Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Testközelben a rák

A Lurdy-házban április 10-30-ig tartó állandó kiállításon tematikus napok szervezésével fókuszálunk egy-egy kiemelt problémára.

A kiállítás a legapróbb részletességgel mutatja be a tüdő, a vese, a vastagbél, az emlő és a nyirokrendszer belső felépítését.

A folyosós rendszer egy-egy termében egészalakos emberi bábun szemléltetik a szerv elhelyezkedését, emellett ábrákon, érintőképernyős számítógépeken szemléltetik az egészséges és a beteg, rákos szervet. Ezentúl a főbb kockázati tényezőket, a korai felismerés lehetőségeit és az új kezelési módokat is bemutatják.

A kiállítás különlegességét az interaktivitás adja, például a látogatók felpróbálhatják a kemoterápiás kezelésnél használt súlyruhát. A három héten át ingyenesen látogatható tárlat fontos üzenete, hogy a megfelelő tájékoztatás és tájékozottság mellett megelőzhetők a betegségek. A rákkal pedig együtt lehet élni az egészséges életmód, a rendszeres szűrés, a pontos, gyors diagnózis és az új, célzott terápiák segítségével.

Vese Tematikus Nap 2008. április 24. csütörtök, 15:00-17:00 Házigazda: Dr. Géczy Lajos Ph.D., Országos Onkológiai Intézet, Kemoterápia C és Klinikai Farmakológiai Osztály

Limfóma Tematikus Nap 2008. április 25. péntek, 15:00-17:00 Házigazda: Lontainé Hegymegi Erzsébet, Magyar Rákellenes Liga, munkatárs (Limfóma klubnap is)

Ifjúsági Nap 2008. április 26. szombat, 14:00-17:00 Házigazda: Prof. dr. Simon Tamás, Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság, elnök

További információ: Magyar Rákellenes Liga, Tel.: 06-1-225-1621, E-mail: info@rakliga.hu