Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Professzionális gyógyítás otthon, lágylézerrel

A Safe Laser magyar fejlesztés: a Bioptron lámpa ötletgazdájának minden eddigi szabadalmát felülmúló találmánya. A polarizált fényhez képest többszörös hatásfokkal bír, rövidebb kezelést tesz lehetővé, ráadásul minden olyan esetben alkalmazható, amikor a polarizált fényterápiás eszközök (pl. Bioptron lámpa).

A lágylézerek kutatása több mint 50 évre tekint vissza: a polarizált fény terápiás alkalmazhatóságát is ezen kutatások melléktermékeként figyelték meg.

Dr. Mester Endre 50 évvel ezelőtt írta le, hogy „a poláros fény gyógyít”, és az ő kutatásai indították el a fizika és orvoslás találkozásának e máig is fejlődő területét. Ez idő alatt elég jól körülhatárolódtak a polarizált fény, illetve a szűkebb spektrumú, de sokkal nagyobb energiájú lágylézer eszközök alkalmazhatóságának területei.

Hogyan gyógyít a fény?

A polarizált fény gyógyító ereje az úgynevezett biostimulatív hatásban rejlik. Ezen kívül a terápia fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő képességgel is rendelkezik, amelyeket külön szoktunk említeni. A biostimulatív hatás azt jelenti, hogy a kezelt felületen meginduló szöveti gyógyulási folyamatok a fény hatására stimulált módon, azaz intenzívebben zajlanak le, ezáltal a gyógyulás felgyorsul.

Ugyanilyen biostimulatív, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással bír a nagyobb energiájú lágylézer terápia is, ám ez - mivel segítségével célzottabb és gyorsabb kezelés végezhető - az egyszerű fényterápiánál sokkal hatékonyabb. Herpesz vagy övsömör esetén például a Safe Laserrel végzett szoftlézer terápia már egy-két nap alatt képes leszárítani a hólyagokat!

Miért jobb a lágylézer a polarizált fénynél (Bioptron lámpa)?

  • Rövidebb kezelést tesz lehetővé.

  • Hatása jóval hamarabb, akár 1-2 nap után jelentkezik.

  • A mélyebb szövetekben is jóval hatékonyabb.

  • Egyszerre nagyobb felület (akár az egész hát) is kezelhető használatával.

  • Célzottabb kezelést tesz lehetővé.

  • Akkumulátorral működik, így bárhol használható.

  • Kicsi, könnyen tárolható és hordozható.

  • Ára a fényterápiás készülékekhez képest is mérsékelt!

Bővebben a Safe Laser lágylézer terápiás készülékről >>

Mik azok a lágylézerek?

A lágylézerek olyan 500mW alatti energiával rendelkező lézereszközök, amelyek még nem (illetve csak hosszabb idő alatt) alkalmasak szövetek vágására, égetésére.

A lézer és az egyszerű polarizált fény közötti lényeges különbség a lézer szűkebb fényspektruma és nagyságrendekkel nagyobb energiája. Emellett a lézer – hullámhosszától függően – meghatározott szöveti mélységbe juttatható, ezáltal használatával célzott kezelésre van lehetőség.

Miben más a lágylézer, mint a polarizált fény?

Míg a polarizált fénysugár a fény nagyobb spektrumát fedi le, a lézer csak a kibocsátó anyagra jellemző hullámhosszú fényformát adja le, specifikus gyógyító hatása így sokkal koncentráltabb. A két folyamatot úgy lehetne legkönnyebben összehasonlítani, hogy a lágylézer eszköz egy profi távcsöves puska, ami 500 méterről is célba talál, a polarizált fényterápiás eszköz pedig egy géppuska, ami sokfelé szór.

Biztonsági tudnivalók

A lézerek - koncentráltabb energiájuknál fogva - nem szakszerű használat esetén veszélyesek lehetnek, a nagyobb, 100-200mW feletti energia ugyanis már képes égést okozni például a retinán (látóideghártya). A Safe Laser 150 lágylézer eszköz esetén azonban a sugarat egy 10 fokos szórólencse szétszórja, így a lézer szemet csak közvetlen közelről történő besugárzáskor tudja károsítani. A Safe Laser készülék veszélyessége tehát a kisteljesítményű lézerekével egyenértékű, ennek ellenére - tekintettel az eszköz jellegére - használatakor minden biztonsági intézkedést be kell tartani, és gyermekektől szigorúan el kell zárni a készüléket!

 

A lágylézer a következő területeken bizonyult hatékonynak:

Bővebben a Safe Laser lágylézer terápiás készülékről >>

Gyakran feltett kérdések >>

Dr. Gulyás Tamás