Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

SZAKÉRTŐ VÁLASZOL - Pap Orsolya
Találatok száma: 24
Kérdés 2018.01.11. 18h
Kedves Orsolya!
Nekem időközönként kivörösödik a szemhéjam és száraz, pikkelyes lesz.Úgy vettem észre hogy például a citrusfélék fogyasztása után mindig előjön. Ez összefügghet az emésztéssel?Egyébként az arcomra semmilyen krémet nem használok mert minden fajta krém ugyanilyen problémákat okoz.Tehát amit eszek az is hatással lehet rá?
Előre is köszönöm a válaszát!
Júlia
Válasz 2018.01.16. 09h
Kedves Júlia!
A leírtak alapján Önnek valamilyen ételintoleranciája lehet. Javaslom, hogy ez irányban vizsgáltassa ki magát. Tapasztalatom szerint a tej és/vagy a glutén intolerancia okozhat hasonló tüneteket. Az egyszerűség kedvéért, vegyen ki az étrendjéből minden állati eredetű tejterméket (laktóz menteset IS). Ha nem változnak a tünetek, akkor a glutén tartalmú ételek kiiktatásával próbálkozzon. Sajnos vérből nem minden esetben mutatható ki az intolerancia, ezzel szemben a megvonásos étrend már 1-2 hét alatt jelentős javulást hoz, amennyiben ez áll a panaszai mögött.
Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2016.04.29. 19h
Kedves Orsolya!

Ön szerint napi szintű olajos mag fogyasztása okozhat szelén túladagolást?

Köszönöm
névtelen
Válasz 2016.05.01. 18h
Kedves Érdeklődő!

A szelén természetes forrása a paradicsom, brokkoli, hagyma tenger gyümölcsei, állati belsőségek, szárnyasok, a vörös húsok,tejtermékek, avokádó, narancs, brazil dió ... stb. Azonban a növények és az állati eredetű szelénforrások szeléntartalma nagyban függ a termőtalaj szeléntartalmától. Magyarország termőföldjei alapvetően szelénben szegények, így a hazai növények ill. állati élelmiszerek szeléntartama is alacsony. Az olajos magvak fogyasztása nem okoz szelén túladagolást.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2016.03.05. 11h
21 éves lányomnak 2-3 hete nyálkás sárgás színű széklete, can. A mikrobiológiai lelet szerint nincs fertőzése, viszont normál flóra feltűnően kis számban tenyészett ki.
A háziorvos semmit nem javasolt, de ez így nem jó.
Szeretném, ha tanácsot adna, mit tudnánk tenni.
Köszönettel: A Mária
A Mária
Válasz 2016.03.07. 08h
Kedves Mária!
A sárgás színű széklet epe rendellenességre utal. Javaslok egy hasi UH vizsgálatot, és amennyiben nincs 1,5 cm-esnél nagyobb kő, akkor egy májtisztító kúrát kellene végezni (leírása:http://www.auretiel.hu/hazi-praktikak/majtisztito-kura.html)
Érdemes lenne mindenféle állati eredetű tejtermékeket kiiktatni az étrendből, mert egy tejallergia/intolerancia is állhat a panaszok hátterében. A bélflóra meggyengülése is erre utalhat.
A májtisztítás után 1-2 hónapon át probiotikum szedésével helyre kell állítani a normál bélflórát.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.05.19. 07h
Tisztelt Doktor Nő!!

Olvastam az oldalán, hogy írta egyik kérdezőnek, hogy nyugodtan szedjék a gyógygombákat és a vitaminokat, mi is egészséges emberek vagyunk és szedjük a gyógygombákat és 1000 mg .c vitamint megelőzésképpen és mi is egy főorvostól rendeljük, és ő is szedi a gyógygombákat már 6 éve, mi kb. egy éve fogyasztjuk és egészségesek vagyunk...
Nyugodtan fogyasszuk továbbra is a gyógygombákat , ártani nem árt? sőt egészség megőrzés és immunrendszer erősítése céljából.
köszönöm a válaszát---
Mária
Válasz 2015.05.19. 08h
Kedves Mária!

Nyugodtan szedjék a gyógygombákat, bár néha nem árt szünetet tartani. Mivel több fajtájuk létezik, ezért érdemes szakemberrel konzultálni, hogy mikor, melyik fajtát érdemes fogyasztani.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.05.17. 08h
Tisztelt Doktor Nő!!

Erősítjük az immunrendszerünket gyógygombával és 1000 mg csipkebogyós c vitaminnal, megelőzésképpen szedjük, egészséges emberek vagyunk és minden évben járunk önszorgalomból szűrésekre, labor, belgyógy, nőgyógy, stb . és minden eredményünk - negatív - de továbbra is szeretnénk szedni a gyógygombákat és az c vitamint, és jól érezzük magunkat és egészségesek vagyunk és minden szűrésünk negatív, ennek is köszönhető, hogy szedjük ezeket a vitaminokat és a gyógygombákat, és ezzel erősítve van az immunrendszerünk és helyesen is táplálkozunk, köszönöm a válszát..
Tiszteletem.
Brigitta
Válasz 2015.05.18. 14h
Kedves Brigitta!

Azt tudom tanácsolni, hogy csak így tovább! Szedjék a gyógygombákat, a vitaminokat, és figyeljenek oda az étkezésre. Fordítsanak gondot a mentális, pszichés egészségre is! A napi rendszeres meditáció nem csak a léleknek, de a testnek is jót tesz.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.05.14. 19h
Kedves PAP ORSOLYA !!

Változókorban vagyok 55 éves hölgy vagyok, és kicsit hangulatingadozásaim vannak, hőhullámok jönnek rám, és jártam kineziológushoz, természetgyógyászhoz és nem segített, most találtam egy pránanadi mesterre már 3. hónapja járok pránanadi energiára hozzá és most találok önmagamra és a harmóniám is visszatér, mert alapból egy pörgős hölgy vagyok, és most a pránanadi energia után nyugodtabb vagyok és megfontolt.
A másik kérdésem, hogy olvastam Béky László oldalát és írta, hogy tejet és kefirt, nem szabad enni és joghurtot is keveset, de én imádom a joghurtot múzlivel és sok gyümölccsel, és kecskefarmunk van és hetente egyszer - kétszer iszok kecsketejet és kecskesajtot, akkor ezekről le kell mondanom??
Erősítjük az immunrendszerünket, megelőzésképpen gyógygombákat fogyasztunk és 1000 mg-os c vitamint csipkebogyósat, akkor tejterméket és kecsketejet sem ihatok???
köszönöm a válaszát Gabriella
Gabriella
Válasz 2015.05.15. 09h
Kedved Gabriella!

Az állati tejtermékek valóban nem olyan egészségesek, mint ahogyan azt eddig elhitették velünk. A tej fajspecifikus, éppen ezért összetételét az adott faj kicsinyeinek táplálására alkotta meg az anyatermészet. Normális körülmények között egyik állat sem issza meg a másik tejét, mint ahogy mi emberek is csak csecsemőként fogyasztunk anyatejet. A tejben és tejtermékekben lévő kalciumból csak igen csekély mennyiség szívódik fel vagy éppen semmi, viszont savasító hatása sokkal nagyobb - főleg a sajtoké-, ezért a szervezet pont kalciumot fog kivonni a csontokból a savas salakanyagok semlegesítésére.
A kazein (tejfehérje) és a laktóz (tejcukor) sok esetben vált ki allergiát vagy intoleranciát, és a keletkező melléktermékek nagyon megterhelik az egész szervezetet. Ez kihatással lehet az emésztőrendszerre, az idegrendszerre, és a hormonrendszerre is. (Megjegyzem ugyanez a helyzet a gluténnel is!!!) Naponta tapasztalom, hogy a legtöbb légúti allergia, bőrprobléma, ízületi panaszok mögött a tej- és/vagy a glutén intolerancia áll!
Egyszóval, a tej valóban nem egészséges! Ettől eltekintve, ha a saját farmjukon tenyésztett kecskéi tejéből néha-néha (havonta 1-2 alkalommal) iszik egy keveset, az nagy bajt nem fog okozni, de semmiképp nem ajánlott a rendszeres fogyasztása.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.04.10. 00h
Jó Estét!

Érdeklődnék pár dolog után,mert a netet böngészve kezdek teljesen össze zavarodni.
Elkezdtem a kalóia számlálásos módszert az étkezéseimnél.
Legfőképp fogyás céljából,de az életmód változtatás miatt is.
Kérdésem a következő lenne:
A gyümölcsökből mennyit ehetünk???
nálam az uzsonnát és a tízórait a gyümölcs jelenti.
Pl megeszek egy nap 3 kiwit,2 narancsot.
Kcal szerint bele fér a keretembe,de azt olvasom hogy a gyümölcs cukor miatt lehet ellenkező hatásért érek el!
Mennyire fontos ez a fogyásban? Mennyi gyümölcs cukrot vihetek be egy nap?
28 éves vagyok ,nő ,177 cm és sajnos 76 kg.
Szülés után rajtam maradt 15 kilogramm plusz ami egy évig csak halasztásra várt rajtam,de most búcsút akarok neki inteni. :)
Válaszát előre is köszönöm!!

névtelen
Válasz 2015.04.10. 10h
Kedves Érdeklődő!

Jómagam nem vagyok híve az Ön által választott diétának, ráadásul a napi szükséges kalóriabevitel mennyisége sok mindentől függ (életkor, milyen munkát végez, terhes-e, szoptat-e .... stb.)
Ami a gyümölcsöket illeti, valóban nagy mennyiségű szénhidrátot viszünk be velünk, ezért fogyás szempontjából nem szerencsés a fogyasztásuk. Leginkább a lúgosításra kellene koncentrálni, azaz minimálisra csökkenteni az állati fehérje bevitelét (tejtermékek minden formája, húsok), minél több zöldséget enni (napi min. 2 maréknyit nyersen), kivenni az étrendből a cukrok minden formáját, helyettük xilitet, eritritolt vagy steviát használni. Kerülni kell az ecetes ételeket, az alkoholt, a kávét és a szénsavas italokat.
Manapság egyre többeknél jelentkezik gluténintolerancia (nem teljesen azonos a cöliákiával), mely olyan mint egy kaméleon, vagyis bármilyen tünetet tud okozni. Tapasztalatom szerint a gabonafehérje sokaknál vízvisszatartást okoz, és lelassítja az anyagcserét, mivel negatívan hat a pajzsmirigyre is. Tehát javaslom a gluténmentes étrend bevezetését is. Biztos vagyok benne, hogy ezeket szem előtt tartva gyorsan leadja a plusz kilókat.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.03.10. 19h
Üdvözlöm Kedves Orsolya!
Nekem van egy 87 éves nagymamám akinek nincs valami nagy étvágya! Kap vitaminokat c -vitamin, D- vitamin és multivitamint. Mit lehetne neki adni hogy jobb legyen az étvágya és hogy a demencia lelassuljon nála ?????
Válaszát előre is köszönöm
Jné
Jné Ivette
Válasz 2015.03.11. 14h
Tisztelt Érdeklődő!

Idős korban már egy kicsit másként "működünk". Lassul az anyagcserénk, romlik a felszívódás ... stb.
Javaslom, hogy a vitaminokat, ásványi anyagokat leginkább szerves formában juttassák be a szervezetbe, mert ebben a formában sokkal jobb a felszívódás és a beépülés. Tehát minél több nyers zöldség, gyümölcs, zöldbúzafű lé, és CSÍRÁk fogyasztását javaslom a nagymamának. Nem szabad elfeledkezni a megfelelő mennyiségű omega 3 és omega 6 zsírsavak beviteléről sem (2000-4000 mg/nap).

Jó egészséget kívánok!

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2015.03.05. 12h
Jó napot kívánok! 3 éve glutén érzékeny vagyok az oldalon láttam fitline joghurt készítő gépet porral. A kérdésem az lenne h azt a 60 adagos port étrlalergiások fogyaszthatják e?
Szalai Orsolya
Válasz 2015.03.05. 20h
Kedves Érdeklődő!

Amennyiben Ön csak a gluténre érzékeny, de a kazeinre (tejfehérje) és a laktózra (tejcukor) nem mutat intoleranciát, úgy fogyaszthatja a joghurtot. A gluténérzékenység sok esetben társul a tejérzékenységgel is, ezért javaslom, hogy először csak kisebb mennyiségeket fogyasszon belőle.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
Kérdés 2014.09.10. 14h
Tisztelt Pap Orsolya!

Igaz az, hogy Magyarországon a a napi ajánlott érték vitaminoknál borzasztó kevés? Ha igen, mégis mennyit kéne fogyasztani?
N. Diana
Válasz 2014.09.10. 15h
Kedves Kérdező!

Sajnos nem csak Magyarországon, hanem más országokban is nagyon minimális a vitaminok, ásványi anyagok ajánlott napi mennyisége.
Mennyi az ideális? Ez nagyon sok mindentől függ.Életkortól, nemtől, kortól, fizikai igénybevételtől, fizikai állapotól ...stb.
A legnagyobb probléma azonban a felszívódással van. Ugyanis a kereskedelmi forgalomban kapható készítmények felszívódási aránya sok esetben a 9-10 százalékot sem éri el. Ráadásul a szintetikus anyagokkal sokkal többet "küzd" a szervezet, mire valamennyit képes hasznosítani belőle. Személy szerint én azt javaslom, hogy együnk minél több nyers zöldséget, gyümölcsöt és CSÍRÁKAT ! Az ezekben lévő értékes anyagok a szervezet számára könnyen hozzáférhető formában találhatók. Ha szükséges a kiegészítés, akkor a folyékony és természetes alapú készítményeket érdemes előnyben részesíteni.

Üdvözlettel: Pap Orsolya
Pap Orsolya
1 2 3




www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass