Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Lúgosítás-Savtalanítás 3. - A savak hatása a sejtekre és a mikroflórára

Sejtjeink számára fontos a megfelelő tápanyag- és mikrotápanyag-ellátás, hiszen ez biztosítja az energiatermeléshez szükséges enzimek, és sejtalkotók megfelelő működését. Azonban minden sejt csak a megfelelő környezetben érzi jól magát.

Mai táplálkozásunkkal rengeteg káros, szennyező anyagot juttatunk a testünkbe, amelyek megváltoztatják sejtjeink környezetét. A szennyező anyagok lehetnek mindenféle testidegen anyagok, de - a sejtek környezete szempontjából - az anyagcsere során termelődő savak is ide tartoznak.

A savas környezet és sejtjeink

A sejtek nem érzik magukat jól a savas környezetben (mint ahogy a hal sem a poshadt vízben), így megpróbálnak alkalmazkodni. Egy túl savas környezetben három dolog történhet a sejttel:

1. Ha megfelelően el van látva a számára szükséges fontos tápanyagokkal, nyomelemekkel, vitamokkal, akkor nagyobb energiabefektetés mellett ugyan, de a sejt ellátja funkcióját.

2. Nem bír megküzdeni az őt ért hatásokkal, elpusztul. Ezzel tovább savasítja a környezetet.

3. Genetikailag alkalmazkodik (ez az evolúció alapja). Számára előnyös mutációkat követően alkalmazkodik környezetéhez, sőt ott túl is növi a többi kevésbé alkalmazkodó sejtet. Így jönnek létre a tumorok.

Van azonban egy másik aspektusa is a dolognak.

Mi történik a poshadó vízben?

Olyan algák és más kisebb élőlények szaporodnak el benne, amiknek megfelel az a környezet. A mi "szervezetünk algái" a különböző paraziták, baktériumok, gombák. Így szaporodnak szervezetünk savas területein ezek az élőlények. A gond az, hogy ezeknek a mikroorganizmusoknak saját anyagcseréjük van.

Az általuk termelt anyagcseretermékek (pl.: metilalkohol, formalin, acetaldehid, aflatoxin stb.) számunkra idegenek, így eltávolításuk még nagyobb terhet ró szervezetünkre.

Ráadásul ezek az anyagok és toxinok amellett, hogy közvetlenül károsítják a szöveteket, tovább savasítják a környezetet,  így egy farkába harapó kígyó esetével állunk szemben.

Ezen felül különböző tüneteket hoznak létre, úgy mint fejfájás, fáradtság, izom- és idegfájdalom, zsibbadások, emésztési zavarok, kiütések stb.

Ha manapság valaki elmegy fáradtság, feszültség, allergiák, különböző kiütések, fejfájás tüneteivel egy természetgyógyászhoz, könnyen meglehet, hogy közlik vele: Candidája van. Lehet, hogy ez így igaz, a Candida azonban csak egy a sok közül. Szegény kis gombácska hirtelen minden baj forrásává vált.

Az igazi ok a szervezet elsavasodása

Itt nem a fertőzésekről van szó, hanem krónikus állapotokról. Ezek a mikroorganizmusok nem képesek (egyenlőre) túlnőni a szervezetet. Lehet, hogy nagyobb mértékű immunreakciót sem váltanak ki. Épp ezért nem hoznak létre általános fertőzéses tüneteket (pl.: láz, gyengeség, FVS szám emelkedés, gyorsult süllyedés stb.). Csak éppen olyan tünetek alakulnak ki hatásukra, melyek konkrét okkal nem magyarázhatók.

Mindannyian ismerünk olyan embereket, akik orvostól orvosig, majd természetgyógyásztól természetgyógyászig járnak panaszaikkal, de igazi megoldást nem találnak. Ezeknek az embereknek nagy valószínűséggel az elsavasodás, illetve annak következménye a problémájuk. De ide sorolhatjuk az elhízást, ami diétára nem reagál, az allergiákat, az ekcémát és - mint korábban említettem - közvetve bármilyen krónikus betegséget.

Fentebb nem a bélflóra mikroorganizmusairól beszéltünk, bár a környezet egyensúlyának felborulásával az is felborul. És ha az, mint első védelmi vonal nem működik megfelelően, a fertőzések is hamarabb elérnek minket. Ezen kívül a bélflóra jó baktériumai segítik az emésztést és előállítanak különböző vitaminokat. Épp ezért a bélflóra épsége is fontos, melyet megfelelő probiotikumokkal helyreállíthatunk, de ne felejtsük megadni nekik is a megfelelő környezetet. A bélnedveket a szervezet mirigyei termelik ugyan, de azok működése is függ a szervezet ion- és pH-egyensúlyától.

Dr. Gulyás Tamás

LÚGOSÍTÁS

Lúgosító SuperGreens termékek:

Lúgosító kiegészítő termékek >>

Megérkezett a Supergreens termékek továbbfejlesztett, új generációja: a Young pHorever!  A Young pHorever termékek kizárólag európai alapanyagokból készülnek, és még kedvezőbb árúak!

Kapcsolódó termékek


» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag + flakonnal (110g+30ml+1l flakon)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (110g) +1l-es flakonnal
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (30 ml)
» Innerlight SuperGreens - lúgosító kapszula (90db)
» Innerlight SuperGreens lúgosító kapszula (180db)
» Innerlight Supergreens - lúgosító por (180g)
» Innerlight LL pH 4 oz (120ml)
» Innerlight SuperGreens - lúgosító por (420g)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - 2 havi adag (180g+60ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító - Családi csomag (420 g + 2 X 60 ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (90db+30ml)
» Innerlight Supergreens PH csoda lúgosító kapszulaszett (180db+30ml)
» Innerlight SuperGreens flakon (1l)
» Méregtelenítő csomag: Supergreens PH csoda lúgosító próbacsomag (110 g+30ml) + Caprilenic – Kaprilsav, kolloidális csepp (30ml)
» Méregtelenítő csomag: PR1152 Liv-r support - májméregtelenítés (120 db) + Fibrada Plus, kolloid kapszula (90 db)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (220 g)
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (60 ml)
» Lúgosító sókeverék - Young pHorever pHour Salts (450 g)
» Lúgosító porhoz flakon - Young pHorever (700 ml)
» Lúgosító Young pHorever alapcsomag: lúgosító zöld por 220g + lúgosító csepp 60 ml
» Bio NEUNER'S Zöldtea keverék - Aloe Verával
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (110 g)
» Lúgosító zöld por - Young pHorever pH Miracle Greens (110 g)
» Lúgosító zöldségpor - Young pHorever Doc Brocs Power Plants (220 g)
» Lúgosító pH PuripHy csepp - Young pHorever (30 ml)
» Lúgosító kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula gyerekeknek - Young pHorever pH Miracle Greens (180 db)
» Lúgosító Doc Brocs Power Plants kapszula - Young pHorever pH Miracle Greens (90 db)
» Lúgosító sókeverék kapszula - Young pHorever pHour Salts (90)
» Dr Kósnai Lúgosító receptúra (150 g)
» Young pHorever 7-day Greens (35 db, 7 napi adag)