Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Javult az egészségügy megítélése az elmúlt hónapokban

Javult az egészségügy iránti bizalom a lakosság, a háziorvosok és a szakorvosok körében – derült ki a GfK Hungária piackutató vállalat múlt havi kutatásából.

Hosszú idő óta most először figyelhető meg, hogy mindhárom vizsgált csoportban (lakosság, háziorvosok, szakorvosok) javultak a vizsgált mutatók.

A kutatás rámutatott arra, hogy a bizalom javulásában a következők játszottak szerepet:

Mit gondolnak az orvosok?

,,Az orvosok jó része az általuk adott válaszok alapján kiszámíthatóbbnak látja az egészségügyi rendszert, és úgy érzékeli, nyugodtabb körülmények között dolgozhat, mint a megelőző hónapokban. Azt várják, hogy a saját egyéni helyzetük is, az őket foglalkoztató intézmény is, valamint az egész egészségügy is jobb helyzetben lesz egy év múlva, mint most” – mondta dr. Lantos Zoltán, nemzetközi egészséggazdasági szakértő, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója.

A kutatás külön kitért a nővérek helyzetére

,,A nővérek helyzetét vizsgálva az orvosok, akik testközelből tapasztalják a körülményeket, jóval borúlátóbbak, mint a lakosság. A háziorvosok és a szakorvosok azonosan látják a közeljövőt ebből a szempontból: közel háromnegyed részük szerint a következő 12 hónapban nőni fog a nővérhiány, mert szerintük inkább romlik majd a nővérek helyzete. A lakosságnak csupán a fele gondolja, hogy nőni fog a nővérhiány, és kevesebb, mint a fele véli úgy, hogy romlani fog a nővérek helyzete” – foglalta össze az eredményeket Kertész Balázs, a kutatópartner Szinapszis Kft. ügyvezető igazgatója.