Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Régi ismerős– rózsagyökér

Messze-messze a hegyekben, a hideg havasi területeken, él egy gyógyító növény, melynek neve rózsagyökér. Kincsként lapul, melynek gyógyító erejét már régóta használják.

"Aranygyökér"

Nem új keletű gyógynövényről van szó, hiszen már i.e. 77-ből is maradtak fenn írásos emlékek a rózsagyökérről Dioscorides görög orvos-filozófustól. A kelet-európai valamint az ázsiai népek pedig már évezredek óta használják. A vikingeket bemutató korabeli írások bizonyítják, hogy 1755 körül fizikai erőnlétük fokozására gyakran alkalmazták, más népek számára azonban ismeretlen maradt. Egy skandináv mondás szerint, aki rendszeresen rózsagyökeret fogyaszt, akár száz évig is élhet, ezért „a száz évesek gyökerének„ nevezik. Tibetből származó korabeli írásos feljegyzések is bizonyítják az "aranygyökér", vagy "sarki gyökér" gyógyító hatását. 1931-ben Dr. Utkin orosz botanikus és táplálkozáskutató fedezte fel ismételten jótékony hatását. Az 1960-as évektől egyre-másra jelennek meg róla a tudományos leírások, elsősorban Svédország, Franciaország, Norvégia tölt be vezető szerepet a rózsás varjúháj klinikai tanulmányozásában. Napjainkban közel 200 faja ismert és ezek közül legalább 20 rendelkezik gyógyhatással.

Gyógyító hatása

Egyre több kutatás bizonyítja jótékony hatását. Erős antioxidáns hatású. Erősíti az immunrendszert, rendszeres fogyasztása növeli a szervezet ellenálló képességét. Kiválóan alkalmazható a testi-szellemi teljesítőképesség növelésére és segít az általános közérzet javításában is. Növeli az agy és az izmok vérellátását, javítja a sportolók és erős fizikai munkát végzők teljesítőképességet. Javítja a koncentráló képességet és a mentális funkciókat ezáltal segítve a tanulást és a fárasztó szellemi munkát. Fokozza a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét. Normalizálja a vérnyomást, a vércukrot és a koleszterin szintet. Cukorbetegeknél, (diabétes), serkenti az inzulin képződését, illetve növeli az inzulinérzékenységet. Igen kimagasló szerepe van a májsejtek védelmében, regenerálódásában, a máj működésének harmonizálásában és megvédi a májat a mérgező anyagoktól. A rózsagyökér növényi szteroidokat valamint nagy mennyiségben szerves savakat is tartalmaz, köztük a borostyánsavat is, amely fiatalító hatást fejt ki a sejtekben.

Szerkesztő kedvence: Odin Rózsagyökér
A szárított rózsagyökér kivonat tartalmazza mindazokat a jótékony hatásokat, melyek e növényre jellemzők. Ezen kívül az Odin Rózsagyökér nagy mennyiségben tartalmaz borostyánsavat is, amely fiatalító hatást fejt ki a sejtekben. A világ egyetlen szabadalmaztatott C-vitaminját az Ester-C-t. Kiváló eredménnyel alkalmazható a testi- szellemi teljesítőképesség növelésére és segít az általános közérzet javításában is. Egy doboz 30 db kapszulát tartalmaz, ami pont egy havi adag, mivel naponta egyet kell belőle szedni.

Megrendelem >>