Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Hétköznapi smink

Gyors alapozás, egy kis szempillaspirál és rúzs – és máris készen van a hétköznapi smink.

1. lépés: alapozó, púder

Ha nagy sietségben vagyunk, akkor ezt a lépést hagyjuk ki. Ezekhez ugyanis kell némi idő és türelem. Jó tudni, hogy a legtöbb profi sminkes nedves sminkszivaccsal viszi fel az alapozót, így a végeredmény nem lesz annyira maszkszerű. Ha esetleg az alapozótól ódzkodnánk, akkor használhatunk helyette színezett hidratálót vagy BB krémet. Ezek segítségével ugyanúgy egyenletesebbé tehetjük az arcbőrt, mint az alapozóval, de végül könnyedebb réteget kapunk.

Ha ez megvan, jöhet egy kis púder: létezik matt, de gyöngyházfényű változat is. Utóbbi azért előnyös, mert a lágy csillogás optikailag enyhíti a ráncokat.

2. lépés: szem, száj

A szempillaspirál a nők egyik legkedvesebb fegyvere. Még azok is használják, akik amúgy nem szeretnek sminkelni. Miért? Mert mindenki dús, hosszú és sűrű pillákra vágyik, még hétköznapokon is.

A szempillaspirál mellett a rúzs és a szájfény az, ami szintén alapvető kellék a nők tárházában, hiszen nagyon sokat dob a külsőn, ráadásul egy pillanat alatt fel lehet vinni az ajkakra. Nem véletlen, hogy a legtöbbet eladott sminktermék a világon nem más, mint az ajakrúzs. A hétköznapokra nem feltétlenül szükséges a rúzs vagy a szájfény használata, bőven elég egy leheletnyi színezett ajakápoló, ami ápolja, és egyben szebbé is teszi az ajkakat. Tartsuk szem előtt, hogy beszélgetés közben a szemek után az ajkakra összpontosul a legtöbb figyelem, úgyhogy korántsem mindegy, hogyan fest!

Kató Iringó