Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   \
+   \
+  Tiszta víz és lúgos víz egy pohárban!

Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Tiszta víz és lúgos víz egy pohárban!

2009.11.14.

Testünk 60-65%-a (a vérnek pedig 94%-a) víz. Éppen ezért az optimális PH érték biztosításához és fenntartásához a víz a legfontosabb és legmegfelelőbb anyag.

Ahhoz, hogy az elsavasodás okozta súlyos egészségügyi problémákat elkerüljük, kiemelt figyelmet kell fordítanunk szervezetünk sav-bázis egyensúlyának fenntartására. Ezt lúgosító ételek és italok fogyasztásával, valamint a savasító élelmiszerek és folyadékok kerülésével segíthetjük.

A lúgosító és savasító tápanyagok helyes aránya 80%-20% volna (erre volt berendezkedve a szervezet évezredeken keresztül), de a modern étrendre pont ennek fordítottja jellemző! Mindezek miatt ajánlott mérsékelni a savasító ételek (húsok, készételek, magas cukortartalmú ételek, finomított szénhidrátok) fogyasztását és sokkal több lúgosító élelmiszert (zöldségféléket, magvakat) fogyasztani!

Savasító italok helyett fogyasszon naponta legalább 2-3 liter ionizált lúgos vizet! Ez a különleges folyadék - méregtelenítő hatása révén - képes eltávolítani és „kimosni” a savas lerakódásokat a szervezetből, azáltal segíti az elsavasodás okozta betegségek megelőzését és kezelését.

Az ásványvizek minősége a talaj szennyezettsége miatt gyakran rosszabb, mint a csapvízé. Ráadásul szervetlen ásványianyag-tartalmuk is magas, így fogyasztásuk hosszabb távon lerakódásokhoz, meszesedéshez is vezethet. Az ionizált lúgos víz legfontosabb tulajdonsága, hogy a testet belülről képes átmosni, tisztítani. Dr. Robert O. Young szerint - mint azt „A pH csoda” című könyvében is kifejti - „egyetlen betegség létezik: az elsavasodás”. Az ionizált lúgos víz segít szembeszállni ezzel a problémával. Hozzájárul testünk sav-lúg egyensúlyának helyreállításához, és számos betegség (pl. keringési és emésztési zavarok, allergia, Candida, daganatok, magas vérnyomás) folyamatát kedvezően befolyásolja.

Ionizáció során a vízben található hasznos ásványi anyagok megmaradnak, polaritásuk azonban megváltozik. Így a jótékony ásványi elemek (kalcium, nátrium, kálium magnézium) már olyan formában kerülnek szervezetünkbe, ahogyan nagyobb arányban és könnyebben képesek hasznosulni. Az ionizált víz fogyasztása egyszerű és olcsó módon egészíti ki az elsavasodás kezelését segítő módszereket - esetenként helyettesítheti is azokat. Az ionizált lúgos vízben lévő elektronok segítenek lekötni a nehézfémeket, vírusokat, baktériumokat, penészgombákat, valamint semlegesítik az ártalmas rothadási folyamatokat.

Míg a pozitív ionok károsak a szervezetre, a negatív ionok gyógyítják azt. A mérges gázok, a füst és az elektromos készülékek elektroszmogja pozitív ionokkal bombáznak minket, gyengítve egészségünket. A növények és az eső azonban negatív ionokkal töltik fel a levegőt, és ezzel erősítik testünket. A negatív ionokkal feldúsult levegőben kevesebb a por, a vírus, a baktérium, és a penészgomba. Ráadásul lenyugtatja az idegeket és az érzelmeket is.

Hazánkban a csapvíz túl kemény, és – legyen a készülék bármennyire profi – folyamatos vízkőtelenítés nélkül 1-2 éven belül valószínűleg tönkremegy. A helyzetet súlyosbítja, hogy a legtöbb gyártó vízkő okozta meghibásodásokra nem nyújt garanciát. Ha tehát a vízkövesedést el szeretnénk kerülni, célszerű olyan víz ionizátort választani, amely automata vízkőtelenítő és tisztító rendszerrel rendelkezik. Az OSM-0668 típusú berendezés, miközben mi lúgos vizet engedünk, a háttérben keletkező savas vizet használja fel saját ionizáló kamrájának tisztítására. Ennek köszönhetően nem tud megtapadni a vízkő. A tisztítás végtermékeként keletkező savas vizet a leengedőn lehet kiengedni a készülékből.

Víz ionizátor használata esetén a víz pH értékét mindenki igényeinek megfelelően állíthatja be, így a csapvízből percek alatt szervezete szükségleteinek megfelelő pH értékű vizet állíthat elő egy gombnyomásra, ami aztán üvegbe töltve 6-8 órán keresztül tárolható.

Illata és íze a tisztított vízéhez hasonló.

Az OSM-0668 típusú gép egyetlen professzionális szűrőbetéttel 12.000 liter vizet képes megszűrni! Kizárólag a szűrőbetétek cseréjére kell figyelmet fordítani. A szűrőbetétet higiéniai okokból legkésőbb egy év használat után – le kell cserélni. Minél több fokozata van a készüléknek, annál szélesebb skálán állíthatjuk be az éppen használni kívánt víz pH értékét.

Az OSM-0668 típusú víz ionizátor öt fokozatban képes lúgos (max. 11,5 pH), három fokozatban pedig savas vizet (min. 2,5 pH) előállítani.

Az OSM-0668 típusú készülék által nyert különböző PH értékű (lúgos, semleges, illetve savas) vizek az alábbi célokra használhatóak: Enyhén lúgos víz: pH 8

  • Főként főzéshez ideális.
  • Fogyasztása a lúgosító kúra bevezető időszakában (1-2 hét) is ajánlott.

Közepesen lúgos víz: pH 9

  • Napi fogyasztásra, ivásra ez a legjobb, és leggyakrabban használt lúgos víz.
  • Természetesen főzéshez és forró italok (pl. tea) készítéséhez is kiválóan használható.

Erősen lúgos: pH 10 vagy magasabb pH értékű víz

  • Gyümölcsök zöldségek mosására alkalmas. Ha a gyümölcsöt, zöldséget néhány percre ilyen vízbe áztatjuk, akkor héja megtisztul a különböző rovarirtó és permetszerektől.

Szűrt víz: pH 7

  • Elsősorban vitaminok és gyógyszerek bevételéhez használatos. Emellett az étkezést megelőző fél órában és étkezés után két óráig is ezt célszerű lúgos víz helyett fogyasztani, mivel az emésztéshez elengedhetetlen a savas közeg.

Savas víz: pH 4 – pH 5

  •  Kizárólag külsőleg alkalmazzuk! Antiszeptikus és antibakteriális hatással rendelkezik. Összehúzó hatásának köszönhetően kozmetikai felhasználásra kiváló.

Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó cikkek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass