Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Baba-mama \
+   Bébi \
+  Veszélyes a kisgyermekre!?

» Már az anyatej sem a régi?!
»  
» Mit tehetünk ellene?
» Gyermekkozmetikumok
» Mit tehetünk ellene?
» Veszélyes játékok
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Veszélyes a kisgyermekre!?

2000.01.01.
Címkék: ellenőrzött természetes kozmetikum   méreganyagok   szoptatás  
 

 

Ma már egyre több veszélyes, gyermekekre ártalmas készítményekkel találkozhatunk a boltok polcain. Nem árt nyitott szemmel járni és alaposan szemügyre venni a tiltó listán szerepelő élelmiszereket és tárgyakat!

 

 

Már az anyatej sem a régi?!

 

 

 

 

Jól tudjuk, hogy a baba legideálisabb tápláléka az anyatej.

 

 

 

Ám sajnos ma már az sem a régi, ugyanis azok a káros anyagok (DDT, Lindan, HCB, Heptachlor, Aldrin és PCB), amelyeket a növényvédelem környezetünkben használ, és amelyek így bejutnak táplálékunkba, felhalmozódnak a zsírszövetben. Mint tudjuk a zsírszövetekben nemcsak hasznos tápanyagok, hanem olyan egyéb zsírban oldódó vegyületek is felhalmozódnak az évek során, amelyekre a szervezetnek nemhogy semmi szüksége nincs, hanem egyenesen káros hatásúak. Nehézfémek, növény védőszerek, vegyszerek, egyéb szerves vegyületek sokaságága kerül időről-időre az emberi testbe.

 

 

 

 

 

Így ma már az ideálisnak mondott csecsemőtáplálék is tartalmazhat sajnos káros anyagokat, amelyek aztán a baba szervezetében felhalmozódnak.

 

 

 
A különböző ízfokozó anyagok a kicsiknél túlsúlyt okozhatnak. Világszerte egyre több gyereknél állapítanak meg az orvosok korai cukorbetegséget. A Harvard Egyetem kutatói két évvel ezelőtt végeztek egy felmérést a savakkal kapcsolatban. 460 lányt vizsgáltak meg. Az eredmény: azoknál a tinédzsereknél, akik rendszeresen isznak kólát, ötször több a csonttörés, mint azoknál, akik ásványvízzel oltják szomjukat. Az Európai Unió korábban említett felmérése szerint az európai gyerekek a megengedett foszforsavmennyiség 172 százalékát fogyasztják.

 

 

 

Még a foszforsavnál is többet fogyasztunk a különböző bélkárosító hatóanyagokból. Aki egy vegyszereket árusító boltban nátriumdiszulfitot, röviden E 223-at vesz, tudja, hogy méreg. Ám elég elővenni néhány élelmiszert a spájzból (pl. krumplipüréport), hogy kiderüljön, bizony megesszük a mérget. A szulfit ártalmatlan addig, amíg (testsúly)kilónként kevesebb mint 0,7 milligramm jut a szervezetünkbe. A készételeknél azonban ez az érték jóval magasabb. A felnőtteknek 20-266 százalékkal, míg a gyerekeknek 83-1227 százalékkal több jut a szervezetükbe a megengedettnél. A szulfitok, amelyek egy agresszív baktériumfajta szervezetbe jutását segítik, 61 élelmiszercsoportban találhatók meg E 220-E 227 néven. Többek között a borban, lekvárokban, édességekben, szárított gyümölcsökben és a hamburgerhúsban is. Egy 40 kilós gyerek szervezetében 28 milligramm szulfit a megengedhető érték. Egyetlen hamburgerrel azonban 56,25 milligramm szulfit jut a szervezetbe, vagyis a kétszerese a megengedett napi mennyiségnek.

 

 

 

 

 

 

 

Mit tehetünk ellene?

 

  • Az egyik legfontosabb dolog , hogy szervezetünket méregtelenítsük, lúgosítsuk mielőtt "gyermekáldásra készülünk" hiszen így, a zsírszövetekben felhalmozódott az előbb említett káros anyagok jelentős részétől meg tudjunk szabadulni.
  • Ha gyermekvállalás előtt nem méregtelenített akkor semmiképpen se a szoptatás alatt kezdje el és vigyázzon a fogyókúrával és a mértéktelen koplalással is ebben az időszakban. Hiszen ezek révén kioldódnak a káros anyagok a zsírszövetekből mellyel nemcsak a saját egészségét kockáztatja, hanem a kicsijét is.
  •  
    Nagyon fontos dolog még amiről mostanában még csak nagyon kevés szó esik  a rengeteg tisztító és tisztálkodási szerben levő káros anyagok melyek  belélgezve és kis molekulasúlyuk révén (krém) a bőrre kenve felszívódnak és lerakódnak a szervezetben.
  •  

     Néhány erről szóló írásunk:

    Mérgek a bőrön át?

    Hétköznapi mérgeink I

    Jó tudni rovat

     

     

     
     

    4. Vásároljunk ellenőrzött termelői, ha megoldható bio termékeket, melyek bevizsgáltak, és nem tartalmaznak semmilyen egészségre káros összetevőket. A bio termelés, vegyszermentesen termel, csak biológiai eszközöket használnak növényvédelemre. 2002-ben végzett vizsgálat alapján a hagyományos vegyszerezéssel és műtrágyázással termel növények mintája alapján, a vegyszerezett növények 75%-ban találtak növényvédőszer maradványokat. Még a bio növényekben csak 23%-ban találtak növényvédőszer maradványt. Az adat elég meggyőző ahhoz, hogy törekedjünk a bio élelmiszerek vásárlására.

     

     

     

    Gyermekkozmetikumok

     

     

     

    Azt gondolnánk, hogy a kisgyermekeknek készült termékekben nincsenek káros összetevők. Sajnos ugyanúgy megtalálható a gyerekeknek készült kozmetikumban a káros anyagok mint a felnőttében. Az új kutatási eredmények szerint a babakrémekből, hintőporokból és babasamponokból egészségre káros vegyi anyagok, úgynevezett ftalátok kerülhetnek a gyermekek szervezetébe. A ftalátokat műanyagok lágyítására, az illatanyagok stabilizálására használják és számos kozmetikai termékben, gyermekápolási cikkben, valamint játékban is megtalálhatók. Seattle-i Washington Egyetemen kutatásaiban kilenc különböző ftalát bomlásterméket talált a kettőtől 28 hónapos korú csecsemők pelenkáiból vett vizeletmintákban.

     

     

     

    Mit tehetünk ellene?

     

     

     

    Egyértelműen olyan terméket, amiben nincsenek káros anyagok benne! Még ez sem garantálja a 100%-os sikert. Érdemes olyan babakozmetikumot keresni, ami természetes öko alapanyagokból készül. Ma már számos ilyen termékkel találkozhatunk, így nem kell messzire menni érte. Az a legjobb, ha az árú viseli a BDIH minősítést (Ellenőrzött természetes kozmetikum).

     

     

     

    Veszélyes játékok

     

     

     

     

     

    Az elmúlt években nem egyszer fordult elő, hogy játékokat vettek le a boltok polcairól, mert valamilyen káros anyagot tartalmaztak. 2005-ben a hazánkban bevizsgált gyerekjátékok több mint kilencven százaléka bizonyult veszélyesnek.

     

     

     

    Sok gyerekeknek szánt játék tartalmazhat az egészségre káros ftálsav-észtert. Pedig 2002 július elseje óta Magyarországon sem hozhatók forgalomba a 3 év alatti gyermekek számára előállított, szájba vehető, lágy PVC-ből készült játékok és gyermekápolási cikkek, ha összesen 0,1 tömegszázaléknál nagyobb mennyiséget tartalmaznak a ftálsav-észter lágyítókból. A lágy PVC-k gyártói gyakran használják e vegyületcsoportot, mert a termék így lesz puha és hajlékony. A PVC-ből készült termékekről már jó ideje köztudott, hogy káros anyagokat tartalmaznak, ezért az a legjobb, ha ezeket kitiltjuk a gyerekszobából. Különös gonddal válogassuk meg azokat a játékokat, amelyeket kifejezetten azért adunk a baba kezébe, hogy rágja őket, például a hűsítő rágókákat. Lehetőleg a Távol-Keletről származó olcsó termékeket mellőzük. 

     
     

      Összeállította: Koczka Kinga

     

    Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
    Megosztás:
      Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

    Kapcsolódó termékek

    Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

    Ótvar Skarlát Uszodaszemölcs Seborrheás dermatitis

    Kapcsolódó termék-kategóriák

    Baba-mama

    Kapcsolódó rovatok






    www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

    MasterPass