Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Környezettudatos életmód

2010.04.23.

„A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát.” - Mahatma Gandhi

Környezetünk védése létfontosságú. A rengeteg káros anyag kibocsátása, kedvezőtlen változásokat eredményez időjárásunkban és éghajlatunkban. A kialakult változások az egész Földön sok faj történelmi mértékű kihalását okozzuk. Egy tanulmány szerint 2050- re a jelenleginél kb. ezerrel kevesebb állat- és növényfaj él majd a Földön. Azok a fajok számítanak veszélyeztetettnek, amelyek nem képesek elég gyorsan alkalmazkodni az új éghajlati körülményekhez.

A felmérések szerint ezt a folyamat csak akkor lehetne visszafordítani, ha leállítanák az összes káros anyagot kibocsátó gyárat. A gyárak nagymértékben szennyezik a levegőt, hozzájárulva a globális felmelegedéshez.

Sajnos a szennyezéshez mi magunk is hozzájárulunk. Holott egy kis odafigyeléssel megváltoztathatnánk a környezetünket, egészséges- és környezetbarát otthont alakíthatnánk ki.

Cikksorozatainkban (tippjeinkből) megtudhatja, hogy hogyan óvhatja meg környezetét!

Energiatakarékosság

A klímaváltozás legfőbb okozója energiatermelésünk és - felhasználásunk jelenlegi módja, hiszen az összes szén-dioxid-kibocsátás döntő része valamilyen energiafogyasztás eredménye. Sokak fejében a légszennyezés kapcsán még mindig füstöt okádó gyárkémények képe rémlik fel, és hiszik tévesen, hogy az ipari létesítmények tehetők felelőssé a klímaváltozásért. A valóság ezzel szemben az, hogy Magyarországon az összes felhasznált energia több mint egyharmadát közvetlenül a háztartások fogyasztják el olyan mindennapos tevékenységek során, mint a fűtés, főzés, melegvíz-használat, világítás stb.

Egyéni döntéseivel, hétköznapi szokásaival minden egyes ember hatással van az éghajlatváltozásra. Elég egy kis odafigyelés, apró változtatás, és közben még a megszokott kényelmünkről sem kell lemondanunk. Mi is hozzájárulhatunk az éghajlatváltozás lassításához, és még energiaköltségeinket is jelentősen csökkenthetjük. Tovább >>

Hulladékgyűjtés

A hulladékproblémák megoldásának egyik jelentős lépése a hulladék keletkezésének megelőzése. Tudatos fogyasztással, azokat a termékeket választjuk, amelyek a célnak megfelelnek, kevesebb csomagolóanyagot tartalmaznak, és kisebb környezeti kárt okoznak. Ezt a fogyasztók felvilágosításával, tudatformálásával érhetjük el.

A hulladéktermelést teljesen nem lehet megszüntetni, azonban a környezetre gyakorolt negatív hatását a hulladékok mennyiségének és veszélyességének csökkentésével lehet mérsékelni. Tovább >>

Otthon

Lakásunk berendezésekor olyan megoldásokra kell törekednünk, melyekkel egy hosszútávon jól funkcionáló, családias légkört biztosító életteret kapunk. Használjunk olyan természetes anyagokat, melyek kellően tartósak, vagy a megfelelő kezeléssel azzá válnak, illetve könnyen tisztíthatóak. Ez az előrelátás sokszorosan megtérül majd az évek során. Ha könnyen, olcsón és környezetbarát módon szeretnénk kezelni otthonunkat, ha csak lehetőségünk adódik rá, már a kialakításnál vegyük figyelembe ezeket a szempontokat. Egy jól megválasztott szőnyeg, padlóburkolat néhány apró ötlettel kiegészítve komfortosabbá és zöldebbé teheti lakókörnyezetünket.

Vízhasználat

A gyors népességnövekedés és a fokozódó vízfelhasználás miatt Földünk vízkészletei rohamos ütemben apadnak. A globálisan felhasznált vízmennyiség legnagyobb hányadát a mezőgazdaság (69%) és az ipar (23%), kisebb részét a háztartások (8%) fogyasztják el, azonban az utóbbinál figyelhető meg a leggyorsabb ütemű vízfogyasztás növekedés! Magyarország felszíni vizeinek több mint 90%-a külföldről érkezik, mely nagyfokú függőséget eredményez. Ezért is szükséges, hogy takarékoskodjunk a vízzel. Tovább >>

Közlekedés

Gondoljunk bele mi mindent teszünk, amikor közlekedünk. Többnyire nem megújuló energiát használunk, sokszor olyan eszközök működtetéséhez, melyek a Föld fogytán lévő nyersanyagaiból készülnek, s életük végén nehezen kezelhető hulladékként végzik. Érdemes tehát odafigyelnünk. Annál is inkább, mert a közlekedés az egyik legnagyobb energiaigényű, s így igen jelentős környezetszennyező műfaj. Minden közlekedési módnak megvan a maga szerepe, helye az életünkben. Ennek megfelelően használjuk őket!

Forrás: Jollakni.hu


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass