Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Egészséges táplálkozás \
+   Tiszta víz \
+  Problémás víz 4. Maradványok az ivízben

» Terméketlenség a csapvíz miatt!
» További elrettentő példáról is olvashatunk:
» A víz íze:
» A víz minősítése:
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Problémás víz 4. Maradványok az ivízben

2008.05.15.
Címkék: víz   vízszennyezés   víztisztítás  
Tudta Ön, hogy a német ivóvizet átlagosan már 7 ember itta meg Önt megelőzően? Vagy, hogy a gyógyszerek nem szívódnak fel teljesen, hanem nagy részben újra kimosódnak a szervezetből?
Tudta Ön, hogy ezek az anyagok a szennyvizen és a víztisztító rendszereken keresztül átjutva újra a csapvízbe, az úgynevezett ivóvízbe kerülnek?

Nem feltétlen új hírek ezek Önnek, mert időről időre felbukkannak ehhez hasonló hírek a médiákban, hogy aztán hamarosan újra feledésbe merüljenek. De - ahhoz hogy elfelejthessük, az ivóvíz témája túl életbevágó!

Az úgynevezett ivóvízben lévő gyógyszermaradványokat, hormonokat és méreganyagokat naponta bejuttatjuk szervezetünkbe, s nemcsak akkor, amikor csapvizet iszunk, hanem teánkkal, kávénkkal, levesünkkel, a vízben kifőtt tésztával, rizzsel, vagy bármely más étellel, melyet víz hozzáadásával készítettünk. Ezek a mérgek, legyenek bár csekély koncentrációban jelen a vízben, hatást fejtenek ki a finom, érzékeny emberi szervezetben.

Terméketlenség a csapvíz miatt!

Maga az a tény, hogy a fogamzásgátlókban lévő ösztrogéneket a szervezet kiválasztja és így a hormonokat, melyek a fent említett módon az ivóvízbe újra bekerülnek, az egész népesség "issza", elég elrettentő. Ha gúnyosan fognánk fel a helyzetet, azt mondhatnánk, hogy a fogamzásgátlók hatásának megsokszorozásával állunk szemben: először is, a tabletta megzavarja a nő természetes szervi funkcióit és megakadályozza a terhességet, másodsorban pedig az ivóvízből a férfi szervezetébe jutva annak elnőiesedését idézi elő, amely terméketlenségéhez vezet.

A Süddeutsche Zeitung német lap a következőt írja "Gyógyszertár a csapban" című cikkében: "a hormonokhoz hasonló anyagokkal végzett vizsgálatok tapasztalatai azt mutatják, hogy a gyógyszerek bizonyítható hatást fejtenek ki a kezelés során felírt töménységük alatt is, tehát hígabb koncentrációban. Ebből adódóan, bár a vízben található ösztrogén jellegű anyagok nem egyenértékűek a fogamzásgátló tabletta teljes hatásával, mégis ahhoz vezetnek, hogy a hím halak nőstényivé válnak, míg más állatoknál egyéb szaporodási problémát okoznak."

További elrettentő példáról is olvashatunk:

"a berlini csatornavízben extrém magas koncentrációban röntgen-kontrasztanyagokat találtak a kutatók. Időközben a csatornavízben talált gyógyszerek listája egyre csak bővül: bétablokkerek, fájdalomcsillapítók, nyugtatók, antibiotikumok, rák, asztma, epilepszia, és reuma ellenes szerek, stb. A vízben feltárt szerek listája legjobban egy alapos gyógyszertári listához hasonlít.

Hessen németországi tartomány környezetvédelmi hivatalának egyik szakembere, Georg Berthold, az elmúlt 2 évben 77 talajvízgyűjtő mérőállomást vizsgált meg, melyek a Rajna-Majna vidéke ivóvízellátásának forrásai. Kevesebb, mint a próbák egyharmadát találta gyógyszer­maradványoktól mentesnek, majdnem 40 %-ukban nyomokban, míg 30 %-ukban egyértelmű gyógyszerszennyezést fedezett fel. A legtöbbet a koleszterincsökkentő szerekből mutatott ki, de a vízpróbák jóval több, mint a felében fájdalomcsillapítókat is kimutatott.

Bertold kutatásának eredményeit így foglalta össze: "Az antibiotikumok jelenléte a felszíni vizekben nem kivételes jelenség, hanem az általános állapot."

A víz íze:

Ha egy vendégünk megkóstolja az ozmózis vizet, és egy kis keserű utóízt érez, annak két oka lehet.

  • Az egyik, hogy mivel az ozmózis víz kiváló oldószer, a mindannyiunk szájában lévő ízt felerősíti. Érdemes egy alma, vagy fogmosás után megkóstolni!
  • A másik, hogy sajnos a magyar lakosság 25 %-a epe problémával küszködik. Vélhetően ugyanennyien nem is tudnak epekövükről. Orvosokkal konzultáltam, véleményük szerint, ezeknél az embereknél természetes jelenség a kicsit keserű utóíz.

Egy pár Ügyfelünk érzett ilyet, de fokozatosan megszűnt a keserű íz! Olvastam olyan véleményeket, melyek szerint a tiszta víz lassan, de biztosan rendbe szedi az ember epeműködését.

Az én személyes tapasztalatom az, hogy aki teljesen egészséges, még soha nem érezte keserűnek a vizet.

A víz minősítése:

A vizet minősíteni általánosságban nem lehet, nincs jó, vagy rossz víz, csak valamilyen célra alkalmas víz. Ezt hazánkban az MSZ12749 szabvány biztosítja:

kiváló víz: szennyező anyagoktól mentes, tiszta természetes állapotú víz. Az oldott anyag és a tápanyagterhelés csekély, szennyvízbaktérium nincs, ellenben az oxigéntelítettség közel teljes.

jó víz: külső szennyező anyagokkal és biológiailag hasznosítható tápanyagokkal kismértékben terhelt, mezotróf jellegű víz. A szennyvízbaktériumok csekély számban vannak jelen.

tűrhető víz: mérsékelten szennyezett víz, melyben a szerves és szervetlen anyagok és a biológiailag hasznosítható tápanyagterhelés eutrofizálódást eredményezhet. A szennyvízbaktériumok kimutathatók, esetenként szag és szín is előfordul.

szennyezett víz: külső eredetű szerves és szervetlen anyagokkal, illetve szennyvizekkel terhelt, biológiailag hozzáférhető tápanyagokban gazdag víz. Az oxigénháztartás széles határok közt mozog, a színe változó, zavaros és előfordulhat vízvirágzás is. A biológiailag káros anyagok koncentrációja elérheti a kritikus toxicitást is.

erősen szennyezett víz: különféle eredetű szerves és szervetlen anyagokkal, illetve szennyvízzel erősen terhelt, esetenként toxikus víz. A szennyvízbaktériumok száma eléri a nyers szennyvizekét. A káros anyagok és az oxigénhiány korlátozza az életfeltételeket. Átlátszatlan, bűzös, krónikusan toxikus víz.

Jens Trautwein: (kivonat a "A víz életelixír" füzetből) (Részletek - Az írásban szereplő konkrétumok Németországra vonatkoznak.)


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések


Kapcsolódó termék-kategóriák

Víztisztító

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass