Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Személyre szabottság I.

A Vita For You mögött évtizedes megfigyeléseken alapuló, de a nyugati orvostudomány által méltánytalanul mellőzött filozófia húzódik meg. Ennek alapja saját, egyedi és megismételhetetlen voltunk.

Különböző állapotok esetén egyes vitaminokból, nyomelemekből, ásványi anyagokból a szokásosnál jóval nagyobb mennyiségek pótlására lehet szükségünk, melynek szabályai egyre jobban ismertek. Étrendünk kiegészítése egy jól összeállított multivitamin készítménnyel azonban a mai világban elengedhetetlen, melynek okait már több cikkünkben kifejtettük.

Gondolkozott már azon, hogy milyen alap vitamin- és nyomelempótlásra van szüksége?

Vajon ugyanaz a multivitamin jó a család különböző tagjainak?

Jól tudjuk mindannyian, hogy nem vagyunk egyformák. Valamennyien adott testalkattal jövünk a világra. Különbözünk szemünk színében, arcunk formájában, ujjlenyomatunkban. Ezek a különbözőségek azonban nem csak a külsőnkben mutatkoznak meg, hanem belső anyagcsere-folyamatainkra is jellemzőek. Épp ezért nincs univerzális étrend, vagy mindenki számára alkalmas mozgásforma, SŐT vitaminszükségletünk is egyéni.

Az orvostudomány számára is jól ismert és használt a körte és alma típus fogalma, azonban finomabb megfigyeléssel testalkatunk alapján négy fő típusba sorolhatóak vagyunk.

E mellett fontos figyelembe venni szokásainkat, anyagcserénk sebességét, mely alapján további három úgynevezett anyagcsere típus különíthető el. A testalkat szerinti típus és az anyagcsere típus mást-mást határoz meg, így egyszerre vannak jelen bennünk.

Típusonként különbözik az, hogy milyen táplálékok és milyen arányban a legjobbak a számunkra, és persze nem mindegy, milyen vitaminokat, nyomelemeket milyen arányban pótolunk. Ha a szükséges makro- és mikrotápanyagokat a számunkra megfelelő arányban vesszük magunkhoz, akkor testünk egyensúlyba kerül, energiánk, vitalitásunk helyreáll, testsúlyunk az ideális értéket veszi fel.

A Vita for You multivitaminok abban különböznek a piacon levő többi multivitamintól, hogy kifejlesztésükkor figyelembe vették sejtműködéseink eltérő igényeit.

Tehát a különböző testtípusnak és anyagcseretípusnak megfelelően különböző mennyiségben és arányban tartalmazzák a vitaminokat és nyomelemeket. Ezáltal tehát olyan multivitamint fogyaszthat, amely szervezete működéséhez a legközelebbálló.

Ahhoz, hogy megtudja milyen az Ön hormonális,- és anyagcseretípusa és típusának megfelelő mulivitamin, egy kérdéssor kitöltése szükséges.

A kérdőív kitöltését követően kapott értékelésből megtudhatja, hogy melyik összetételű multivitamin az Önnek legmegfelelőbb.

A Vita for You személyre szabott multivitamin gyártója a hazánkban több mint 20 éve prémium minőségű termékeivel jelen levő Highland cég. Készítményeik előállításánál kizárólag természetes, ellenőrzött alapanyagokat használnak, ráadásul GMP minősítéssel (a Magyarországon forgalmazott étrend kiegészítők csupán 5%-ának van ilyen minősítése!) is rendelkeznek. A vitaminok csomagolása - a környezettudatosság jegyében - kukoricakeményítőből készül, így komposztálás esetén hetek alatt elbomlik.

Amennyiben soraim felkeltették érdeklődését az Ön személyre szabott multivitaminja iránt, kérem, töltse ki a Vita For You tesztet, amely segít egyéni típusa pontos meghatározásában!

 Dr.Gulyás Tamás

 A cikksorozat következő része>>>