Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

A CIKK TARTALOMJEGYZÉKE


» Cikkek \
+   Egészséges táplálkozás \
+   Tiszta víz \
+  Nem mindegy, milyen vizet iszunk!

» Az ásványvíz:
» A csapvíz:
» Az ozmózis víz előnyei:
Küldés:  Küldés   Betűméret:   Cikk betűmérete Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Nem mindegy, milyen vizet iszunk!

2009.09.02.
Címkék: ozmózis víz   víz  

Testünk 55-70%-a víz. Ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű vizet viszünk be szervezetünkbe. Rövid összefoglalásunkból bemutatjuk az ásványvizet, csapvizet és a ozmózisos vizet.   

Az ásványvíz:

Tudott Ön róla, hogy a szervetlen ásványi anyagok lerakódnak a szervezetünkben? Továbbá arról, hogy szervezetünk számára csak a szerves ásványi anyagok hasznosak, melyekhez a növények közvetítésével jutunk hozzá, hiszen ők alakítják át a szervetlen ásványokat szerves formájúvá?

Gondolta volna, hogy a lerakodások vérkeringési zavarokat, meszes ereket, magas vérnyomást, szívinfarktust, agyvérzést, epekövet, vesekövet okozhatnak?

Az ásványvizekkel kapcsolatos fő probléma az, hogy az ásványvizekben lévő ásványi anyagok szervetlenek (nem organikusak). Igaz, hogy ezek bejutnak a vérünk keringési rendszerébe, de nem hatolnak be a sejtjeinkbe, mert a sejthártya nem ereszti át őket.

A sejthártya az ásványi anyag belső fizikai minősége alapján dönt az anyagfelvételről, és sejtjeink csupán a már megkötött, és szervessé vált ásványi anyagokat veszik fel.

Az ásványi anyagok megkötéséhez úgynevezett transzporterekre van szükségünk, pl. növényekre, gyümölcsökre, tejre stb.

Ezek az anyagok ugyanis képesek szerves kötésben megkötni a szervetlen ásványi anyagokat.A túlzott mértékű szervetlen ásványi sók bevitele szervezetünkben gyorsítja az öregedést.

A szervetlen ásványi anyagok a szervezetünk számára károsak, mert lerakódnak a szervezetünkben, gondoljunk például a koleszterin kristályokra, amik foltszerű csomókat képeznek szervezetünkben, és ezek a csomók arterioszklerózishoz vezethetnek. Szervezetünk számára csak a szerves (pl. aminosavakon megkötött) ásványi anyagok hasznosak. Ezért a gyógyszergyártásban egyre többcitrátot és glükózt használnak, hogy megkössék a különböző szervetlen ásványi anyagokat.

Az utóbbi évek növekvő ásványvíz fogyasztása egyértelmű kapcsolatban van a vérkeringési zavarok számának növekedésével (meszes erek, magas vérnyomás, szívinfarktus, agyvérzés), de a számtalan epekő, vesekő is figyelmeztet a szervetlen ásványi anyagok szükségtelen bevitelére. 

Egyébként az ásványvízben lévő ásványok semmiképpen sem játszanának szerepet a szervezet ásványi anyag ellátásában! Lásd a következő lap táblázatát! Gondoljuk végig a fent leírtakat, és azt, hogy Magyarországon mik számítanak népbetegségnek.

Ásványi anyag A szervezet napi szükséglete Szervetlen anyag 1 l ásványvízben Szerves ásványi anyag 100g termékben
Kalcium 1000 mg 45-220 mg Sajt 1200 mg
Kálium 2000 mg 90 mg Banán 2020 mg
Magnézium 300 mg 50 mg Rizs 1200 mg
Vas 19 mg 3 mg Bab 5,1 mg
Cink 12 mg 2 mg Búzakenyér 4,3mg
Nátrium 2000 mg 150 mg Sajt 1300 mg

"Testünk ásványi agyag szükségletét leginkább az ételek biztosítják, nem az ivóvíz." American Medical Journal (Amerikai Orvosi Folyóirat)

"Az emberi szervezet számára szükséges ásványi anyagokból elenyészően kevés mennyiséget tartalmaz a víz az élelmiszerekhez képes ha valakinek az étrendje változatos, még ha nem is kiegyensúlyozott, akkor sem fog nyomelem-hiányban szenvedni."

Dr. Henry A. Schroeder, Dartmouth Medical School (Dartmouth Orvosi Szakiskola) "A béltraktusban lévő mérgek okozta betegségekért szinte mindig a víz keménysége (az oldott ásványok jelenléte) a felelős. Ezek (a szilárd ásványi részecskék) a bélfalakról bejutnak a nyirokrendszerbe, ahonnan minden a vérbe kerül, és az ereken keresztül végül eljut a szervezet minden részébe. Ez okozza az emberek betegségeinek nagy részét."

Dr. Charles Mayo, a világszerte ismert Mayo Klinika orvosa "Az egyedüli ásványi anyagok, melyeket a testünk hasznosítani tud: a szerves ásványi anyagok. Minden más típusú ásványi anyag idegen elem a szervezet számára, amelytől meg kell szabadulnia."

Dr. Allen E. Banik: The Choice is Clear (A választás világos) "A szervetlen ásványi anyagok  továbbá a káros koleszterin és a só  leginkább az agy (75%- a víz) vékony ütőereit és más véredényeit támadják. Az ütőerek rugalmatlanná válása, az erek elmeszesedése attól a naptól kezdődik, amikor a vízből először kerülnek szervetlen vegyi és ásványi anyagok a testünkbe."

Dr. John Yiamoyuiannis: Fluoride The Aging Factor (Fluorid: Az öregítő tényező) "Hadd jelentsem ki ismét nyomatékosan, hogy véleményem szerint az ízületi gyulladás illetve a köszvény okozója a kemény víz, amely mindenféle szervetlen ásványi anyagot tartalmaz, valamint a kiegyensúlyozatlan étkezés, melyek következtében savas kristályok rakódnak le a mozgatható ízületekben, továbbá a testmozgás hiánya."

A csapvíz:

A csapvíznél a fertőtlenítésre használt aktív klór magához vonzza a szabad részecskéket, és ezzel rontja a sejtek működési feltételeit. A klór önmagában is veszélyes idegméreg. Károsítja az agyat, az emésztő szerveket, az érfalat, a vízben lévő egyéb anyagokkal reakcióba lépve újabb egészségre ártalmas vegyületek keletkeznek: klórozott szénhidrogének, klórozott metán származékok (ezek rákkeltők), klórfenolok, klóraminok, amik pedig a víz rossz szagát, ízét eredményezik.

A hivatalosan közzétett, csapvízben lévő egyéb mérgek sem az ember barátai. Ezen kívül a vízbe olyan anyagok is kerülnek, amiket nem is vizsgálnak, hatásuk kiszámíthatatlan.

A  víz klórozása a világ minden országában alkalmazott gyakorlat. Vitathatatlan tény, ez rengeteg ember életét mentette meg veszélyes fertőző betegségtől (pl. kolera, tífusz, stb.) Viszont az is tény, hogy a klórozásból származó klór is károsítja az egészséget, bár hivatalosan a vezetékes vízben jelenlévő klór koncentrációja nem káros az egészséges ember számára.

Itt jegyzendő meg, hogy borzasztóan káros anyagokról azt állítani, hogy kis mértekben nem káros felelőtlenség. Gondoljunk a Széna tér levegőjére: mostanában köszönhetően a katalizátoros autók megjelenésének  a szennyezettsége az egészségügyi határértékek alatti. Feltehetjük azonban a jogos kérdést, hogy aki 10 évig (már ha megéli), a Szénatér levegőjét szívja, annak nem káros ez a levegő?

Akik asztmatikus, allergiás megbetegedésekben szenvednek, a klór kis koncentrációja is jelentősen rontja a közérzetüket. Legveszélyesebb, hogy a klór kémiai reakcióba lép a vízben lévő szerves anyagokkal, ennek következtében trihalogén vegyületek keletkeznek.

Tudományos kísérletek folyamán bizonyítást nyert, hogy ezek laboratóriumi állatoknál rákkeltő hatásúak. Amerikai tudósok, egy ismert kutató, Robert Morris vezetésével komoly kutatást végeztek az ivóvízben lévő klór emberi szervezetre gyakorolt hatásáról. Munkájuk szoros kapcsolatot tárt fel a klóros vízfogyasztás és a belső szervek rákos megbetegedései között.

Azok, akik 40 évig klóros vizet fogyasztottak, 70%- kal nagyobb eséllyel betegszenek meg rákban, mint azok, akik klórmentes vizet fogyasztottak. Döbbenetes tény, hogy a dohányzás esetén is ugyanilyen százalékos az esélyarány a dohányzó és nemdohányzó ember rákos megbetegedésére. (Egy pohár klóros víz = egy cigaretta elszívása!?)

Megjegyzendő, hogy a víz forralásával leginkább "besűrítjük" a vizet, ilyenkor elsősorban a víz (H2O) távozik belőle.

Az ozmózis víz előnyei:

  • Állandó minőségű ivóvíz a vízvezetékrendszer meghibásodása, ökológiai problémák, vagy véletlen vízszennyezés esetén is.
  •  Mindig a megfelelő mennyiségben rendelkezésre áll a tiszta friss ivóvíz.
  • Segít a diétázóknak az előírt étrend betartásában. Kevesebb cukortól is édesebbek lesznek italaink.
  • Ideális a teafőzők, vasalók, kávéfőzők, üzemeltetéséhez.

Óvja az egészséget, mert nem tartalmaz baktériumokat, vírusokat, klórt, szerves kémiai anyagokat, vegyszereket, ipari szennyeződéseket, nehézfémeket, toxikus és rákkeltő anyagokat, hormonokat, így nem mérgezi a szervezetünket, valamint a legtöbb eltávolítandó salakanyagot, méreganyagot tudja felvenni és kiüríteni a szervezetünkből.

  • Pozitívan hat a közérzetünkre és anyagcserénkre.
  • Hajmosás utáni öblítésre kifejezetten ajánlott.
  • Ajánlott csecsemők számára.
  • Sok szabad elektront és protont tartalmaz, elősegítve a sejtek elektromágneses működésének körülményeit.
  •  Az ozmózis víz emlékező képessége kiváló, homeopátiás gyógymódokhoz jól használható.
  •  Hosszantartó jégkocka készíthető a tiszta vízből.
  •  Javítja az italok és ételek ízét, színét, eltarthatóságát (lásd. Tea vagy limonádé kísérlet!!!)
  • Az allergiás tünetek jó eséllyel megszűnnek.
  • Mivel megtisztít a mérgektől, lényegesen tisztább, boldogabb életünk lehet!

Barna István

„vízügyi” szakértő

További kérdésével, észrevételével forduljon a Szakértő rovatban Barna Istvánhoz, aki válaszol a vízzel és víztisztítással kapcsolatos kérdésekre.


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Kapcsolódó termék-kategóriák

Víztisztító

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass