Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

"Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra."

Érdekes de feloldható paradoxon, hogy fiatalon sokkal kevésbé koncentrálunk a jövőnkre, mint később, pedig későbbi éveinket nagymértékben meghatározza, hogy hogyan készülünk fel rá.

A mai, rohanó világ problémái:

Ha szervezetünk hosszan stressznek, helytelen táplálkozásnak van kitéve, az sajnos az immunrendszerünkre is negatívan hat. Az életvitelünket és a táplálkozásunkat kell először megváltoztatni, mert ezek nagyon fontos tényezők az egészségünkre tekintve.

Sok betegségnek egy egyszerű immunlegyengülés a kezdete. Szervezetünk nap, mint nap több száz vírusos, bakteriális támadásnak van kitéve. Ha szervezetünk védelmi rendszere csődöt mond, annak akár daganatos elváltozás is lehet a kimenetele.

„Vígan mulat a magyar”

Egy felmérés alapján látható, hogy Magyarország sajnos vezet az egészséges életmód elhanyagolásában, korra, nemre való tekintet nélkül, - sajnos, nem számolva a következményekkel.

A magyar lakosság egészségi állapota nemzetközi összehasonlításban rendkívül kedvezőtlen és jelentősen elmarad attól, amit az ország társadalmi és gazdasági fejlettségének általános szintje lehetővé tenne.

Az egészségügyi rendszer állapota csak 18%-ban játszik szerepet életkilátásaink tekintetében az életmód 53%-os arányával szemben.

 

Az életmód azonban több elem egysége és nem várhatjuk, hogy csak a táplálkozás, csak a mozgás vagy csak a stressz kezelés hatására külön-külön érünk el eredményeket. Éppúgy, ahogy magunkat, életmódunkat is holisztikusan kell szemlélnünk. Ha ezt észben tartjuk, kis lépésekkel, mindegyik elemet támogatva tarthatjuk fenn életminőségünket a szó minden értelmében.

 

A vélt egészség kor és nem szerinti megoszlása: