Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Térdízületi gyulladás kezelése pulzáló elektromágnessel

A térdízület a legjobban terhelt ízületek közé tartozik, hiszen a két térdünkre majdnem a teljes testsúlyunk ránehezedik. Ezt a súlyt kell a térdeknek megtartania, méghozzá minden szögben meghajlítva és kicsavarva.

Nem véletlen, hogy nagyon sok probléma adódhat a térdekkel. A térdízületi panaszok lehetnek sérüléses, gyulladásos, vagy kopásból eredőek, illetve ezek kombinációi.

Mit tehetünk, ha fáj a térdünk?

A panaszok csökkentésére gyulladáscsökkentőket, étrend-kiegészítőket és egyéb népi gyógymódokat alkalmazhatunk, de elektro-fizikai módszereket is. Ezek közül a pulzáló mágnesterápia több évtizedes múltra tekint vissza, melynek kezdeti kutatásai a volt Szovjetunióba nyúlnak vissza. 

A jótékony mágneses mező

Felhalmozódott tudományos anyag bizonyítja, hogy a mágneses mezők kontrollálják a töltéssel rendelkező részecskék áramlását, és így képesek kifejteni hatásukat az élő szervezetekre is. Pozitív hatással vannak a természetes biológiai folyamatokra, mely a sejten belüli és kívüli anyagcsere-folyamatok felgyorsulását eredményezi. Így a mágneses mező terápia mellékhatás nélkül segíti elő a test saját helyreállító mechanizmusait, a gyógyulás irányába hatva. A mágnesterápiáról itt olvashat bővebben. >>>

Almag-01-ről általában

A pulzáló mágnesterápiás eszközök közül az Almag-01 az, ami orosz fejlesztésű, új technológiával rendelkezik. A mágneses mező orvosi hatása a statikus és a váltakozó mágneses mezőkön túl az ALMAG-01 eszköz esetén tovafutó pulzáló mágneses mező révén jön létre. Az ALMAG tovafutó pulzáló mágneses mezője, éppen a szervezet biológiailag aktív rezgéseinek megfelelő impulzus frekvencián (4-16Hz), a konstans és váltakozó mágneses mezőkhöz viszonyítva a legjobb terápiás hatást képes elérni.

Az ALMAG-01 vezető korongjainak egyedülálló felépítése lehetővé teszi a tovafutó pulzáló mágneses mező számára, hogy 6-8 cm mélyen hatoljanak a szövetekbe, és így sikerrel alkalmazható belső szervek betegségeinek kezelésére is. Az ALMAG-01 tanúsítványait itt tekintheti meg. >>>

 

Tudta-e?

- Az Almag-01 pulzáló mágnesterápiás eszköz hatékonyságát térdízületi gyulladásban szenvedőkön az Orosz Állami Orvosi Egyetemen vizsgálták.

- A kettősvak, prospektív, randomizált, placebokontrollált vizsgálatban a jelölteken 18 kezelést végeztek. 170 vizsgálati személyből 75-öt soroltak a placebo csoportba. Minden résztvevő alkalmazhatta a megszokott fizikai és gyógyszeres terápiáját. 

- A vizsgálat mindkét csoportjában funkcionális teszteket végeztek, mérték az életminőséget és a kezelés költségeit is. 

- A kezelés teljes költsége 20%-kal alacsonyabb volt az Almag-01 mágnesterápiás eszközzel kezelt csoportban, mint a placebo csoportban.

- A vizsgálat elején legrosszabb életminőségi szintet mutató betegeknél a pontszám a duplájára emelkedett. A fájdalomszint az Almaggal valóban kezelteken a placebo csoporthoz képest jelentős eltérést mutatott: 57,3% fájdalomszint csökkenés a placebo csoport 37,9%-ához képest. 

Összefoglalva egy jól kivitelezett egyetemi - placebo kontrollált - tanulmány szerint az Almag-01 pulzáló mágnesterápiás eszköz a hagyományos kezelésekhez képest 20-50%-kal alacsonyabb költségen is hatékonyabbnak bizonyult.

Dr. Gulyás Tamás

Kapcsolódó termékek


» ALMAG-01 pulzáló mágnes terápia