Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Csillogó nyári sminktrend

A forróság ellenére nem kell lemondanunk az arcfestésről. Sőt. Kifejezetten divatos a bronzos ragyogás, az igéző tekintet és a darázscsípte ajkak.

Ha nem születtünk a fenti adottságokkal és sikerült megőrizni szobaszínünket, elő a sminkes dobozzal – aknázzuk ki a szépségtrükkök nyújtotta lehetőségeket! Persze ezt is csak mértékkel, saját stílusunknak megfelelően. Hál’ Istennek a trend egyre inkább a természetesség, a minimál smink felé tart. Nyáron pedig még örülhetünk is e fejleménynek, hiszen ki vágyna kilónyi festéktől fulladozó bőrre kánikulában…

Elegáns alapozás

Többségünknek csak elérhetetlen álom a babapopsi simaságú, egyenletes, szép bőr. Ráadásul a barnaság – mint tudjuk – egy bizonyos árnyalat után nem is egészséges. Egy jó alapozóval, színezett hidratálóval több árnyalatnyit javíthatunk alapszínünkön. Idén nyáron a trend az enyhe csillogást részesíti előnyben. Válasszunk arany-bronz színű alapozót, orcánkra pedig kenjünk bronzosító porpúdert. Esténként, alkalmi sminkhez kötelező kellék!

Igéző tekintet

A női fegyvertár kiemelkedő kelléke a gyönyörű szempár. Szempillarebegtetés nélkül elképzelhetetlen a hódítás – nemcsak a romantikus filmekben kedvelt elem.

A meleg évszakban elég, ha egy kiváló minőségű szempillaspirált és esetleg egy szemceruzát tartunk magunknál. A sötét tónusú – szőkéknek és vörösöknek barna, a többieknek fekete színű – szempillaspirál kiemeli a pillákat, a világosabb szemceruza felnagyítja a szemeket.

A jó szempillafestéknek sok mindent kell „tudnia”: színt, sűrűséget és ívelést kell kölcsönöznie a szempilláknak, ugyanakkor ápolnia is kell őket annak érdekében, hogy az érzékeny szempillákat megvédje a kihullástól.

Darázscsípte ajkak

Nemcsak a vörös szőnyegen sétáló sztárjelöltek használhatják előszeretettel a szájfényt, mint optikai csalást a dús ajkak eléréséhez.

Mivel a mesterségesen felpuffasztott ajkak ma már inkább nevetségesek, mint divatosak bizony többségében ők sem születtek csókos szájjal és a segítség elkél nekik is. Követve a csillogó arany-bronz vonalat, lehetőleg válasszunk hasonló árnyalatú szájfényt.

Vetró Rita