Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Krónikus orrfolyás kezelése Safe Laser lágylézerrel

Az orrfolyás sokszor egy ártalmatlan náthával kezdődik, majd azt vesszük észre, hogy gyermekünk hetek óta fújja az orrát és köhög. 

A téli szezonban sok megfázásos megbetegedés jelentkezik

Melyek legnagyobb része fertőzéses eredetű ugyan, de ne feledjük, hogy fogékonyság is kell hozzá. A krónikus váladéktermelés aztán táptalajt nyújt a baktériumok megtelepedésének, és ekkor már komolyabb fertőzés is kialakulhat.

A váladéktermelésnek több oka van, de általában a nyálkahártya izgalma okozza. Ha jól végiggondoljuk, a nyák feladata, hogy bevonja a nyálkahártyát, illetve eltávolítsa az ott megtapadó apró anyagokat. A fokozott váladékképződés pedig fokozott ürüléssel jár.

Az orrfújás, nyákképződés okai

Mit tehetünk orrfújás ellen?

Ezek mind-mind szóba jöhetnek. Ezeken kívül a nyálkahártya állapotának és az irritációra adott reakció csökkentésére ma már otthonunkban is rendelkezésre áll a lágylézer terápia.

Krónikus orrfolyás kezelése lágylézerrel

A lágylézerek élettani hatásának alapja a mai napig nem teljesen tisztázott. Az orvostudomány a magyar kutató Mester Endre után a biostimuláció névvel illeti a lágylézerek hatását. Ez az összefoglaló név magában foglalja a gyulladáscsökkentő, az ödéma csökkentő és a regenerációt serkentő hatásokat is.

A lágylézerek közül a Laser lágylézer egy olyan speciális optikai szűrővel van ellátva, mely veszélytelenné teszi azt a szemre. Így ha véletlenül a sugárba nézünk, nem károsítja az szemünket, ezért felnőtt felügyelete mellett gyermekeken is alkalmazható. Az orrelőtét használatával a Lasert az orrnyílásokba világítva napi 3-3 perc kezeléssel, a nyálkahártya irritációval szembeni védelmét jelentősen fokozhatjuk. Használata nemcsak az orrfolyás szezonjában, hanem az allergiaszezonban is nagy segítséget nyújthat.

Dr. Gulyás Tamás