Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Frissítő fülmasszázs

Frissüljön fel egy igazán könnyed fülmasszázzsal! Nem kell hozzá más, mindössze pár perc, és a kávé, már mehet is a kukába. Közben pedig megismerkedhet a fülakupunktúra rejtelmeivel.

Térkép testünkön

A fülünk talpunkhoz hasonlóan megfelel a testünk térképének. Minden terület egy-egy szervnek felel meg. A jobb fül a jobb oldali szerveknek, a bal fül a bal oldali szerveknek felel meg.

A talphoz hasonlóan a fülön is rengeteg idegvégződés található, sőt a legújabb kutatások szerint a fülben is megvannak az energetikai csatornák, a meridiánok.

Testünk akkor működik egészségesen, ha benne az energia szabadon áramlik, és átjár minden sejtet. Amikor az áramlás valahol valamiért elakad, akkor az ott levő szervben energiahiány alakul ki, vagyis megbetegszik.

Megfelelő fülmasszázzsal szinte minden problémán segíthet.

Mit, hol, merre?

A fülakupunktúra a hagyományos akupunktúrával ellentétben nem Kínából származik. Az 50-es években egy francia orvos, Dr. Paul Nogier fejlesztette ki. Innentől kezdve meghódította az egész világot, és ma már számos helyen alkalmazzák betegségek gyógyítására.

A fültérképen lévő pontokat lehet ujjal nyomni, masszírozni, illetve tűvel szúrni. A választás attól függ, hogy milyen terápiás hatást kívánnak elérni. A fülakupunktúrát világszerte eredményesen alkalmazzák a kábítószerek elvonási tüneteinek csillapítására, a dohányzásról való leszoktatásban és az étvágy csökkentésére.

Ezen felül még jól használható még gyomor-bélrendszeri gyulladásoknál, belső elválasztású mirigyek működési zavarainál, idegrendszeri problémáknál, vérnyomás-szabályozásban, szédüléseknél, álmatlanságnál stb. Jó eredményekről számolhatnak be az allergiával, asztmával, szénanáthával és a szenvedélybetegségekkel küszködők.

Frissítő pontok

Jobb, mint a kávé! Ha már érzi, hogy fárad, akkor vesse be ezt a frissítő fülmasszázst! Megnyugtat, ellazít és lelki egyensúlyt teremt, ezért nagyon hatásos szorongás, depresszió, valamint lelki eredetű emésztési gondok és alvászavarok esetén.

Ha az alábbi gyakorlatokat elvégezzük, a 116 pont mindegyikét elérjük, ezáltal valamennyi szervünket megmozgatjuk és felfrissülünk általa.

Valamennyi művelet öt másodpercig tartson, vagyis addig, amíg ötöt számolunk. 

 
A gyakorlatsorozat mindössze néhány percig tart, és utána olyan frissnek érezzük magunkat, mintha két-három kávét ittunk volna meg.