Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Lúgosítás-Savtalanítás 5. - A szervezet savraktárai

A vér pH értéke 7,4 körül mozog, ám ennek az értéknek a mérése, ellenőrzése nem ad korrekt információt a szervezet valódi elsavasodásáról.

Ha van egy átlagos kis rendetlenség otthon, és hirtelen váratlan vendég állít be, mit csinálunk? Megpróbáljuk minél gyorsabban eltüntetni a szem előtt lévő ruhát, papírokat, a mosatlant. Bedobájuk például a szekrény aljába, vagy az ágy alá.

Ezt szervezetünk is megteszi a különböző méreganyagokkal, savakkal, csakhogy a "rejtekhely" minden szervezet esetén más és más. Fontos tényező a genetika, az öröklött hajlam.

Nem a betegséget örököljük, hanem szervezetünk gyenge pontjait. Azokat a helyeket, ahol a savak könnyebben megbetegítenek. Erre az egyik legjobb hely a zsírszövet (még a sovány embereknél is, bár ott igen korlátozott ez a kapacitás).

Bár a zsírsejtek nem osztódnak, képesek igen nagyra nőni! Felveszik a savat, és még több zsírt, hogy semlegesítsék, így növeljük a zsírpárnákat. Az elhízás fő oka tehát a savak lerakódása a zsírszövetben. Persze a zsír energiát is tárol és az anyagcsere minősége sem hagyható figyelmen kívül, azonban a megfelelő lúgosítás hatására az anyagcsere is javul.

A hagyományos fogyókúrák során is csökken a zsírsejtek mérete, azonban előjönnek a savak és ha nem hajtjuk ki ezeket megfelelő módon, a diéta végén a szervezet próbálja visszapakolni azokat. Ez a kilók visszaszedését, és a savak miatti rossz közérzetet eredményez. 

Mint fentebb említettem, vannak a szervezetnek más gyenge pontjai is. Ha ez történetesen az erek fala, elérkezünk a magas vérnyomáshoz és az érrendszeri betegségekhez. A sav ugyanis meggyengíti az érfal kötőszövetét, erre válaszul lerakódik a koleszterin. A koleszterinlerakódás valójában egy javító mechanizmus.

A savak - és más toxinok is - lerakódhatnak a legkülönfélébb szövetekben, szervekben. Ha ezek például a szemlencsében rakódnak le, szürkehályog alakul ki, ha a retinában, akkor makula degeneráció, ha a hasnyálmirigyben, akkor gyulladások illetve cukorbetegség, ha a hormontermelő szervekben, akkor hormonális zavarok, ha pedig az idegszövetben, akkor memória zavarok, idegrendszeri betegségek stb.

A sort folytathatnánk, és részben igazunk is lenne, de persze ezek a példák további magyarázatra is szorulnak (pl. nem beszéltem a lerakódások hatására létrejövő bonyolult immunfolyamatokról sem). Persze a savaknak nem feltétlenül kell lerakódniuk, közömbösítődhetnek is. Ehhez megfelelő anyagokat kell kioldani pl. a csontszövetből, így könnyen eljuthatunk a csontritkuláshoz is.

A fenti példákat csak azért említettem, mert ezekben a betegségekben már láttam javulást, gyógyulást lúgosítás hatására. Sokan hagyták már el különböző gyógyszereiket, és azóta sincs szükségük rá.

Dr. Gulyás Tamás

LÚGOSÍTÁS

Lúgosító SuperGreens termékek:

Lúgosító kiegészítő termékek >>

Megérkezett a Supergreens termékek továbbfejlesztett, új generációja: a Young pHorever!  A Young pHorever termékek kizárólag európai alapanyagokból készülnek, és még kedvezőbb árúak!

Kapcsolódó termékek


» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag + flakonnal (110g+30ml+1l flakon)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (110g) +1l-es flakonnal
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (30 ml)
» Innerlight SuperGreens - lúgosító kapszula (90db)
» Innerlight SuperGreens lúgosító kapszula (180db)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (180g)
» Innerlight LL pH 4 oz (120ml)
» Innerlight SuperGreens - lúgosító por (420g)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - 2 havi adag (180g+60ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - Családi csomag (420 g + 2 X 60 ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (90db+30ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (180db+30ml)
» Innerlight SuperGreens flakon (1l)
» Méregtelenítő csomag: Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag (110 g+30ml) + Caprilenic – Kaprilsav, kolloidális csepp (30ml)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (220 g)
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (60 ml)
» Lúgosító sókeverék - Young pHorever pHour Salts (450 g)
» Lúgosító porhoz flakon - Young pHorever (700 ml)
» Lúgosító Young pHorever alapcsomag: lúgosító zöld por 220g + lúgosító csepp 60 ml
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (110 g)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (110 g)
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (220 g)
» Lúgosító kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula gyerekeknek - Young pHorever pH Miracle Greens (180 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító sókeverék kapszula - Young pHorever pHour Salts (90)
» Dr Kósnai Lúgosító receptúra (150 g)
» Young pHorever 7-day Greens (35 db, 7 napi adag)