Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Hogyan fogyaszt az ultrahang?

Az ultrahangról szinte mindenkinek először az orvosi diagnosztikában használt ultrahang készülékek jut az eszébe, ezért sokak számára elképzelhetetlen, hogy ultrahangrezgés segítségével akár fogyni is lehet.

Az ultrahang képes a zsírbontásra?

Minden olyan, 16.000 Hz feletti mechanikus rezgést, amely ultrahangrezgésnek nevezünk. A különböző frekvenciájú rezgés hatása között óriási lehet a különbség. Míg a kisebb intenzitású ultrahangrezgések nem eredményeznek változást a kezelt anyagban, a nagyobb teljesítményűek az anyag tulajdonságainak megváltoztatására (pl. kavitációs zsírbontásra) is alkalmasak. Tehát bizonyos ultrahangrezgésekkel non-invazív (vágás vagy szúrás nélküli) beavatkozások is elvégezhetőek.

Mi az a kavitáció?

A kavitációs zsírbontás (ultrahangos zsírbontás) speciális ultrahangrezgésekkel képes elfolyósítani a test kontúrját elcsúfító a zsírszöveteket. Ezáltal formálja az alakot és eltünteti a narancsbőrt. Mivel a kavitációs zsírbontás során alkalmazott rezgéstartomány a zsírokra jellemző, más szöveteket nem károsít a kezelés.

Hogyan zajlik a kavitációs zsírbontás?

Az ultrahangos zsírbontás során alkalmazott, 40.000 Hz-es fókuszált ultrahangrezgés kizárólag a bőr alatti zsírsejteket rezgésbe hozza, majd a sejtek közötti térben mikro vákuumbuborékot képez. A zsírsejtek ennek következtében túlnyomás alá kerülnek, a sejtburok megbomlik, a bennük található víz felhevül, a zsír pedig triglycerinre valamint zsírsavra bomlik és elfolyik a sejtek közötti térben.

Mi történik az ultrahangos zsírbontás után?

A kavitáció során felszabaduló zsírok és salakanyagok a nyirokrendszeren keresztül az érrendszerbe, majd a vér útján a méregtelenítő szervekhez (máj, vese) kerülnek, és a vizelettel illetve a széklettel távoznak a testből. Ez a folyamat napokig is eltarthat, ám bizonyos szabályok betartásával (pl. megfelelő folyadékfogyasztás, finomított cukor kerülése, nyirokmasszázs) ez jelentősen gyorsítható.

Mennyire tartós kavitációs zsírbontás hatása?

Kevesen tudják, hogy a zsírsejtek száma életünk során adott, csupán a tétfogatuk változik. Túlzott zsír és szénhidrátbevitel esetén rövid idő alatt többszörösére is növekedhet, fogyókúra és testmozgás hatására pedig újra normális méretűre csökkenhet. Maga a sejt viszont hagyományos fogyasztó módszerek hatására sosem tűnik el. Manapság mindössze két olyan eljárást ismerünk, amely képes arra, hogy végleg megszabadulhassunk a zsírsejtektől. Az egyik a műtéti zsírleszívást, a másik pedig a kavitációt.

Hogyan végezhető az ultrahangos zsírbontás?

Manapság számos fogyasztószalonban és kozmetikában van lehetőség kavitációs zsírbontó kezelésre, ám ez elég drága. Kezelésenként és testrészenként átlagosan 10.000 Ft-ba kerül. Egy testrészt legalább 10-szer kell kezelnünk ahhoz, hogy látványos eredményt érjünk el. Így az 5 testrészt érintő kúra (combok, fenék, has, csípő, karok) összesen akár 500.000 forintba is kerülhet.

Létezik azonban egy olcsóbb, ám ugyanolyan hatékony megoldás: a Forever Slim otthoni kavitációs zsírbontó gép. Ezzel a készülékkel mindössze 1-2 db 10 alkalmas ultrahangos zsírbontó bérlet árának megfelelő összegért, korlátlan számú kavitációs kezelést végezhetünk, ráadásul a  saját otthonunkban, a saját időbeosztásunk szerint.

Madudák Tímea