Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

5 tipp a ragyogó nyári hajkoronáért

Hajunk éppúgy, mint bőrünk érzékeny a környezet változására. Összeállításunkban megoldást kínálunk a nyári hajbajokra!

1. Kezelhetetlenség

Egy-egy nyaralás alkalmával szinte minden nap előkerül a hajszárító. A belőle áradó forró levegő csak tetézi a bajt, és rövid időn belül nehezen fésülhetővé, formázhatatlanná válik hajunk. Segítség lehet a bajban az ápoló hajformázó. Az ilyen típusú készítmények közül válasszuk forró napokon a spray formájúakat. A zselék, habok, hajlakkok elnehezíthetik a hajszálakat, és könnyebben megragad rajtuk a civilizációs por, piszok… stb.

2. UV-védelem

Sokat emlegettük már a napsugárzás hatásait, ami sörényünkre éppúgy kihat, mint bőrünkre. A napszítta haj keveseknek áll jól, és nem is egészséges. Frizuránk sprőd, fénytelen, fakó lesz tőle. Védekezhetünk ellene kalappal, sapkával, kendőkkel. Ráadásul divatosak is, nem kell hát tartanuk a furcsálló pillantásoktól. Ha elfeledkeztünk a védelemről, tartsunk hajregeneráló kúrát. Számtalan pakolás kapható.  

3. Kiszáradás

Legyen sós vagy édes, a víz szárítja ki leginkább a hajunkat, amitől elkezd szálkásodni, töredezni. Ne mondjunk le a strandolás, úszás nyújtotta élvezetről, inkább erősítsük meg hajunk szerkezetét. 

4. Tisztítás

Ki ne tapasztalta volna már, hogy a hőségben sötétebb lesz hajmosáskor az öblítő víz színe. A meleg hónapokban gyorsabban piszkolódik hajunk az izzadtságnak, a szárazságnak és a strandolásnak köszönhetően. Bár optimálisan 7-10 naponta kellene tisztítani, de piszkos semmiképpen sem maradhat a baktériumok miatt. Gondosan válasszunk tisztítószert: mindennapos használatra alkalmast, mely nem drasztikusan tisztít, és nem szabadítja meg a hajat a saját védekezőrendszerétől

5. Színvesztés

Nemcsak a festett, színezett, hanem a természetes hajúak is tapasztalhatják, hogy pár hét alatt a nap egy-két árnyalatnyival világosodik hajkoronánk. Ha egyébként is szőkében játszik sörényünk és szeretnénk még világosabb színt elérni, mint egyébként, hívjuk segítségül a kamilla virágait. Öblítsük hajunkat a növény főzetével strandolás előtt, és hagyjuk, hogy a nap szárítsa meg. Garantált szőkülés, mellékhatások nélkül.

Ha más színben pompázik frizuránk mossuk színezett samponnal, festett haj esetén használjunk színrögzítő krémeket.

Vetró Rita

Kapcsolódó cikkek


» Nyári hajápolás