Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Személyreszabottság VI.

A személyreszabott étrendkiegészítés

Milyen tulajdonságok alapján lehet meghatározni, (tipizálni), hogy kinek milyen táplálék vagy multivitamin a legideálisabb?

Anyagcsere és hormonális testtípus alapján.

Anyagcserénk sebessége alapján 3 féle: fehérje , kevert, szénhidrát

Hormonális testalkatunk alapján 4 féle: agyalapi mellékvese, pajzsmirigy, petefészek típus egyikébe sorolhatóak vagyunk. Ezáltal 12 féle csoport egyikébe tartozunk.

Hogyan tudhatom meg, hogy milyen az anyagcsere és hormonális típusom?

Egy kérdéssor kitöltésével, mely több évtizedes megfigyelés és tapasztalat alapján a tápanyagokra adott reakcióink, és testalkatunk megfigyelése révén lett összeállítva.

Hol tudom ezt a tesztet kitölteni?

A vitaforyou.com weboldalon.

Teszt kitöltése után mit tudok meg?

A 29-30 kérdésre adott válasz alapjánmegtudhatja, hogy

1, mely anyagcsere és testtípusba tartozik ön

2, melyik az ön számára legmegfelelőbb  multivitamin összetétel

A számomra ideális vitamint nekem kell különböző termékekből összeállítani vagy készen megvásárolhatom azt?

Mivel a személyre szabott táplálkozás több évtizedes múltra tekint vissza, így tapasztalatok vannak, hogy a 12 féle típus mindegyikének melyek az erősségei és hiányosságai. Ezekre támaszkodva lett a 12 féle multivitamin összeállítva.

Mi a neve ezeknek a vitaminoknak?

A vitaminok a vita for you névre hallgatnak, melyet a hormonális és anyagcsere típusok betűjelzései követnek.

Miben különbözik egymástól a 12 féle multivitamin?

Összetételében. A különböző típusoknak megfelelően különböző arányban tartalmazza az egyes vitaminokat ásványi és nyomelemeket. Célja az egyensúly helyreállítása, vagyis az erősebb minőségek gyengítése, a gyengébbek erősítése.

Miben különbözik ez a multivitamin a piacon levő többi multivitamintól?

A Vita for You multivitamin az egyetlen olyan multivitamin mely kifejlesztésekor figyelembe vették sejtműködéseink eltérő igényeit.

Tehát a különböző testtípusnak és anyagcseretípusnak megfelelően különböző mennyiségben és arányban tartalmazza a vitaminokat nyomelemeket.

Ezáltal olyan multi-vitamint fogyaszthat, mely szervezete működéséhez a legközelebbálló.

Miért  érdemes személyreszabott multivitamint fogyasztanom?

Mert ezáltal a vitaminok, nyomelemek és ásványi anyagok bevitelét az anyagcserénk számára legmegfelelőbb arányban tudjuk biztosítani.

Ki gyártja ezt a vitamint?

A Vita for You személyre-szabott multivitamin gyártója a hazánkban több mint 20 éve prémium minőségű termékeivel jelen levő Highland cég. Készítményeik előállításánál kizárólag természetes, ellenőrzött alapanyagokat használnak, GMP minősítéssel (magyarországon forg. étrend kiegészítők csupán 5 %nak van ilyen minősítése) rendelkeznek , sőt a vitaminok doboza is hetek alatt elbomlik, mivel kukorica keményítőből készül.

Megbízhatok ebben a termékben?

A gyárt Highland cég  "A" minősítéssel rendelkezik a GMP (Good Manufacturing Practice) minőségi és tisztasági standardja alapján. (http://www.highlandvitamins.com/custom-manufacturing.ph

Mit is jelent ez valójában?

Először is a gyártásban használt alapanyagokat a minőség-analizáló részlegben szigorú teszteknek vetik alá. Minden alapanyag "számozást" kap és csak azok kerülhetnek be a gyártási folyamatba amelyek minden szinten megfelelnek a legszigorúbb minőségi előírásoknak. Azok az alapanyagok amelyek nem felelnek meg minőségileg azok nem kerülhetnek be a gyártási folyamatba és azonnal visszaküldik őket a beszállítókhoz. A minőségi ellenőrzés a teljes gyártási folyamat alatt biztosított. A felhasznált alapanyagok mintái minimum 4 évre a laboratóriumban maradnak megőrzésre.