Áruház
Otthoni professzionális szépségápolási készülékekForever Beauty 4TECH naracsbőr elleni készülék Dessa Plus IPL szőrtelenítésForever Slim - ultrahangos zsírbontásDEESS IPL tartós szőrtelenítés Forever Beauty narancsbőr elleni és bőrfeszesítő készülék 3TECH rendszerrelNewa™ ránctalanító - 3DEEP rádiófrekvenciaVitamin, étrend-kiegészítőAKCIÓ! Vitamin csomagok GYEREK» Multivitamin, Immunerősítő csomagok» Agyturbó csomagok» Probiotikus csomagok» Influenza elleni csomagokAKCIÓ! Vitamin csomagok FELNŐTT» Allergia csomagok» Energia csomagok» Méregtelenítő csomagok» Stressz csomagok» Szív csomagok» Női alapcsomagok» Férfi alapcsomagok» Agyturbó csomagok» Mozgásszervi csomagok» Influenza csomagok» Fogyókúrás csomagok» Intim csomagok» Probiotikus csomagok» Visszér csomagok» Prosztata csomagokVitamin ÖSSZETEVŐK szerint» A-D vitamin» B vitamin» C vitamin» E vitamin» Antioxidáns» Omega 3 halolaj, lenmagolaj» Q10 koenzimGyerek vitaminok» Kisgyerekeknek» TiniknekVitamin BETEGSÉGEK szerint» Felső légúti betegségek» Immunrendszer» Allergia» Bélbetegségek» Cukorbetegség» Depresszió» Fejfájás és migrén» Férfi problémák» Méregtelenítés» Mozgásszervi, ízületi probléma» Női problémák» Szemprobléma» Szív és érrendszeri probléma» StresszMultivitamin» Felnőtt multivitamin» Gyermek multivitaminGrape Vital Grapefruitmag cseppGrape Vital Bacto Ex természetes fertőtlenítőGyógynövény készítményekGyógygombaProbiotikum, prebiotikumÁsványi anyagok, nyomelemekIzületvédők, csonterősítőkLúgosító Young pHorever Fogyókúra, méregtelenítés» Fogyókúra» MéregtelenítésÉdesítőszer: nyírfacukorBio tea - gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea» Bio NEUNER'S gyógytea keverékek» Bio NEUNER'S Vöröstea - Pu-Erh tea - zöld Mate tea - Ginkgo tea» Bio NEUNER'S baba - anya teaAminosavak, fehérjékZepter Bioptron lámpaEgészségvédő, gyógyászati eszközökMágnesterápia ALMAG-01, MAGOFON-01Safe Laser Dr Laser -infra lézerMikroáramú fájdalomcsillapítóEgészségügyi gyorstesztekPulzusmérő órákZepter Bioptron lámpaAllergiakezelő Baba-gyerek termékekLégtisztítókInhaláló, ArcszaunaPárásítók AlkoholdetektorokVércukormérőkVíztisztító

Kapcsolat
Tel.:
Mobil:
Cím:


E-mail:
»
»
»


»
 +36 1 226 4179
 +36 30 7262 647
 1118 Bp., Homonna utca 2-4.
 (Budaörsi út 75.),
 Yacht irodaház, I. emelet.
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL - Molnár-Sefcsik Yvette
Találatok száma: 3
Kérdés 2011.06.06. 11h
Tisztelt szakértő!
29 éves vagyok. Vőlegényemmel 5 éve élünk boldog kapcsolatban, októberben lesz(?) az esküvőnk. Nemrég kaptam egy kitűnő állásajánlatot, 2 évre kimehetnénk Párizsba dolgozni. Imádom Franciaországot és a munka is páratlan kiugrási lehetőséget biztosítana számomra. De szeptemberben kellene kezdenem… A párom persze az egészről hallani sem akar. Úgy érzem, már most választanom kell a karrier és a házasság között. Nem tudom mit tegyek.
Katalin
Válasz 2011.06.14. 08h
Nem. Sem most, sem később nem kell választania házasság és karrier között, ha önmaga elhiszi, hogy e kettő összeegyeztethető!!! Bárhogy dönt is, bárhogy alakul is: egy állás elhalasztása nem jelenti azt, hogy egyúttal lemond a karrieréről is, és a vőlegénye elvesztése sem jelentené azt, hogy sosem él majd boldog házasságban. Ezt azért fontos tudni, mert gyakran „túldimenzionáljuk” választásainkat, s az így ránk nehezedő felelősség gátol a döntésben.
A Ön esetében a legfontosabb kérdés most az, hogy miért nem tudnak ez ügyben megegyezni a párjával? Miért nem találnak közösen kompromisszumos megoldást? A leveléből úgy érzem, beszélni is alig tudnak a kérdésről. Párja talán nem is sejti, hogy Önnek mennyire vonzó ez a lehetőség. És talán Ön sincs tisztában az ő elutasításának okával.
Először is azt javaslom, hogy alaposan beszéljék végig, mit gondolnak erről a lehetőségről. Ki milyen problémát lát, és arra milyen megoldási lehetőségeket tudnak találni. Fontos hogy beszéljenek az ehhez kapcsolódó érzéseikről és félelmeikről is. Lehet, hogy a párja attól fél, hogy a távollét elválasztja Önöket egymástól? Vagy, ha Ő is megy, Ő nem találja majd kint a helyét? Vagy a párja titkon már a gyerekvállalást sürgetné? Nagyon különböző érzések (vágyak és félelmek) lehetnek Önökben ezzel az úttal kapcsolatban. Ezeket kell megosztaniuk egymással, és közösen megtalálni a megoldást mindkettőjük megelégedésére. Többek között erről szól egy házasság is…
Molnár- Sefcsik Yvette Pszichológus Párkapcsolati és életvezetési tanácsadás: 06 30/941-6622
Kérdés 2011.06.03. 13h
21 éves vagyok, a vőlegényem 7 évvel idősebb nálam. Jövő tavaszra tervezzük az esküvőt. A kapcsolatunk elég jó, nagyon szeretem, de egy valamin gyakran összeugrunk. Ez a szex. Van egy dolog, amit én egyáltalán nem szeretnék, de Ő állandóan erőlteti. Azt mondja, Ő egy érett férfi, nem tud lemondani róla, szüksége van rá. Haragszik, mert szerinte én meg sem próbálom megérteni Őt. Félek, hogy ez később is probléma lesz. Merjek így férjhez menni????
Csilla
Válasz 2011.06.06. 09h
Kedves Csilla!

A harmonikus szexuális kapcsolat nagyon fontos része egy házasságnak, ha ezen a téren probléma van már a házasságkötés előtt, az bizony erősen megkérdőjelezi annak hosszú távú sikerét. Én mindenképpen azt javasolnám, hogy először próbálják meg – természetesen közösen - megoldani ezt a problémát.
Először is: egy „érett” férfi, aki valóban szereti és tiszteli a párját, semmiképpen sem akar ráerőltetni, ráerőszakolni semmi olyat, ami a másiknak valamiért is kellemetlen! Természetesen a vágyak, a különböző igények megfogalmazása nagyon is hozzátartozik egy őszinte kapcsolathoz, de tudomásul kell venni az esetleges elutasítást is. Igaz, hogy az új dolgokkal való kísérletezés része egy tartós szexuális kapcsolatnak, de ez csakis mindkét fél beleegyezésével, mindkét fél örömére történhet.
Azt javaslom, próbáljanak olyan új örömszerzési módokat találni, amelyek mindkettőjük számára elfogadhatók és élvezetesek. Ebben legyen Ön a kezdeményezőbb, ajánljon fel minél több újdonságot, ami önnek megfelelő és alternatívája lehet párja kívánságának. Nyitottságáért cserébe elvárhatja párja megértését a visszautasításért.
Ezt a problémát azonban csak akkor tudják sikeresen megoldani, ha őszintén beszélnek vágyaikról, érzéseikről, esetleges félelmeikről. Ha a nyílt kommunikáció ezen a téren nehezükre esik (én ezt érzem ki a leveléből) kérhetik szexológus, szexuál-terapeuta segítségét is.
Molnár- Sefcsik Yvette Pszichológus Párkapcsolati és életvezetési tanácsadó
Kérdés 2011.06.03. 09h
Tisztelt Szakértő!
Már főiskolás koromban is azzal küzdöttem, hogy nagyon erős vizsgadrukkom volt. Féltem, hogy leégek a tanárok előtt. A teljesítményem így egyre rosszabb lett. Azóta eltelt több, mint 10 év, de sok helyzetben ma is hasonlóan szorongok. Sőt, sokszor el is kerülöm az ilyen helyzeteket. De úgy érzem egyre több mindenről lemaradok emiatt. Volt, hogy nem mentem el egy állás interjúra, pedig nagyon jó ajánlatnak tetszett. A párkapcsolati próbálkozásaimról pedig ne is beszéljünk… Félek minden megmérettetéstől. Mit tegyek?
Kinga
Válasz 2011.06.03. 10h
Kedves Kinga!

A fenti viselkedésforma a kudarc-kerülő karakternek nevezett személyek jellemzője. Szélsőséges esetben ez a személyiségtípus elkerül minden olyan helyzetet, ami számára (és nem feltétlenül válságos értelemben vett) kudarccal végződhet, ami valamilyen módon minősíti, értékeli Őt vagy teljesítményét. Ez persze nagyban korlátozza a személyt, hiszen azáltal hogy bizonyos szituációkat állandóan elkerül, nagyban romolhat az életminősége, hiszen elszalasztja még az egyértelműen kedvező kimenetelt ígérő helyzeteket is. A skála másik végpontján azok állnak, akik a várható siker érdekében – szinte minden kontroll nélkül – beleugranak egy-egy helyzetbe, vállalva minden ahhoz kapcsolódó rizikót.
A legtöbb ember persze a skála középtáján helyezkedik, és a mindennapi életben is ez a legadaptívabb viselkedésforma. Ez kognitív- vagy viselkedésterápiás szakember segítségével általában könnyen kialakítható. Azt javaslom, hogy próbáljon egy-két kisebb, az Ön számára kevésbé jelentős, de azért valamilyen megmérettetést jelentő helyzetet tudatosan átélni. Tudatosítsa magában, hogy miért van esélye a sikerre (pl. mert felkészült), majd többször részletesen képzelje el az adott helyzet sikeres kimenetelét. Élje át gondolatban a sikert! Ezt a pozitív érzést hívja elő magában, ha elbátortalanodna. Később egyre nehezebb helyzetekben próbálhatja ki magát! Higgye el, egyre sikeresebb lesz!
Molnár- Sefcsik Yvette Pszichológus Párkapcsolati és életvezetési tanácsadó
1
www.vitaminsziget.com © 2007-2018 - Minden jog fenntartva

MasterPass