Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Arc és homloküreg gyulladás mágneses kezelése

A gyulladás váladékképzéssel jár ami, ha nem ürül megfelelően, eltömeszelheti az orr melléküregeit, és krónikus gyulladást okozhat. A pulzáló mágnes és vibroakkusztikus terápia segítheti a betegség gyors lefolyását, a gyulladás és fájdalom csökkentését.

Az arc és homloküreg

Az orrjárat melletti területeken az arckoponya tele van apró légtartó terekkel. Ilyenek vannak a homlokcsontban, az arccsontban és a szem körüli területeken is. Ezek összefoglaló neve az arc és homloküreg. Normális esetben ezen üregek nem tartalmaznak baktériumokat vagy más mikororganizmusokat, illetve a bennük termelődő váladék szépen elvezetődik, a levegő pedig átjárja őket. Gyulladás esetén, ha a nyák tapadóssá válik, az ürülés romlik, és gyulladás alakul ki. Ez lehet gennyes akut gyulladás, de hosszabb távon is fennmaradhat, sőt polip képződéshez is vezethet.

 

 

Gyulladásokra pulzáló mágneskezelés

Az ilyen gyulladások bármely szakaszában segítségünkre lehet a pulzáló mágneskezelés, illetve a vibroakkuszikus kezelés. A pulzáló mágnes segíti az ödéma csökkentését, a keringés javítása révén. A megtelepedő és sokszor nehezen kiírtható kórokozók eltávolításását az immunrendszer egyensúlyának helyreállításával és a szöveti oxigenizáció növelésével éri el. A vibroakkusztikus terápia pedig csökkenti a fájdalmat és segíti a szövetek ellazulását. Ez a terápia a hallható hangtartomány minden hullámhosszát megszólaltatja, és ez a rezgés a szövetekre is átterjed. Épp ezért az összes tapadós váladék oldását célzó kezelés sikeres kiegészítője.

Magofon-01

A Magofon-01 eszköz a pulzáló mágnesterápiát és a vibroakkusztikus terápiát egyszerre alkalmazza. A melléküregek kezelésénél napi kétszer 3-5 percet kell szánni. Hatásos még kisízületi gyulladások, teniszkönyök kezelésében, asztma és hörghurut esetén, sőt, gyulladt visszerek kezelésében is. Az állkapocs ízület gyulladásainak kezelésében, illetve a szájüregi gyulladások (afta, ínygyulladás) is remekül alkalmazható.

Dr. Gulyás Tamás