Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

3+1 őszi bőrmegújító arckezelés

Nem titok, hogy a nyári hónapok alatt rengeteg negatív külső behatás éri bőrünket – pl. UV-sugárzás – melyek mind-mind megviselik az arcunkat: ráncok, pigmentfoltok és szárazság léphet fel. Éppen ezért érdemes lehet ősszel alávetni magunkat pár bőrmegújító kezelésnek, hogy a karácsonyi fotókról már üde és friss arc mosolyogjon vissza ránk.

Miért ősszel?

Egyrészt az ősz a megújulás időszaka, így mikor máskor vágnánk bele a fejszénket külsőnk felfrissítésébe, mint ekkor. Másrészt léteznek ún. fényérzékeny kezelések, melyeket kifejezetten csak az őszi-téli időszakban ajánlott végezni, hiszen:

Ilyen fényérzékeny kezelés a kémiai bőrhámlasztás, az IPL és a lézer. Az alábbiakban igyekeztünk összefoglalni, hogy mit kell erről a 3 őszi bőrmegújító arckezelésről tudni. 

Csak az őszi-téli időszakban alkalmazható bőrfiatalító kezelések

Kémiai bőrhámlasztás

Mi az a kollagén és elasztin?
A bőr legnagyobb részét az irha alkotja, melynek közel 75%-át egy természetes fehérje teszi ki, amit kollagénnek hívunk, a másik 5-10%-át pedig elasztin alkotja. A kollagén és elasztin rostok felelősek a bőr rugalmasságáért és feszességéért. Csecsemőkorunktól kezdve termelődnek szervezetünkben ezek a rostok, de az idő előrehaladtával, kb. 25 éves korunk körül, a kollagén és elasztin rostok termelődése folyamatosan csökken, és a meglévő rostok is egyre rugalmatlanabbá válnak. Emiatt lesz egyre ráncosabb és petyhüdtebb a bőrünk, ahogy öregszünk. Összességében tehát elmondható: a kollagén és elasztin termelődésének lelassulása és későbbiekben a hiánya az öregedés egyik meghatározó oka.

Fotórejuvenáció – IPL bőrmegújítás

Frakcionális lézeres arckezelés

Egész évben igénybe vehető arcfiatalító kezelés

Mi van akkor, ha valaki nem szeretne olyan kezelést igénybe venni, ami fényérzékenyít és ami évszakhoz kötött? Ilyenkor jön a képbe a 3DEEP® rádiófrekvenciás bőrfiatalítás módszere. Ez a technológia ugyanis nem fényérzékenyít, nincs hatással a pigmentképzési folyamatra, nem teszi sebezhetővé a bőrt, nem függ a bőr színétől, így bármelyik évszakban és bármilyen bőrtípusnál végezhető.

A rádiófrekvenciás bőrfiatalításról, ránctalanításról bővebb információt a Newa.hu-n talál! >>>

Kató Iringó