Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Szépségápolás \
+   Testápolás \
+  Plasztikázott szépség-csapdák

» Mellnagyobbítás nőknél egyenlő a lelki betegséggel?
» Új divatot kreált a szakma: arcfelvarrás után kézműtét
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Plasztikázott szépség-csapdák

2007.11.21.

A baráti legendárium része az angolszász külhonból visszatérő barátunk története, aki a „plasztikai sebészt” csak „műanyag műtőnek” hívta. Bár megbocsátható módon még nem állt át az agya magyar anyanyelvére, nem tévedett sokat. Napjainkra helyreállító beavatkozás helyett hiúságunk szép summát termelő „támaszává” vált. Azonban a ráncfelvarrásokat többnyire nem - sokadik ifjúságukat megélő - nénikék kérik, hanem önbizalom-hiányos fiatal felnőttek.

Ez a fajta orvoslás sokkal régebbi időkre nyúlik vissza, mint gondolnánk. Már az ókori kínaiak is végeztek orrplasztikát, Európában pedig a tizenhatodik századra nyúlik vissza meghonosodása.

Mivel mára a személyiség kiemelkedően fontos része a külső megjelenés, ezért nem csoda, hogy egész életen át tartó, folyamatos műtéti szépítés mellett voksolnak. Olyan hatalmas a nyomás, ami ránk nehezedik, hogy vonzó legyen a külsőnk, hogy ez hajtja az embereket, főként a nőket, de már - mint kiderült - a férfiakat is a kozmetikai műtét igénybe vétele felé - vélik a kutatók. A nőkkel szemben kiváltképpen nagyok az elvárások: vékonyak legyenek, fiatalok és gyönyörűek egész életükön át. Ennek tudható be, hogy a nők 48 %-a kifejezetten érdeklődik a kozmetikai sebészet iránt, 23 %-a pedig elképzelhetőnek tartja, hogy igénybe vegye (legfeljebb még nem vált számára aktuálissá).

A nők hetven százaléka igénybe venné a kozmetikai sebészet szolgálatait az USA-ban, sőt, a férfiak egyharmada is érdeklődik a dolog iránt. Derült ki egy 2003-ban végzett online felmérésből. A Kalifornia Egyetem (Los Angeles) kutatói végezték a vizsgálatot, melynek során több mint 52 000 ember véleményét – 18 és 65 éves kor közöttiekét dolgozták fel. (A legtöbb válaszoló a harmincas évei közepén járt.)

Tudta?

Az Amerikai Plasztikai Sebészek Társasága szerint 2006-ban csaknem 11 millió kozmetikai műtétet végeztek az USA-ban, 48 %-kal többet, mint 2000-ben, kilencven százalékában nők a páciensek.

Bár nők egyharmada és a férfiak 16 %-a kényelmetlenül érzi magát fürdőruhára vetkőzve a strandon, mégis meglepő módon nem feltétlenül azok fordulnának kozmetikai sebészhez, akik előnytelennek tartják a testüket, nincsenek jó véleménnyel a külsejükről.

Nem voltak elégedetlenebbek a testképükkel vagy az arcukkal azok az emberek, akik szívesen alakíttatnának a testükön műtéttel, mint azok, akik nem. Tehát tulajdonképpen a szépek akarnak még szebbek lenni - tökéletesíteni vagy megőrizni előnyös külsejüket. Egyedül a zsírleszívás iránt érdeklődőknél lehetett felfedezni összefüggést a műtét iránti érdeklődés és a testképpel való elégedetlenség között.

Mellnagyobbítás nőknél egyenlő a lelki betegséggel?

Egy másik tanulmány a mellplasztikai műtéten átesett svéd nők körében háromszoros az öngyilkosok arányára hívja fel figyelmünket. Az öngyilkosság nem azonnal vagy rövid idő múltán, hanem hozzávetőleg tíz év múlva következik be az esetek többségében.

Megnézték, hogy a 3 527 mellplasztikán átesett nő körében mennyi és milyen okból bekövetkezett halálozás történt 18 éven át, amire a vizsgálat kiterjedt. Továbbá, hogy a svéd nők körében általában - ugyanabban az időszakban - mekkora volt a különböző okokból bekövetkezett halálozás.

Az implantátumot viselő nők a halandóság alapján elvárható 133 helyett 175-en haltak meg. Háromszor nagyobb volt közöttük az öngyilkosok aránya, mint a svéd nők körében általában. Azok körében, akik 45 évesek voltak (vagy több), amikor a mellimplantátumot kapták, csaknem hétszeresére ugrott az öngyilkossági kockázat.

A mellrák és az egyéb daganatos halálozás egyébként nem volt nagyobb mértékű, mint általában a svéd nők körében, leszámítva a tüdőrákot. Az idősebb korcsoportban lényegesen nagyobb volt - az öngyilkosság mellett a drog- és alkoholfüggőségből eredő halálozás aránya és az ezzel összefüggő balesetek, sérülések miatti halálozás is.

A kozmetikai műtét után 10 év elteltével növekedett meg az öngyilkossági kockázat (négy és félszeresére), és az idő múlásával egyre fokozottabb lett – mondták ki a kutatók. Húsz évvel a műtétet követően már hatszorosára nőtt az öngyilkosság esélye. (31 év a műtét elvégzésének átlagos életkora.)

A megnövekedett számú öngyilkosság, drog- és alkoholfüggőségből származó halálozás arra utal, hogy lelkibetegség van a hátterében. Annál is inkább, mert a vizsgálat csak a halál tényét vette tekintetbe: a lelki megbetegedések aránya ennél jóval nagyobb lehet - azoknak a nőknek körében, akik kozmetikai mellműtétre vállalkoznak. A kutatók műtétet megelőző mentális szűrést, lelki tanácsadást, a műtétet követően monitorozást javasolnak a mellnagyobbítást kérők, illetve azzal élők érdekében.

Új divatot kreált a szakma: arcfelvarrás után kézműtét

"Ha nem akarja, hogy kitalálják a korát, feltétlenül meg kell fiatalítani egy kozmetikai műtéttel a kezét is" – újabban ezzel a megdöbbentő jótanáccsal lendíti föl a tisztes ipart a kozmetikai sebészek klánja. "Az arc mellett a kéz beszél a legárulkodóbban a korunkról. Hiába az arcfelvarrás, szemöldök-korrigálás, a kéz elárulja a tulajdonosa korát" - mondja az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának elnöke, Roxanne Guy.

Ráadásul egy kutatási procedúrát kreált arra a célra, hogy felhívja a figyelmet erre a nagyfontosságú kérdésre: a vizsgálatban résztvevőknek kezekről készült fotókat mutattak, azzal, hogy meg kell tippelniük a kéz tulajdonosának korát (20 és 30 között, 30 és 40 között és így tovább), amit a vizsgálati személyek meg is tettek, teljes sikerrel - a vizsgálatot végzők örömére.

Ezért pozitív kutatási eredménnyel a hátuk mögött érvelnek üzleti céljaik elérésére: Nem elég az arcot megfiatalíttatni a plasztikai sebésszel, el kell tüntetni a kéz kiugró vénáit, ki kell bélelni zsír-injekcióval az elvékonyodott, ráncos bőrt... Műtét után némi lakk a körmökre, gyűrűk és karkötő, és a keze nem fogja elárulni a hölgynek a korát. Azt, persze, a plasztikai sebészek sem ígérik, hogy a nagyon idős hölgyeknek is fiatal kezet varázsolnak: a deformitások, az ízületi csomók eltüntetését nem vállalják.

Hírek forrásai: Független

Összeállította: Vetró Rita


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass