikai műtétek mind ijesztőek!”
  • Dannii Minogue: „Hallottam, hogy az emberek mit mondanak rólam: műanyag, az egész tiszta botox, és magam is megláttam a tükörben, miről beszélnek. Nem titkoltam, hogy volt egy pár kezelésem, de mára ennek vége.”
  • Kylie Minogue: „Használtam botoxot, de többet nem teszem, a közelébe sem megyek! Vannak ráncaim. Mindenki láthatja!” 
  • Kate Winslet: „Amikor játszol, tudnod kell mozgatni az arcodat! Kommunikálnod kell, érzéseket kell tudnod kifejezni vele. Gyűlölném, ha ez a képességem eltűnne.”

Bár Martin Scorsese rendező sokszor hangoztatja, hogy a botox kifejezéstelenné, viaszossá teszi az arcot, ami a színészi szakmánál elég nagy hátrány, mégis ma már a legtöbb híresség szívesen veti alá magát botox kezelésnek.

Pár híresség, aki feltehetően használt botoxot:

Brooke Shields

Bruce Willis

Carla Bruni

Cliff Richard

Courteney Cox

Clint Eastwood

Demi Moore

David Beckham

Fergie

David Hasselhoff

Goldie Hawn

Franco Nero

Hilary Clinton

George Clooney

Kim Kardashian

Gordon Ramsay

Madonna

Michael Douglas

Meg Ryan

Mickey Rourke

Melanie Griffith

Patrick Dempsey

Pamela Anderson

Robert Downey Jr.

Renée Zellwegger

Simon Cowl

Sandra Bullock

Steve Martin

Teri Hatcher

Sylvester Stallone  

Victoria Beckham

Tom Jones

Azért akadnak olyan sztárok is, akik szeretnének méltósággal megöregedni, és nem élő viaszbábúként leélni a hátralévő életüket.

Akik állítólag elzárkóznak a botox kezelés elől:

Miért ráncosodunk?

Ahogy telnek-múlnak az évek a bőrünkben lévő kollagén és elasztin nevű kötőszöveti rostok száma fokozatosan csökken, és sajnos ezek a rostok felelősek a bőr feszességéért és rugalmasságért. Emiatt megjelennek a szarkalábak és a mélyebb barázdák. A későbbiekben pedig a megmaradt rostok is egyre-inkább meggyengülnek, emiatt a bőr megereszkedhet, megnyúlhat, ami esetenként még zavaróbb, mint a fránya ráncok jelenléte.

Mindenkit zavar, hogyha öregszik

Azért nem csak a színészóriásokat foglalkoztatja az öregedés és a ráncosodás kérdésköre, a hétköznapi hölgyek többségét is érdekli ez a téma. Hiszen az arc testünk azon része, ami legjobban szem előtt van, éppen ezért korántsem mindegy, hogy néz ki. Oscar Wilde szerint: ,,Egy asszony csak akkor elégedett teljesen, ha legalább tíz évvel fiatalabbnak néz ki, mint a saját lánya”. 

3DEEP® rádiófrekvenciás bőrfiatalítás

3DEEP® hexapoláris rádiófrekvenciás bőrfiatalítás újra beindítja a bőr kollagén-termelését, ezáltal ránctalanít. Mindezt gyengéden, fájdalom és mellékhatások nélkül rádiófrekvenciás hő hatásával teszi. Jó hír, hogy a 3DEEP® hexapoláris rádiófrekvenciás bőrfiatalító technológiát beépítették egy kis otthoni készülékbe is, aminek neve Newa™!

Kató Iringó