Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Zsírleszívás műtét nélkül?

Talán nincs is olyan ember, akár nő, akár férfi, akinek ne jutott volna eszébe, hogy mi lenne, ha végleg megszabadulhatna a narancsbőrtől és az undok zsírpárnáktól, amelyekkel évek óta szélmalomharcot vív. Általában ilyenkor az első gondolat a zsírleszívás, bár ezt a költséges beavatkozást kevesen engedhetik meg maguknak. A zsírleszívás a problémás testfelületeken kialakult zsírlerakódások műtéti úton való végleges, drasztikus eltávolítása. A beavatkozás nem feltétlenül jár súlycsökkenéssel, de térfogatcsökkenéssel biztosan. A zsírleszívás célja az alak újraformálása a célzott területen felgyülemlett zsírfelesleg megszüntetésével.

Hogyan zajlik a zsírleszívás?

A műtétre altatásban kerül sor, melynek során a plasztikai sebész eltávolítja a felesleges bőrt és zsírszövetet. A beavatkozás átlagosan két-három óráig tart. A zsírleszívás során az előzetesen kijelölt bemetszéseken át vékony csövet vezetnek be, és vákuum segítségével fellazítják, majd eltávolítják a felesleges zsírszöveteket.

Miért tartanak sokan a zsírleszívástól?

A plasztika műtéteknek rendkívül borsos az ára. Például egy has plasztika zsírleszívással 350.000-900.000 Ft között mozog. Emellett a zsírleszívás elég drasztikus módszer és számos ellenjavallata van. A műtét után ugyanis szövődmények is előfordulhatnak (vérömleny, duzzadás, sebgyógyulási zavar). A zsírleszívás a narancsbőrt sem tünteti el, sőt, gyakori jelenség, hogy az operáció után a bőrfelszínen  narancsbőrre emlékeztető egyenetlenségek jelennek meg. A beavatkozást altatásban végzik, érzéstelenítéssel, de a műtét után néhány napig erős fájdalmaink lehetnek. Ráadásul a hosszú lábadozási idő alatt semmilyen fizikai tevékenységet (sport, tánc, fizikai munka) nem végezhetünk, és a nemi életet is csak óvatosan élhetünk. Azonban létezik egy módszer, mellyel műtét nélkül is tartósan és célzottan megszabadulhatunk a zsírpárnáktól.

Létezik kevésbé drasztikus módszer?

Kevesen tudják, hogy a zsírsejtek száma életünk során adott, csupán a tétfogatuk változik. Túlzott zsír és szénhidrátbevitel esetén rövid idő alatt többszörösére is növekedhet, fogyókúra és testmozgás hatására pedig újra normális méretűre csökkenhet (jojó-effektus). Maga a sejt viszont hagyományos fogyasztó módszerek hatására sosem tűnik el. A mai tudásunk szerint két módszer létezik a zsírsejtek végleges és célzott eltávolítására, az egyik a már említett plasztikai műtét, a másik pedig az ultrahangos zsírbontás, más néven a kavitáció.

Zsírleszívás műtét nélkül

Az ultrahangos zsírbontás azoknak az igényeit is kielégíti, akik a zsírleszívást valami miatt nem merik, vagy nem tudják kipróbálni. Az ultrahangos zsírbontás az egyik legújabb, nem műtéti jellegű (non-invazív), fájdalommentes kozmetikai módszer a problémás zsírrétegek és a narancsbőr tartós eltávolítására. A zsírleszíváshoz hasonló eredményt produkáló módszer mely elsősorban térfogatcsökkenéssel jár. A kavitáció eredménye megegyezik a zsírleszíváséval, de mindezt műtéti beavatkozás nélkül érhetjük el.

Zsírleszívás kontra kavitáció

Az ultrahangos zsírbontás ára lényegesen kedvezőbb, mint a zsírleszívásé. A műtéttel ellentétben teljesen fájdalommentes, nincs seb, nincs heg és nincs hosszú regenerálódási idő. Az ultrahangos zsírbontó kezelések során a bőrfelszín egyre simább, rugalmasabb lesz. A kavitációnak nincsenek mellékhatásai vagy szövődményei. Tartós, célzott és garantáltan eredményes, a plasztikai műtétnél jóval kíméletesebb alakformáló módszer.

Hogyan fogyaszt az ultrahang?

Az ultrahangos zsírbontás során alkalmazott, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahangrezgés kizárólag a bőr alatti zsírsejteket rezgésbe hozza, majd a sejtek közötti térben mikro vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig triglycerinre valamint zsírsavra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben. A kavitáció során felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszeren keresztül az érrendszerbe, majd a vér útján a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, és a vizelettel illetve a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ám bizonyos szabályok betartásával (pl. megfelelő folyadékfogyasztás, finomított cukor kerülése, nyirokmasszázs) ez jelentősen gyorsítható.

További információ a ZsirStop.hu vagy a SzepitoGepek.hu weboldalon!

Madudák Tímea