Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Nyári sminktippek

Nyáron sem kell lemondani a smink használatáról, bár szolidabb, de annál színesebb külsőt kölcsönözhetsz magadnak. Tuti tippek a legütősebb bio kozmetikumokból!

Előkészület

Sminkelés előtt nagyon fontos az arc tisztítása. Ugyanis szépen és tartósan sminkelni csak tiszta arcra lehet. Arctisztítás után elegendő egy minimális hidratáló krémet használni, mert nyáron hamarabb zsírosodik a bőr. Ez lehet egy könnyű hidratáló krém, mely fényvédőt is tartalmaz, és sminkalapnak sem a legutolsó.

Hagyd el az alapozót!

A jótékony nap hatásának köszönhetően nyáron el lehet hagyni az alapozó használatát. Hiszen sokkal jobban mutat egy szépen természetesen lebarnul bőr. Ha mégis vannak az arcodon kellemetlenségek, akkor az évszaknak megfelelő világosabb színt részesítsd előnyben. Idén nyáron a trend az enyhe csillogás, világos bézs, natúr barna árnyalatokkal. Lehetőleg a tartósabb alapozót válassz, hogy megfelelő legyen a nyári melegben.  

Csillogó szemekért

Az igéző szemek tuti fegyvere a szempillaspirál. Nyáron lehetőleg olyan spirált használjunk, mely tartós vagy vízálló, hiszen tikkasztó melegben hamarabb elkenődik. Idén nyáron a trend a vidám színes világoskék, zöld, lila színű szempillaspirálok. Ha még jobban szeretnénk kihangsúlyozni szemünket, használjunk szemceruzát. A sötét színek kiemelik, még a világosabb színek felnagyítják a szemeket. Az idei divatszínek a szemhéjon ugyanazok, mint a ruhaszínek: világoskék, citromsárga, sárga, almazöld, halványlila. Napközben használjunk vidám színeket, és éjszakára sötétebbeket.  

Ragyogó ajkak

Nyár alkalmával a szájfények hódítanak. Ajkunkat vagy fiatalos rózsaszínes rúzzsal fessük ki, vagy csak szájfénnyel, kontúr nélkül. Ám ügyeljünk arra, hogy a szájunk színe harmonizáljon a szemfestéssel, és amennyiben szemünket hangsúlyozzuk, szánkat már ne emeljük ki.

Mindig mosd le!

Általános szabály, hogy lefekvés előtt a sminket alaposan távolítsuk el, megelőzve a mitesszerek, gyulladások kialakulását bőrünkön. A nyári melegben ugyanis fokozódik az arc verejtékezése, az ultraviola-sugárzás pedig a kitágult pórusokba könnyebben “beleégeti” a faggyúdugaszokat. Eltávolítható vattapamacsra helyezett hidratáló krémmel, arclemosó oldattal vagy speciálisan erre a célra gyártott arctörlő kendővel.

Koczka Kinga

Kapcsolódó cikkek


» Tavaszi smink