Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Szőrtelenítés – de milyen?

2001.07.06.
Címkék: DEESS   DEESS IPL   IPL   szőrtelenítés   tartós szőrtelenítés   villanófény  

Egy nemzetközi felmérés szerint Japánban a nők 95 százaléka, az Egyesült Államokban 90 százaléka szőrteleníti a lábát, Európában ez az arány 80 százalék körül mozog. A nők 60 százaléka a szőrkitépés "gyengédebb" módszeréhez, a borotválkozáshoz folyamodik, nagy részük epilál, ugyanakkor még mindig sokan választják az úgynevezett gyantázást is.

Gyors és fájdalommentes - borotválkozás

Mint a statisztikából kiderült a nők 60 százaléka választja a könnyebb és fájdalommentes megoldást; a borotválkozást. Praktikusság ellenére veszélyeket is rejt magában. Nemcsak kezdők, de még rutinos borotválók is könnyen a penge áldozatává válhatnak. Ugyanakkor nem túl tartós, kétnaponta újra kell végezni a műveletet, hiszen csak a bőr felszínén vágja el a szőröket.

Borotválás menete:

A borotválás során a szőrszálakat a bőr felszínén vágják le, ez történhet szárazan vagy nedvesen borotvahab és penge alkalmazásával. Ma már vannak kifejezett női borotvák. A szőrszálak növekedésének irányában! A szőr 1-2 nap múlva újra kinő, ezért az eljárást meg kell ismételni.

A legegyszerűbb, ha a fürdéssel, vagy zuhanyzással kötjük össze a szőrtelenítést, mert akkor biztosan kellő nedvességhez jut a bőröd, és kellőképpen megpuhult állapotban van. A borotválkozást mindig a szőrnövés irányával megegyezően végezzük. Ha teljesen sima arcot szeretnénk, az újból bekent arcot a szőrnövéssel ellentétes irányban borotváljuk ki. a borotvahab, hogy kifejtse hatását 2 percet kell várni, ezt követően kezdjük meg a borotválkozást

Borotválkozás előtt 2-3 percre áztassuk be lábunkat meleg vízbe, mert a felpuhult bőr könnyebben enged! Szőrtelenítés után használjunk testápolót vagy körömvirág krémet, amelyek megnyugtatják, hidratálják a bőrt.

Időigényes, de fájdalommentes - szőrtelenítő krémek, habok

Tudta?
Vannak kifejezetten olyan kozmetikai készítményeket, melyek a szőrnövekedést lassítják.  Segítségükkel tovább megőrizhetjük bőrünk simaságát
A borotváláshoz hasonlatosan a legnagyobb előnye, hogy fájdalommentes. Ugyanakkor társával ellentétben nem túl praktikus, hiszen elég időigényes. Ami pedig ennél is lényegesebb, hogy kémiai anyagokat tartalmaz, melyek a szőrszálakkal együtt a bőr felső hámrétegét is leoldhatják. Ezért nem is ajánlott érzékeny bőrűeknek, hiszen náluk allergiát is okozhatnak. Érdemes előtte az alkarunkon egy próbát csinálni, hogy nehogy valamilyen elváltozás legyen a bőrön, használatakor.

Az esetleges kellemetlenségek miatt, csak az előírt ideig hagyjuk a krémet a bőrön. Mivel ezek a készítmények lúgos kémhatásúak hónalj, arc vagy bikinivonal szőrtelenítésére ne használjuk. Krém használata után feltétlenül szükséges valamilyen bőrnyugtató balzsam használata.

Mini csipesz – Epilátor

Az epiláló készülék gyorsan forgó mini csipeszekkel, gyökerestől tépi ki a szőrt. Bár az első pár alkalmazása szinte „elviselhetetlen” fájdalommal jár, utána már megszokja a bőr, és a fájdalom is elviselhetővé válik. Alkalmazni mindig csak száraz lábon lehet. A legújabb epilátorok pedig már hűtenek, masszíroznak, fájdalom csökkentenek. Befejeztével mindig használjunk nyugtató balzsamot.

Nők rémálma – Gyanta

Kétféle változata létezik; meleg és hideggyanta. A legmacerásabb az összes módszer közül. Lehet kozmetikusnál de otthon is végezni. Választhatsz felmelegítős, spatulás módszert, de a gyantapatron sokkal kényelmesebb. Az eredmény viszonylag tartós, akár 3 hétig is tarthat. Használható egyaránt a lábra, hónaljra és bikinivonalra is, bár teljes intimszőrtelenítést nehézkes vele véghezvinni.

Menete

A meleg vagy hideg gyantát felviszed a lábra, és egy lapocskát ráhelyezve kitéped a szőrszálakat. A hideg gyanta esetén a csíkokat a két kéz között vagy hajszárítóval fel kell melegíteni, majd a szőrökre simítani a növekedéssel párhuzamosan, és letépni a csíkot ellentétesen. Mindig a szőrszálak növésével ellenkező irányban egy gyors mozdulattal rántsuk le.

Végleges szőrtelenítés

Bár sokan most hirdetik ezt a szolgáltatást, nem érdemes belefognod, ugyanis ez egy hosszú folyamat. Akár fél évbe is beletelhet, amíg az összes nemkívánatos szőrt kiirtják. Több lehetőség közül választhatsz, van lézeres és villanófényes, de egyik sem olcsó mulatság. Érdemes olyan kozmetikában, illetve plasztikai sebészeten végeztetned, ahol nem alkalomban, hanem kompletten számolják a beavatkozást.

 

 
A szerkesztő ajánlata: DEESS IPL otthoni tartós szőrtelenítő készülék

DEESS egy kiemelkedően magas (100.000) garantált villanásszámú, otthoni IPL szőrtelenítő készülék, amely a kozmetikákban is alkalmazott villanófényes (IPL) technológia teljesen biztonságos és hatékony otthoni használatát teszi lehetővé, a szépségszalonok árainak töredékéért.

DEESS az egyik legjobb ár-érték aránnyal rendelkező otthoni IPL szőrtelenítő készülék. Villanásonkénti költsége mindössze 1,29 Ft, míg más otthoni IPL készülékeknél ez az összeg 9-26 Ft körüli! Megvásárlásakor nem kell extra költségekkel számolni! Használatához semmilyen kiegészítő gél, krém vagy pótalkatrész nem szükséges.

Mostanra már rengeteg otthoni IPL készülék kapható hazánkban is, de nem könnyű választani közülük, hiszen nem mindig világos, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt. Hogy segítsünk, több hónapnyi kutatómunka után megalkottunk egy tudásanyagot, melyben megpróbáltunk minden részletre kitérni, hogy senkit ne érjen kellemetlen meglepetés vásárlás után. KATT IDE a teljes IPL kisokosért! >>>

Az otthoni tartós IPL szőrtelenítésről bővebben a DEESS.hu-n vagy a SzepitoGepek.hu oldalon olvashat! >>>

Koczka Kinga 


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass