Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

13-féle arcpakolás recept – otthonra!

„Arcodat a természettől kapod ajándékba, csak tőled függ, hogy ötvenéves korodra mivé változtatod ezt az arcot”. Ez a híressé vált mondat Coco Chaneltől származik. Hamar beláthatjuk, hogy a neves francia divattervező gondolata mögött van igazság: ha nem törődünk eleget arcunk ápolásával, annak később megihatjuk a levét.

Napjainkban sajnos a legtöbb nőnek nem jut ideje arra, hogy elmenjen kozmetikushoz, de szerencsére bármikor elkészíthetünk magunknak egy otthoni arcpakolást. Így rövid idő alatt felfrissíthetjük és ápolhatjuk arcbőrünket!

Otthoni arcpakolást szeretnék feltenni, de hogyan?

A teendő minden esetben a következő: először tisztítsuk meg a bőrünket, majd vastag rétegben vigyük fel az előre kikevert pakolást az arcunkra (akár a nyakra és a dekoltázsra is, de a szemet hagyjuk ki), és pihenjünk le egy kicsit. A hatóidő (általában 20-30 perc) lejárta után mossuk le az egészet langyos vízzel, s végül kenjük be az arcbőrünket hidratálókrémmel. Legjobb, ha ezt az egész procedúrát elalvás előtt végezzük, mert bőrünk éjjel kitűnően tud regenerálódni.

Összegyűjtöttünk 13 db természetesen ápoló és frissítő arcpakolás receptet, mindenféle bőrtípusra. Pár perc alatt elkészíthetőek!

Otthoni arcpakolás receptek normál bőrre

Otthoni arcpakolás receptek száraz bőrre

Otthoni arcpakolás receptek zsíros, problémás bőrre

Otthoni arcpakolás receptek kevert, kombinált bőrre

Otthoni arcpakolás receptek érzékeny bőrre

Ezeket az arcpakolásokat bátran ajánljunk minden kedves olvasónknak! Jó szépülést! 

Kató Iringó