Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Influenza és megfázás megelőzése

2012.02.07.
Címkék: himalája só   influenza   lúgosítás   nátha  

Cikkünket két fontos megállapítással kell kezdeni, melyek elcsépelten hangzanak, de nem lehet őket elégszer hangsúlyozni. Az első, hogy bár a járványos betegségeket külső kórokozók okozzák, de alapfeltétel megjelenésükhöz egy fogékony szervezet is. A második, hogy a fertőző felső légúti fertőzések ellen a leghatékonyabb eszköz a megelőzés.

Testünket számos hatás éri, főként a téli időszakban. Ilyen a hőmérséklet-ingadozás, a különböző élettereink páratartalom-változásai és természetesen az étrend is.

Nátha, influenza ellen: szellőztetés, párásítás

Sokaknak igen érzékeny az orr és garat nyálkahártyája a levegő hőmérsékletére és páratartalmára. Nem elég, hogy megterheli a légutakat a hőmérséklet-különbség, ahogy a meleg lakásból kimegyük a hidegbe vagy vissza, de a problémát fokozza a levegő páratartalmának változása is.

Az erősen fűtött szobában a száraz levegő okoz további gondot, mely a nyálkahártyát is kiszárítja, és csökkenti annak védekezőképességét.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a túlszigetelt lakásokban a magas páratartalom miatt megtelepedő penészgomba is a légúti problémák forrása lehet, melyek spórái a levegőbe kerülve folyamatosan ingerlik a nyálkahártyákat.

Mindezekre a napi többszöri, két-három perces kereszthuzattal végzett szellőztetés az egyik legjobb ellenszer. A száraz levegőt, – főleg a gyermekeink szobájában – párásítóval párásítsuk. A hőmérsékletet alvás közben ne tartsuk 20-21 fok felett, de a 18-20 fok még ideálisabb.

Lúgosítás: télen még inkább!

Sajnos télen sokkal kevesebb zöldséget fogyasztunk, mellyel viszont számos olyan tápanyagot nélkülözünk, mely a megelőzéshez és védekezéshez alapvetően fontos. Ilyenek a karotenoidok, melyek a nyálkahártya immunitásának elengedhetetlen kellékei. Ezek nagyrészt a zöld leveles zöldségekben és a piros és narancsszínű gyökérnövényekben találhatók meg. Ha ezekhez nem férünk hozzá, elérhetőek a főként biozöldségekből készült szupertáplálékok, a zöld porok.

Emellett télen igyekszünk „energiadúsan” táplálkozni, ami óhatatlanul a zsírosabb, több húst tartalmazó étrendet jelenthet. Ez azonban savasító hatással is van szervezetünkre. A lúgosítás tehát ebben az időszakban fontosabb, mint valaha, hisz sejtjeink ideális működésére alapvetően lúgos szöveti környezetre van szükség.

Hurutoldás hatékonyan

A savasodás első fázisa a hurut megjelenése, így a hagyományos hurutoldó kezelések kiegészítéseként jól jöhet napi 1 teáskanál szódabikarbóna, vagy ami még jobb, a négy só keverék. Itt kell megjegyezni, hogy a tejtermékek szintén hurutképző hatásúak, így a probiotikus joghurtok kivételével nem javasolhatók.

A hurut oldására a gőzölés csak helyesen alkalmazva előnyös, ami kamilla, vagy eukaliptusz olaj bejuttatására alkalmas, de csak ritkán és rövid ideig alkalmazzuk, mert a nyálkahártyákat még jobban kiszárítja, sőt meg is égetheti. Egy kis zsír vagy zsíros kenőcs, pár csepp eukaliptusz olajjal a mellkasra kenve sokszor hatékonyabb és ártalmatlanabb.

A bevezetésben említett megelőzés fontos része a zsúfolt helyek kerülése, bár ez sokszor kivitelezhetetlen. Hasznos azonban, ha egy kendőt vagy sálat az arcunk elé helyezünk, és arra is nagyon figyeljünk oda, hogy gyakran mossunk kezet. Emellett kezünkkel ne nyúljunk a szemünkhöz, orrunkhoz, hogy a rákerülő (pl. kapaszkodó fogantyúról) a kórokozókat ne juttassuk oda.

Mit tegyünk, ha a gyermekünk elkapta a betegséget?

Ha folyik az orrunk, ne használjunk gyógyszeres orrcseppet. A legjobb, ha tengeri vagy Himalája sóval készítünk orrcseppet, és azzal végzünk gyakori csepegtetést.

A csecsemők orrát gyakran kell kitisztítani, a váladékot kiszívni, hogy ne tudjon eldugulni az orruk és a fülkürtjük, (melyen keresztül a középfülük könnyen fertőződik).

Gyermekeknek lázra soha ne adjuk Aszpirint, mert az egyesekben súlyos reakciót válthat ki. Alkalmazzunk hűtő ülőfürdőt, és ha mindenképpen gyógyszerre van szükség, az acetaminofen vagy ibuprofen alkalmazható viszonylag biztonságosan. Kétség esetén mielőbb konzultáljunk orvossal! Fogyasszunk rengeteg folyadékot, mely nélkülözhetetlen szervezetünk számára, de a hurutoldás fontos eszköze is!

Nátha ellen étrend-kiegészítőkkel, vitaminokkal

Milyen étrend-kiegészítőket fogyasszunk? Az influenza kezelésében minden ellentámadás ellenére a C-vitamin tartja a helyét. Hatékonysága a mennyiségtől függ. Megfelelő dózisban valóban lerövidíti a lefolyás idejét.

Az alap dózis felnőtteknek 1000mg, gyermekeknek 500mg, mely napi háromszor adható, de a tünetek felerősödésekor akár óránként is. Erről személyes tapasztalataim vannak családom és ismeretségi körömön belül, és biztonsággal javaslom mindenkinek. A magas láz és ízületi fájdalom általában vírusfertőzés jele, mely esetben a C-vitamin L-lizinnel egészíthető ki.  Ebből is 2-3-szor 1000mg az adag, de gyermekek nehezen nyelik le, ezért inkább felnőtteknek javaslom. A grapefruitmag csepp hatékony vírus- és baktérium ölő hatású, így mindenképp javasol bevetése, nem csak belsőleg, de orrcseppbe is tehető, bár egy üvegcsébe 1-2 cseppnél többet ne tegyünk, hogy ne csípjen! Belsőleg 3 testsúly-kilogrammonként 1 cseppet adjunk, vagyis 20-25 cseppet napi 3-szor. Ez az adag 3-szorosára is emelhető.

Az immunrendszer erősítésére a gombakivonatok (reishi és shitake), illetve az echinacea kivonatok javasoltak. E mellett ne feledkezzünk meg a megfelelő probiotikum bevitelről, mely nem csak antibiotikum kezelés mellett szükséges. Ha azonban antibiotikum alkalmazására kerül sor, akkor a kezelést követően még 4 hétig indokolt napi 1-2-szer alkalmazott probiotikum. Erre a FitLine ALL-IN pre- és probiotikus joghurtot vagy a BioFlora kapszulát, illetve nagy dózisú Acidophilus kapszulát javaslunk.

A felső-légúti megbetegedések gyógyítása komplex feladat, több termék együttes gyógyhatása hozza meg az eredményt, melyeket csomagban kedvezőbb áron kaphat meg!

Felnőtteknek való influenza elleni csomagjainkért kattintson ide! >>>

Gyermekeknek való influenza elleni csomagjainkért kattintson ide! >>>  

Hatékony megelőzés gyerekenek Hatékony megelőzés felnőtteknek
  • Influenza elleni csomagok: kedvező árú csomagok a komplex védelemért! Védje felelősen családja egészségét! Fordítson gondot a megelőzésre, így sok esetben elkerülheti, hogy gyermekei elkapják a közösségekben terjedő fertőzéseket. 
  • Grape Vital Power Kids tabletta: a grapefruitmag kivonattal hatásában egyenértékű tabletta (1db=10 csepp), mely kevésbé keserű, könnyen adható gyerekek számára. A közösségekben könnyen terjedő fertőzések ellen véd!
  • Grape Vital grapefruitmag kivonat: az egyetlen eredeti, bevizsgált polifenol-tartalmú (513 mg/30 csepp) grapefruitmag kivonat, mely több mint 800 vírus és baktérium ellen védi a szervezetet.
  • Grape Vital Power XXL: grapefruitmag kivonattal hatásában egyenértékű tabletta (1db=30 csepp), mely kevésbé keserű, mint a kivonat.
  • Cold Facts + D vitamin - gyógynövény komplex: növényi összetételű, hatékony immunerősítő. D-vitamin tartalma létfontosságú, mert télen szervezetünk napfény hiányában nem tud elegendő D-vitamin előállítani, pedig az véd a fertőzésektől.
  • Cink 50 mg:  a cink fontos antioxidáns, rendszeres fogyasztása lerövidíti a közönséges nátha idejét. 
  • Echinacea kasvirág 500 mg: természetes összetételű termék, melynek hatóanyagai segítenek a légúti fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség megerősítésében.

Dr. Gulyás Tamás


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60db)Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Power Kids - grapefruitmag tabletta gyerekeknek (60db)
Cseresznye ízű C vitamin rágótabletta, gomba-, vírus- és baktériumölő grapefruitmag tablettával.
+- 9.450 Ft/db db Beteszem a kosárba
Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Grapefruitmag kivonat - folyékony (30ml) Influenza elleni csomag: N0640 Kid C vitamin 500mg cseresznye ízű rágótabletta (100 db) + Grapefruitmag kivonat - folyékony (30ml)
Finom, gyümölcsös ízű C-vitamin rágótabletta, antioxidáns hatású, vírus- és gombaölő grapefruitmag kivonattal.
+- 10.680 Ft/db db Beteszem a kosárba
NOW 3772 Liquid Multi - Narancs ízű folyékony multivitamin (473 ml)NOW 3772 Liquid Multi - Narancs ízű folyékony multivitamin (473 ml) (NOW)
Trópusi narancs alapú étrend-kiegészítő szirup vitaminokkal, ásványi anyagokkal és nyomelemekkel, édesítőszerrel. Ez a termék, csak személyes átvétellel rendelhető!
+- 9.859 Ft/db db Beteszem a kosárba
Bio NEUNER'S Légút - tehermentesítő gyógytea-keverék/Bio NEUNER'S Légút - tehermentesítő gyógytea-keverék/ (Neuner's)
Biztosítja a szabad légutakat, felső-légúti problémák és torokfájás esetén. A nyári allergiás, és a téli megfázásos időszakban is kiváló segítség.
+- 2.890 Ft/db db Beteszem a kosárba
Highland PR706 Cink 50 mg (100db)Highland PR706 Cink 50 mg (100db) (Highland)
Javíthatja az immunrendszer állapotát, segíthet a jóindulatú prosztata megnagyobbodásban.
+- 8.745 Ft/db db Beteszem a kosárba
NOW 2930 Acidophilus 8 Billion & Bifidus - Probiotikum (60 db)NOW 2930 Acidophilus 8 Billion & Bifidus - Probiotikum (60 db) (NOW)
Probiotikumot tartalmazó étrendkiegészítő kapszula.
+- 6.869 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Megfázás és influenza Probiotikumok Savasodás

Kapcsolódó termék-kategóriák

Influenza elleni csomagok Influenza csomagok





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass