Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Női testtípusok

A testtípus egy olyan öröklött adottság, mely meghatározza a magasságot, a csontozatot, a váll, a mell, a derék, a csípő arányait, és a hízásra hajlamos területeket egyaránt. Van, aki inkább hasra, más a felkarra vagy éppen a combra, fenékre hízik, vannak gömbölyűbb és nyúlánkabb alakú nők, és mindenkinek más a gyenge pontja.

Ha több a felvett energia, mint amit a szervezet felhasznál, túlsúly alakul ki. Genetikusan öröklött, hogy test mely területein tudnak legkönnyebben zsírpárnák kialakulni, az azonos nemű szülők, nagyszülők testfelépítése viszonylag pontosan előrevetíti a jövőbeli alkatot. Testtípust váltani szinte lehetetlen, testtípusunk csak részlegesen vagy átmenetileg módosulhat életünk folyamán: hízással vagy fogyással derekunk, csípőnk méreteit meg tudjuk változtatni, (bár a hízásra hajlamos területek állandóak életünk folyamán), vállszélességünk, mellméretünk pedig végképp öröklött adottság.

Többféle testtípus-tipizálás létezik, évekig csak az alma- és a körte-alakról lehetett hallani, de az utóbbi években megjelentek jóval alaposabb, új testtípus tipizálások is, melyek legizgalmasabbja a brit stylist-páros, Trinny és Susannah nevéhez fűződik, erről szintén szó lesz majd!

Alma-típus és körte-típus

A legegyszerűbb, legelterjedtebb női testtípus-tipizálási rendszer a nőket alma- és körte-típusra bontja testalkat szerint. Az alma-típusú elhízást „férfiasnak”, míg a körte-típusút „nőiesnek” is szokták nevezni.

Trinny és Susannah 12 féle női testtípus meghatározása

Két népszerű brit stylist, Trinny Woodall és Susannah Constantine pár éve egy vadonatúj tipizálási rendszerrel állt elő a The Body Shape Bible c. könyvben. Őket – szakmájukból kifolyóan kizárólag az érdekelte, hogy melyik alkat erőségeit milyen ruhákkal lehet leginkább hangsúlyozni, és milyen szabásvonalakkal lehet legjobban eltüntetni a gyenge pontokat.  Ez egy nagyszerű könyv (mint ahogy a szerzőpáros többi könyve is), tessék vadászni utána a neten!

Alapelveik:

12 testtípus

Ultrahangos zsírbontás - a makacs felesleg ellen

Tipp: Ha valaki mégis úgy érzi, hogy testtípusával rendkívül elégedetlen, ne feltétlenül a legradikálisabb megoldást, a zsírleszívást válassza, hanem próbálja meg korrigálni problémás testrészeit ultrahangos zsírbontással! Az ultrahangos zsírbontás képes a kritikus területeken a zsírsejtek számát végleg csökkenteni, ezért segítségével átformalható az alak!

Kritikus testájak, melyeket átváltoztathatunk a Forever Slim otthoni ultrahangos zsírbontó géppel:

 

A Forever Slim otthoni ultrahagos zsírbontó gép leírásához kattintson ide! >>>

 

 

 

Forrás: Trinny Woodall – Susannah Constantine: The Body Shape Bible

Tóth Ágnes