Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Tavaszi smink

Élvezd a tavasz hozta természetes színeket és használd fel őket. Szerencsére a legújabb trend is neked kedvez, hiszen a fehéren vagy élénk vaníliaárnyalaton túl hódít a viola lila, az azúrkék, a fuksziarózsaszín és a fák zöldje.

Alapozó; csak természetesen

Szinte már elcsépeltnek hangzik, de kerüljük el a túl sok alapozó használatát. Sokkal szebb, és természetesebb, ha csak egy leheletnyi alapozót viszünk fel az arcunkra. A tavasz szerencsére nekünk kedvez. Végre leszedhetjük a vastag festéket és helyette vékonyan a matt tónusú alapozót tehetünk fel. Természetesen éppen annyit, hogy finoman fedje bőrünket, hogy kiegyenlítse az eltérő tónusokat. Ha karikás a szemed, akkor sem kell pánikba esned, mert a javítófestékek csodákra képesek. A szem belső sarkánál és az orr belső oldalánál jól eldolgozva hatásos eredményt érhetünk el. Ugyanakkor, ha néhány árnyalattal világosabb korrektort viszünk fel vékony rétegben, szintén eltűnnek a fáradság nyomai.

Használat: Vigyünk fel egy-egy petty alapozót a homlokra, az orra, az orcákra és az állra, majd kifelé haladva, gyengéden kenjük szét a ujjbegyekkel vagy egy kis szivaccsal.

Sugárzó szemekért

A szemhéjpúderek közös elemén, a fehéren vagy élénk vaníliaárnyalaton túl hódít a violalila, az azúrkék, a fuksziarózsaszín és a fák zöldje. A szép és csábító szemhéjszínhez használjuk először egy közömbös tónust, vagyis főszínt a palettából. Majd az alapozás után vigyünk fel sötétebb árnyalatot a kiemeléshez, halványabbat pedig a világosításhoz. A közel ülő szem esetén, a szemzugba használjuk a világos színeket, a pillasor közepétől kifelé haladva vigyük fel a sötétebb árnyalatot, a kettőt pedig finoman satírozzuk össze. Távol ülő szemek esetében végezzük el ezt pont fordítva.  

Ne felejtsük el a szempillákat, hisz a koromfeketére festett pillák szépek, és nagyítják a szemet. Ráadásul a dús és hosszú szempillák, döglenek a férfiak. A jó szempillafestéknek sok mindent kell „tudnia”: színt, sűrűséget és ívelést kell kölcsönöznie a szempilláknak, ugyanakkor ápolnia is kell őket annak érdekében, hogy az érzékeny szempillákat megvédje a kihullástól.

Jó tanács: A testesebb és tartósabb festés érdekében kenjük be a szempillákat több rétegben. A rétegek között hagyjunk egy kis száradási időt.

Szerelmes csókok

A tavasz a szerelem időszaka, melynek elmaradhatatlan vonzata a csók, ezért nagy hangsúly kell fektetni a csábos ajkakra. Tudjuk jól, hogy Sok férfi számára a száj a csábítás szimbóluma. De akár csábítani akarunk, akár csupán sajátos jelleget adni megjelenésünknek, egy kis szín az ajkakon ellenpon­tozza a szemeket, az arcot frissebbé és érdekesebbé teszi. Jelenleg a barack- és málnaárnyalatok jellemzik az évszak szájfestését. Használjuk ki ezeket, a kellemes színeket és csábítsuk el az erősebbik nemet. Ajkainkat még teltebbé varázsolhatjuk, ha a szájfény használata előtt néhány árnyalattal sötétebb vagy a szájfény és rúzs színével megegyező ajakkontúrral ajkunk természetes vonalát finoman körberajzoljuk. Ügyeljünk arra, hogy a szájunk színe harmonizáljon a szemfestéssel, és amennyiben szemünket hangsúlyozzuk, szánkat már ne emeljük ki.

Piros pofi

Elmúlt a csípős hideg, de az arcon még mindig jól áll az üdeséget fokozó arcpirosító. Ne csak a pofinkra vigyük fel, hanem egy vastag ecset segítségével finoman pirosítsuk a szemöldökcsontot, az állunkat, és lágyan az orrunk hegyét is. Ettől sminkünk olyan hatást kelt mintha a naptól pirult volna ki a bőrünk. Ügyeljünk a mennyiségre, célszerű az ecsetről óvatosan leütögetni a felesleget, mielőtt az arcunkra kerülne a festék.

Koczka Kinga