Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Május eleji programok

A munka ünnepe (eredetileg, és a volt szocialista országokon kívül mindig is a munkások ünnepe) a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt, minden év május 1-jén tartandó ünnepség, hivatalos állami szabadnap, mely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokat hivatott megünnepelni. Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József, a munkások védőszentje tiszteletére. Ezen ünnep alkalmából az ország számos pontján rendezvényeket tartanak.

Íme néhány tipp a jővő heti programokből:

Májusköszöntő a Gödöllői Királyi Kastélyban

Időpont: 2009. május 1-2-3.

Színes családi programok várják a kastély látogatóit az első májusi hétvégén!

Programajánló:

Május 1. Péntek
Május 2. Szombat
Május 3. Vasárnap

Folyamatosan zajló programjaink 10.00-18.00 óra között: hintózás, pónilovaglás, légvár, piknikezés a parkban, kürtőskalács, lángos, lacikonyha.

Majális Rákosmentén

Helyszíne: Budapest XVII. kerület, FERIHEGYI ÚT (Pesti út és Gyökér utca közötti forgalomtól elzárt szakasza
Időpont: 2009. május 01. Programajánló:
Egész napos programok:

Kispesti Majális

Időpont: 2009. május 1. péntek 11-21 óráig Helyszín: a Zrínyi utca 4-6. előtti játszótéren felállított sörsátorban és környékén

Programajánló:

Győri Majális

Majális a munka ünnepén. Kiskút, az állatkert melletti rész, 10-21 óra: a szakszervezeti konföderációk (MSZOSZ, SZEF, autonómok, ÉSZT) megyénkbeli képviselőitől kérhetnek tanácsokat a dolgozók. Sátruknál ingyenes vérnyomásmérés és a munkaügyi központ szakértői. A kulturális program fél tizenkettőkor kezdődnek világ- és retroslágerekkel, a mazsorettcsoport és fiatal tehetségek bemutatójával. Délután háromtól Dóka Zsuzsanna és Bősi Szabó László nótákat, operetteket ad elő, négytől a Győri Nemzeti Színház színművészei, Nagy Balázs és Szűcs Kinga Hungária-dalokat, musicaleket énekel. Délután fél hattól a Loyd Egylet koncertje, háromnegyed héttől a Retro Duó műsora következik.

Soproni Majális

A május elsejei programok sora a Lövér kempingben délelőtt tíz órakor az Ágfalvi Fúvószenekar és a Soproni Mazsorettek közös műsorával veszi kezdetét, majd a Habakuk Bábszínház szórakoztatja a gyermekeket. Délután fél egytől a Free Time együttes countryzenét játszik, háromkor pedig Kacor Feri lép fel. Négy órakor a Continental Band adja elő műsorát, a napot sörbál zárja, a zenét a Club 7 zenekar szolgáltatja. Pénteken délután öt órától a Scarbantia zenekar tart nosztalgiabulit, a sörbálon a Flört együttes zenél majd, este tízkor pedig a Capuccino zenekar lép fel. Szombaton a programok szintén délután öt órakor a Csiszár Duó és Kriszti műsorával kezdődnek, majd a bálon a West zenekar lép fel. Este tízkor pedig MC Hawer és a Tekknő együttes adja elő műsorát. A rendezvény ideje alatt a Szabó család utazó vidámparkja üzemel.

Mosonmagyaróvári Majális

Május elsején a Wittmann parkban 7.30 órától a zenés ébresztőn a Mofém és Kühne fúvószenekarok muzsikálnak. Délelőtt fél tíz órától kezdődik a IV. Allegro Néptáncfesztivál a parkban, a színpad előtt népi játékok lesznek, fellép Ökrös Csaba és a Téka zenekar, a tánc világnapja legjobbjai, a Kangoo csoport. Délután 2 órától kiderül, ki Mosonmagyaróvár Toldija. A Maszk Bábszínház Mátyás király bolondos bolondjával szerepel, majd a Sűrű Rántás és a Bojtorján adja a talpalávalót, aztán Auth Csilláé a szó. A Mediawave blueskoncertje este fél 10 órától kezdődik, utána a Flört zenekaré a színpad. Május 2-án reggel 8 órától főzőversenyen mérik össze gasztronómiai tudásukat a városban élő és tevékenykedő intézmények, civil szervezetek. A délután és az este folyamán Notár Mary, a Flare Beás devecseri autentikus cigány zenekar, a No Comment és a FateRock zenekar szórakoztat.

Kapuvári Majális

A programok a Rábaközi Művelődési Központ szervezésében a művelődési központ melletti parkban, rossz idő esetén a művelődési központban lesznek. Május 1-jén reggel 6 órakor zenés ébresztővel kezdődik a rendezvénysorozat. A programok között szerepel: délután fél 3-kor a Bojtorján együttes koncertje, fél hatkor a Hanság néptáncegyüttes gyermekcsoportjának fellépése, majd a Hanság Big Band koncertje, háromnegyed héttől a Kapuvár néptáncegyüttes bemutatója. Napközben: játszóház, ingyenes ugrálóvár. Este nyolc órától a művelődési központ előcsarnokában: Lányok a deszkán.

Etyek Pincefesztivál

Időpont: Május 23-24
Ideje lassan előkeresni a féltve őrzött kóstolópoharakat, hiszen május 23-án ismét kezdetét veszi az Etyek Pincefesztivál. A kétnapos eseményt nem csupán az ódon pincék és a csodálatos környezet teszik a magyar borkultúra egyik leghangulatosabb ünnepévé.
A borkedvelők tudják, hogy ez az egyetlen rendezvény, ahol Magyarország minden jelentősebb borászával találkozhatnak, akik két napig etyeki kollégáik vendégeként személyesen kóstoltatják büszkeségeiket. Látogatóink a hazai és határon túli magyar borászok legfinomabb nedűit végigkóstolva körutazást tehetnek borvidékeinken. A képzeletbeli túrát franciaországi kitérő színesíti, hiszen idén először bordeaux-i borászokat is vendégül látunk. Az etyeki pincészetek vendégeként az ország legjobb borászainak nedűit kóstolhatjuk meg. A kulturális és gyermekprogramok, az esti koncertek igazi kikapcsolódást ígér. Kiváló borok mellé kiváló programok dukálnak a család minden tagja számára. A kicsiket izgalmas gyerekprogramokkal szórakoztatják, a hölgyeket kézműves kiállítás várja, az urak pedig ismét szurkolhatnak a BorÁszok csapatának. A hangulatról, mint mindig, fantasztikus muzsikusok gondoskodnak majd.