Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Készítsünk díszeket!

2018.12.19.
Címkék: dekoráció   karácsony  

Karácsonykor nincs is szebb és hangulatosabb a saját készítésű díszekkel ékesített fenyőfánál. A csillogó-villogó üveggömbök és kristályfigurák helyett sokkal inkább magunkénak érezhetjük a családi programként otthon készített fenyőre valókat.

Tegyük meghittebbé karácsonyfánkat és ünnepünket habkarikával, mézeskaláccsal, tésztaszalaggal, diódíszekkel, vagy szárított gyümölcskarikákkal.

Habkarika

Amikre szükségünk lesz az alkotáshoz: 4 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, pár csepp citromlé, díszítéshez nádcukor, nyomózsák vagy az egyik sarkán kivágott zacskó. (A fenti mennyiségből kb. 50 darab karikánk lesz.)

Elkészítés: A tojásfehérjéket gépi habverővel kemény habbá verjük, majd a porcukrot apránként hozzá szitálva tovább verjük. Hogy a hab laza legyen, adhatunk hozzá pár csepp citromlevet is. A kész masszát nyomózsákba töltjük, vagy egy vastagabb zacskóba, aminek lyukat vágunk az aljára miután beletöltöttük a habot. Sütőpapírral bélelt tepsire köröket nyomunk a masszából egymás mellé, ízlés szerint kevés nádcukorral megszórhatjuk díszítésként. A tepsit 40-50 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 1,5-2 órán át szárítjuk a karikákat. Hogy ne égjenek meg, a sütő ajtaját résnyire kiékelhetjük. Rafia vagy ezüstfonál segítségével a fára akaszthatjuk.

Mézeskalács

Karácsonykor nemcsak ajándékba adni és megenni jó ezt a finom süteményt, hanem fenyőfánk illatos dísze is lehet. Készítsük el a mézest , majd hagyjuk szobahőmérsékleten kihűlni. Még a sütés előtt is dekorálhatjuk: a nyers, kiszaggatott formákba nyomhatunk diódarabokat, mazsolát, tört mogyorót, mandulát.

A kihűlt mézesekre cukormáz segítségével mintákat rajzolhatunk. 1 tojásfehérje és 15 dkg Nyírfacukor porcukor segítségével a habkarikánál írtak szerint masszát készítünk, majd egy zacskóba töltjük, csücskét kilyukasztjuk, s már dekoráljuk is a figurákat kedvünkre. A zacskó felső részét a massza fölött kössük meg, s akár egy ecsettel, húzhatjuk is a vonalakat, óvatosan nyomva közben a cukormázat. A mintáknak és díszítésnek csak fantáziánk szab határt! Ha a máz megszáradt, a mézeseket a tetejüknél tűvel óvatosan átszúrjuk, majd rafiával vagy arany színű cérnával átfűzzük.

Tésztaszalag

A szalag elkészítéséhez olyan kisebb darab száraztésztákra lesz szükségünk, melyek belül üregesek. Csak fűzzük fel a tésztákat egy hosszabb madzagra egymás után, s már aggathatjuk is a faágakra. A tésztákat ízlés szerint befesthetjük, vagy festékszóró spray-vel lefújhatjuk.

Diódíszek

Készítsünk díszeket héjas dióból!

  • A legegyszerűbben megkreálható variáció, ha a diót arany vagy ezüst színű alumíniumfóliába tekerjük, majd az egyik végén szaloncukor-akasztót szúrunk a fóliába.
  • Egyedi diódíszt készíthetünk egy hosszabb darab színes alumíniumdrót segítségével. Szükségünk lesz egy fogóra, amivel a huzalt spirál alakban az egész dió köré tekerjük. A két végén a drótot visszahajlítjuk, s az egyik végére arany vagy ezüst színű cérnát erősítünk akasztó gyanánt.
  • Az egész dió egyik végébe óvatosan üssünk be egy vékony szöget úgy, hogy egy kis része kint maradjon. Erre erősítsünk egy darab cérnát vagy madzagot, s már akaszthatjuk is a fára. Ízlés szerint arany színű festékszóró spray segítségével befújhatjuk.

Szárított gyümölcskarikák

Nagyon jól mutatnak a karácsonyfán ezek az egyszerűen elkészíthető, natúr díszek. Készíthetjük almából, narancsból, citromból vagy akár grapefruitból is. A gyümölcsöket héjastól vágjuk hajszálvékony karikákra (keresztben szeljük, mert úgy látványosabb), s meleg helyen hagyjuk pár napig száradni. Ha már teljesen kiszáradtak, tűvel óvatosan lyukasszuk át, s fűzzünk át rajtuk rafiát vagy fonalat. Már mehet is a fára!

A szárított gyümölcsökből füzért is készíthetünk, ehhez azonban nagyon sok karikára lesz szükségünk, hogy mutatós legyen. Csak fűzzük őket egymás mellé egy hosszabb fonalra, majd kössünk csomót a két végére, nehogy lehulljanak a karikák. A bolti karácsonyi boa helyett kerülhet a fára.

Extra gyors ötletek

Ha már csak pár nap van karácsonyig, s nincs időnk sokáig pepecselni a díszekkel, jól jöhet egy-két percek alatt elkészíthető „recept”. Íme néhány:

  • Színes dobozkák: Gyufásdobozból karácsonyi csomagolópapír és kötözőszalag segítségével fára való színes dobozkákat alkothatunk. A gyufásdobozokat, mintha csak ajándék lenne, csomagoljuk be színes csomagolóanyagba, majd szalaggal kössük át, és akaszthatjuk is a fára.
  • Fahéjkupac: Néhány rúd fahéjat erősítsünk össze szalaggal. A kötöző végére kössünk hurkot, így könnyen az ág végére akaszthatjuk. A természetes látvány mellett a karácsonyi illatról is gondoskodik.
  • Hópihék: Tű és cérna segítségével fűzzünk fel pattogatott kukoricát szalag-szerűen, mely a fán körbefuttatva havas hangulatot teremt.
  • Színes masnik: Tetszés szerinti színű organza- vagy selyemszalagból vágjunk le egy hosszabb darabot, majd kössünk belőle masnit a fa ágainak végére.
  • Szúrjunk át tűvel különféle aszalt gyümölcsöket (pl. sárgabarack, szilva, füge), fűzzünk át rajta vékony arany vagy ezüst színű madzagot, és már akaszthatjuk is a fára.

V.M.


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok

Saját készítésű ajándékok





www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass