Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Lágylézer terápia: kérdések és válaszok

Mit jelent a lágylézer (soft-laser) terápia?

A lágylézer terápia stimulálja a sejtek működését, elősegíti az új, egészséges sejtek növekedését a kezelt területen. A polarizált és koherens lézersugár egy bizonyos hullámhossz-tartományban elősegíti a sejteken belüli biokémiai folyamatokat, például a kollagén és ATP termelést, valamint javítja a vérkeringést.

Biztonságos a lágylézer terápia? Vannak mellékhatásai?

A lágylézer kezelés teljesen biztonságos. A páciens nem érez hőt, fájdalmat és nincsenek mellékhatásai. Orvosi klinikákon és magas színvonalú kozmetikai szalonokban évtizedek óta használják kiemelkedő eredményekkel. A Safe Laser 150 SLL (safe laser light), további biztonságot rejt, mivel nem ártalmas a szemre sem.

Veszélyes a lézersugár a szemre?

A lézersugarak általában veszélyesek a szemre, mivel a szemlencse minden fényt, így a nagy energiájú lézerfényt is a látóideghártya egyetlen pontjára fókuszálja, és így könnyen kiégeti azt. Épp ezért a lágylézer kezelések végzésekor általában speciális védőszemüveg használata kötelező.

De egy új magyar szabadalomnak ( SLL – safe laser light = biztonságos lézer fény ) köszönhetően azonban az így előállított lézerfény egy viszonylag nagy szórófelületről lép ki, nagy széttartása van, így a szemlencse nem tudja kis fényfoltra fókuszálni, ezért az ideghártyán és a látóidegeken nem okoz sérülést. Hatása egyenértékű egy 100 Wattos izzóba történő belenézéssel.

 

A szembe továbbra sem javasolt belevilágítani vele, de a hagyományos lézerekkel történő balesetek (véletlen pár pillanatig történő szembe jutás) nem fordulhatnak elő. Így aztán ezzel a készülékkel már a lézerszemüveg használata sem kötelező.

A Safe Laser készülékekről:

Hogyan kell használni a Safe Laser 150 SLL berendezést?

A lézer használata nagyon egyszerű. A készüléket irányítsa a kezelendő területre vagy helyezze rá, majd kapcsolja be! Ha közvetlenül a bőrfelületre helyezi a lézert, a használata kényelmesebb és biztonságosabb. Ha lejárt a kezelési idő, helyezze újabb területre! Minél távolabb tartja a felülettől a lézert, annál nagyobb lesz a fénykör és annál hosszabb kezelési idő szükséges. Mindig csak tiszta bőrfelületen használja!

A lézer terápia helyettesíti az orvosi kezelést?

Nem. A Safe Laser 150 SLL egy kozmetikai, illetve gyógyhajlamot fokozó berendezés. Minden lézerterápia kiegészítő kezelés, amely az Ön orvosa tudtával és beleegyezésével alkalmazható. Az elmúlt 30 év eredményeinek köszönhetően a lézer terápia ismert és elfogadott eljárás az orvosi és kozmetikai körökben is. A megfelelő diagnózist és a szükséges eljárást mindig orvosnak vagy szakképzett kozmetikusnak kell meghatároznia.

Hogyan érhető el számomra a lágylézer terápia?

Legjobb egy otthon is alkalmazható, hordozható lágylézer készüléket vásárolni, hiszen így nem kell külön-külön fizetni a kezelésekért. Ráadásul probléma esetén bármikor elővehetjük a készüléket.

Bővebben az otthon is használható Safe Laser 150 SLL légylézer terápiás készülékről. >>>