Vitaminsziget Egészségről mindenkinek főoldalra

Karácsonyi céges bulik

Egy jól sikerült karácsonyi céges buli, hónapokig fel tudja dobni a megszokott, monoton hangulatot. Tudják ezt a vezetők is, ezért törekednek arra, hogy minél hangulatosabb party-t hozzanak össze.

Kiengedni a gőzt – de mennyire?

Egy felmérés szerint a brit dolgozók, csaknem fele vallotta be, hogy túlontúl elengedte magát a karácsonyi munkahelyi bulin. 41%-uk állította, hogy összejött valamelyik munkatársával, s ebből 13%-uk le is feküdt kollegájával. Igen az adatok mit sem bizonyítanak jobban, minthogy ilyenkor a vaskalapos főnők is elengedi magát, és együtt bulizik beosztottjaival. De hol a határ? Ha nem akarunk másnap közröhej tárgya lenni, akkor az asztaltáncolós részt lehetőleg napoljuk. 

Te kit húztál?

Próbáljuk megőrizni a hagyományokat és ne csak a féktelen bulizásra, és italozásra gondoljunk. A karácsony a szeretet ünnepe, melyhez hozzátartozik az ajándékozás adok - kapok módjára. A legmegfelelőbb technika az iskolára vezethető vissza, ahol a jól bevált cetlis módszerrel mindenki húz egy „nevet”. Ilyenkor kezdődik az iskolából ismerős kérdés – te kit húztál? Iskolás módszer a húzás, de te már nem vagy gyerek, ezért ha lehet, ne csacsogd ki! Persze mindenki rohamléptekben próbálja elcserélni a számára nem túl szimpatikus személyeket. Ilyenkor az szív a legjobban, aki a főnököt vagy éppen nem kedvelt munkatársát húzza. Mitől lehet szívás? A főnök az a főnök, és neki kellő megfontoltsággal kell ajándékot választani. Undok munkatárs esetén már más a helyzet, mert ott még a nézegetés is időpazarlás.  

Nem a méret a lényeg!

Az ajándék ne legyen preztis kérdés! Nem árt határt szabni a korlátlan ajándékozásnak, mert nem mindenkinek akkora a pénztárcája, mint a cég tulajdonosának. A buli közeledtével nem árt leülni és tisztázni a határokat, mert hisz mennyire kellemetlen tud lenni, ha valaki sokkal drágább ajándékkal lepi meg a másikat. Fizetéstől függően, érdemes egy csekélyebb jelképesebb összeget meghatározni 1000-5000 Ft-ig.

Mit vegyek?

Saját tapasztalatból tudom, hogy kollegának nem könnyű ajándékot venni. Szeretnél valami hasznosat és praktikusat, de nem tudod, hogy igazából minek örülne a legjobban. Ilyenkor kell előhúzni a jól bevált ajándékokat. Egy jó könyvvel bestsellerrel, nem lehet csütörtökön mondani. Mindig tuti biztos ajándék! Ilyen a kozmetikai csomag is. Bár ott már az illat és egyéb körítések nem biztos, hogy sikert aratnak, de könnyen beszerezhető és nem okoz nagyobb fejtörést.

Koczka Kinga