Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Mézet a hajra?

A hajunknak télen is szüksége van a törődésre, hogy egészséges, és fényes legyen. Eláruljuk hogyan.

Télen is egészséges haj

Nyáron természetes, hogy mindenki sok gondot fordít a hajápolásra, ám erről télen sem szabad elfeledkezni. Míg a nagy meleg és a napsütés károsíthatja a hajunkat, ez a hidegre és a „sapkahordós” hónapokra is érvényes.

Ne felejtsük el azt sem, hogy hamarosan itt vannak az ünnepek, amikor mindannyian szeretnénk a legjobb formánkat hozni. Kezdjük mindezt a hajunk megfelelő ápolásával. Számos természetes anyag létezik, melyekkel egészségessé és széppé varázsolhatjuk a hajunkat.

Csodálatos olívaolaj

Az étkezésben már szinte hétköznapinak nevezhető olívaolaj egyre nagyobb teret hódít a szépségápolásban is. Használata nagyon egyszerű. Hajmosás után kenjünk a problémás, töredezett részre egy kis olívát és akárcsak a pakolásoknál, ezt is hagyjuk 20-25 percig a hajunkon. Ezután langyos vízzel alaposan öblítsük ki. A hajunk ezután fényesebb és egészségesebb lesz. Az olíva kezelést minden második hajmosásnál érdemes elvégezni, és a kívánt hatás nem marad el.

Aranyló méz

A méz jótékony hatásait mindenki ismeri. Ám azt csak kevesen tudják, hogy nem csak belsőleg, de külsőleg is kiválóan alkalmazható. Krémekben már előfordul, de a hajápolásban is a segítségünkre lehet.  Hasonlóképpen, mint az olívánál, a méz is selymessé és fényessé teszi a hajkoronánkat, de arra azonban ügyelni kell, hogy enyhe szőkítő hatással rendelkezik.

Ezért a sötétebb hajúaknak csak rövid alkalmazási idő javasolt. Ha pedig kifejezetten a világosítást szeretnénk megcélozni, a mézbe keverjünk néhány csepp citromlevet, amivel tovább fokozhatjuk a szőkítő hatást.

Tojás és ecet

Ha több időnk is van a hajápolásra, készíthetünk egy kicsit bonyolultabb hajpakolást is. Hajhosszúságtól függően egy vagy két tojást verjünk fel, majd a hajmosást követően az így kapott habbal jól dörzsöljük át az egész hajunkat. 10-15 perc után, a sötétebb hajszínűek egy kis almaecetes vízzel, a világosabb hajszínűek néhány csepp citromlével „ízesített” vízzel alaposan öblítsék ki a hajukat. A fényesesen csillogó egészséges hajkoronánkat mindenki dicsérni fogja.

Madudák Tímea