Grapefruit csepp vagy lámpaolaj?

Nemrég egy csalódott úr telefonált hozzánk. Hatékony immunerősítőt keresett ahelyett a grapefruit cseppnek nevezett készítmény helyett, amit a patikában vásárolt. Telefonon bediktálta, miket tartalmaz az általa vásárolt termék. Hát mit mondjak, nem csoda, hogy nem használt neki… Főként glicerin és alkohol volt benne, polifenoltartalma pedig 30 cseppenként kb. 5 mg volt. Ez igen alacsony érték, főleg annak ismeretében, hogy az eredeti Grape Vital grapefruitmag-kivonat 30 cseppenként 513 mg polifenolt (azaz több mint 100-szor ennyit!!!) tartalmaz. A probléma megértéséhez fontos tudni, hogy a polifenol a grapefruitmag csepp fő hatóanyaga: a készítmény tulajdonképpen ennek köszönheti vírus- gomba és baktériumölő hatását.

A helyzet a netes grapefruit csepp kínálatot áttekintve sem túl rózsás. Számos webáruházban az árusított kivonat polifenol tartalmát egyáltalán nem tüntetik fel, sőt, olykor még az összetevőkről is „megfeledkeznek”. Arra szintén akad példa, hogy a polifenol tartalmat 100 ml-re vonatkozóan adja meg a forgalmazó. Ilyenkor – némi számolgatás után - általában az derül ki, hogy igen alacsony hatóanyagtartalmú készítménnyel állunk szemben.

Summa summárum: nagyon sok a gyenge minőségű grapefruitmag-csepp a piacon, és egy átlagos fogyasztó könnyen „belefuthat” a főként illóolajat (lámpaolajat) tartalmazó bóvlikba. A minőségi grapefruit csepp kiválasztásában általában az ár sem segít: sokszor ugyanis a több ezer forintos biotermék is silány minőségű. A döntésben az alábbi szempontok, vásárlási tanácsok segíthetnek.

1; A kiválasztott termék összetevői között első helyen a grapefruitmag-kivonat koncentrátum szerepeljen, tehát ez legyen a termék fő alkotórésze. (Minél hátrébb található ez a listában, annál silányabb készítménnyel állunk szemben.)

2; A valóban hatékony grapefruitmag-kivonat polifenol tartalma 10-30 cseppre vonatkoztatva több száz mg. Ha a gyártó ezt az értéket 100 ml-re vonatkoztatva adja meg, a polifenol tartalomnak arányosan több tízezres nagyságrendűnek kell lennie (100 ml = kb. 2600 csepp).

3; Mindenképpen bevizsgált készítményt válasszunk, hiszen ennek híján a grapefruit csepp minősége nem garantált!

4; Kerüljük az alkoholt tartalmazó grapefruitmag-cseppeket, helyette válasszunk glicerines kivonatot!

5; Ne vásároljunk olyan készítményt, amely kivonat helyett illóolajat (vagyis lámpaolajat) tartalmaz!

Aki garantáltan minőségi terméket szeretne, annak ajánljuk a Dr. Csabay Zsolt által kifejlesztett, eredeti Grape Vital grapefruitmag-kivonatot.

 • A termék összetevői: glicerines grapefruitmag-kivonat koncentrátum 75%; C-vitamin 17%, víz 5%, protein 2%, növényi zsír 1%.
 • A Grape Vital csepp polifenol tartalma: 513 mg/30 csepp; C-vitamin tartalma: 193,8 mg/30 csepp.
 • A termék nem tartalmaz alkoholt.

Kérdése van a grapefruitmag-kivonattal kapcsolatban? Forduljon közvetlenül a feltalálóhoz, Dr. Csabay Zsolthoz! >>

Kategória: Vitamin
Címkék:, ,

6 Hozzászólások to “Grapefruit csepp vagy lámpaolaj?”

Szólj hozzá (+)

 1. Saci szerint:

  Egyetértek a leírtakkal! Szerintem a nem keserű cseppek a leggagyibbak, és azokat, akik nem bírják a keserű ízt, könnyű rászedni vele… Én sajnos már nagyon sokfajtát kipróbáltam, de most már nagyon megnézem mit veszek meg.

 2. Gizus szerint:

  Gyümölcslében egészen kellemes íze van! Naponta reggel és este 15-15 cseppet iszom, már a reggeli és a vacsora részévé vált. Elmondhatom, hogy egész télen még a nátha is elkerült, pedig azelőtt szinte menetrendszerűen érkezett ősszel és tél végén. A máshol vásárolt cseppekkel nem volt ilyen nagyszerű tapasztalatom!

 3. mz szerint:

  Az ínyemre kentem belőle amikor be volt gyulladva és nagyon szépen rendbe tette.

 4. imre szerint:

  Mikor megfázásszerű tüneteim jelentkeztek, rögtön ezt + cinket kezdtem szedni és elmúlt a kezdődő torokfájásom!

 5. feherlofia szerint:

  Tényleg nagyon jó! Nekünk is bevált nátha, torokfájás és vírusos nyavalyák esetén is, sokkal gyorsabban felépültünk tőle! És gyümölcslével nem túl keserű. De aki így is keserűnek véli, ihatja tonic-kal is, abban meg sem érzi. ;-)

Szólj hozzá