Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Hogyan krémezzük magunkat? Arcmasszázs? Igen!

Tévedünk, amikor azt gondoljunk, hogy annál jobb lesz, minél vastagabb rétegben kenjük az arcunkra a ránctalanító krémet. Sokkal hasznosabb lehet, hogyha vékonyan, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrünkbe. 

A ránctalanító krém felvitele előtt fontos az arc megfelelő tisztítása

Csak a szennyeződésektől (kosz, por, stb.), sminktől és a felesleges faggyútól megszabadított arc képes befogadni a hidratáló krémet, a ránctalanító krémet, vagy a szemkörnyék ápolót. A különböző krémek hatóanyagai ugyanis csak úgy tudnak (nagyjából) felszívódni, ha előkészítettük számukra a terepet. Éppen ezért az arc tisztítása kiemelten fontos reggel és este.

De mire lesz szükségünk az alapos és rendszeres tisztításhoz? Sminklemosóra, mosakodó gélre, tonikra, pakolásra, esetleg radírra. Utóbbit heti-havi rendszerességgel érdemes bevetni, hiszen segít eltávolítani az elhalt hámsejteket. 

Jó tudni!

Nem érdemes túlzásba vinni az arcápolást, mert az legalább olyan káros, mint ha elhanyagolnánk.

 

Ránctalanító krém felvitele arcmasszázzsal

Első számú szabály: ne krémezzük be az arcunkat túl vastagon, mert a felesleges réteg csak eltömíti a pórusokat! Jól tesszük, ha nemcsak úgy kutyafuttában, hanem egy kis masszázzsal karöltve visszük fel a krémet az arcbőrünkre. A japán nők szépségápolási rutinja például messze földön híres, s ennek nem véletlenül képezi alapját a mindennapos arcmasszázs.

De miért jó, ha megmasszírozzuk az arcunkat ránctalanító krémmel?

Az arcmasszázs csak pár percet vesz igénybe, és leginkább lefekvés előtt érdemes alkalmazni.

Az arcmasszázs menete 6 lépésben

1.       Toka: kinyitott ujjakkal simítsuk végig finoman az állvonalat az állunk közepétől a fülcimpáig. Mindkét oldalon legalább 8X.

2.       Homlokráncok: simítsuk nagy ívben a homlokunkat az orrtőtől a halánték felé. Először a szemöldök mentén, majd a haj irányába. Mindkét oldalt legalább 5X, mindig alulról felfelé, finoman masszírozva.

3.       Két kézzel masszírozzuk a száj körüli részt. Lentről fölfelé, kis félköríves mozdulatokkal. Ez a masszázs az orrtól a száj széléig húzódó éles ránc kialakulását akadályozza, amelytől szomorúvá, öregessé válik az arckifejezés.

4.       Szemkörnyék: vegyünk egy pacni krémet a nagyujjunkra, és körözzünk vele nagyon finoman kívülről befelé. Mindegyik oldalán 5X. Vigyázzunk, a bőr itt a legfinomabb, óvatosan bánjunk vele!

5.       Az orrcimpák környékét kis ívű körökkel, kicsit erősebb nyomással kb. 30 másodpercig masszírozzuk.

6.       Végül masszírozzuk át a teljes arcfelületet: haladjunk kis, köröző mozdulatokkal alulról felfelé, az arc közepétől egyre távolodva. Addig simogassuk, míg az arc enyhén kipirul. A krémnek teljesen fel kell szívódnia – a felesleget papír zsebkendővel finoman töröljük le. (Forrás: Karin Felix: Egészséges szépség)

A ránctalanítás témaköréről bővebben itt olvashat! >>>

Kató Iringó