Teszteltük a MicroDoctort

Nemrég megérkeztek hozzánk az első mikroáram terápiás készülékek (MicroDoctor). Tamás, a Vitaminsziget orvosa rögtön ki is próbálta, és két kezelés után nincsenek panaszai! Ha minden jól megy, budaörsi üzletünkben hamarosan bárki kipróbálhatja a készüléket. :)

A mikroáram terápiát (MENS – Mikroáram Elektromos Neuromuszkuláris Stimuláció) Magyarországon még viszonylag kevesen ismerik, így a MicroDoctort látva sokan rögtön a TENS kezelésre asszociálnak. Pedig a kettő korántsem ugyanaz.

A TENS kezelés elektromos ideg- és izomstimuláció hatására kialakuló reflexes folyamtokon alapul és milliamperekkel dolgozik. A MENS ezzel szemben nagyon kicsi, a sejtekre jellemző áramerősségű árammal (mikroamper) végzett kezelés. Mivel szervezetünkhöz biológiailag sokkal közelebb áll ez a kis erősségű árammintázat, a kezelés során az áram nem halad el a sejtek mellett, hanem áthalad rajtuk. Tehát a kezelés hatására sejtszinten áll helyre szervezetünk egyensúlya, melynek következtében a gyulladások, sebek, húzódások gyorsabban gyógyulnak, és csökkennek az ízületi- és izomfájdalmak is.

Persze mindez nem jelenti azt, hogy a TENS kezelés hatástalan volna. Ahogy orvosunk fogalmazott: „mindkét kezelési fajtának megvan a maga alkalmazási területe”. És míg a TENS csak tüneti kezelést nyújt, addig a MENS akár gyógyítani is képes.

Kategória: Egészségvédő eszközök
Címkék:, ,

Nincs még hozzászólás. Legyél Te az első, aki hozzászól

Szólj hozzá