Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Szájápolás

2009.01.20.
Címkék: ellenőrzött természetes kozmetikum   fogápolás  

Figyeljünk oda ajkaikra! – az ápolt fogsort és ajak nemcsak feldobja az arcot, hanem csábítóvá is teszi. Ezért is nem egy elhanyagolható esztétikai probléma.

Le a kezekkel!

Tudjuk, jól, hogy egy szép fogsor szinte vonzza a tekintetet. Ugyanakkor egy össze-vissza álló fogsor a legszebb arcot is el tudja csúfítani. Nem beszélve arról, hogy a mosoly a mindennapi életünknek része, és örökösen mégsem tehetjük a kezünket a szánk elé. Mert valljuk be, akinek nem szép a fogsora az önkéntelenül is a szája elé teszi a kezét. Bár a fogszabályzás a gyerekkorban a legideálisabb, sosem késő változtatni rajta! Nincs korhoz kötve, bárkinél végezhető fogszabályzó kezelés, sőt a terhesség és a szoptatás sem kizáró ok. Ráadásul ma már nem csak a jó öreg „vasfog” létezik, hanem többféle esztétikus fogszabályozó, például műanyag, porcelán, zafír, melyek különböző áron vannak, anyagonként és rendelőnként egyaránt. 

Sárga helyett fehér

Nem néznek ki, ha egy kicsit színesebb a fogad a kelleténél, azért mégis erre az esztétikai problémára érdemes odafigyelni. Sárga-szürke fogsorra ma már rengeteg alternatív megoldás létezik. Nem feltétlenül kell fogorvoshoz rohanni, hogy fogainkat kifehérítse, hanem már a drogériákból is beszerezhetünk fehérítőket. A fogorvosi rendelőben a hagyományosabb fogfehérítő eljárás során a fogívre készített pontos sablonba hidrogénperoxid tartalmú fogfehérítő anyag kerül. Ennek a gélnek egy erősebb változatát a fogorvosi rendelőben, vagy a gyengébbiket otthon használják egy éjszakai sínben felhelyezve. Ám ennél sokkal korszerűbb és gyorsabb módszer, ha a fogakra felvitt fehérítő gélt valamely plazmaív fénnyel stimulálva gyorsítjuk meg a folyamatot. A drogériákban széles választékban találhatunk a fogakra felkenhető fehérítőket. Érdemes azonban kikérni fogorvosunk véleményét. Az ilyen készítmények hatására ugyanis gyengülhetnek a fogaink, mert kioldódnak belőlük bizonyos ásványok is. Ez csökkenti a fogunk élettartamát.

Fogak éke

A fogékszer az, ami tényleg csak azoknak a hölgyeknek áll jól, akiknek gyönyörű fogsoruk és fehér fogaik vannak. Nem ajánlatos görbe fogakra használni, mert csak kiemeli a hiányosságokat. A fogra nem ártalmas, fúrás nélkül, lyuk nélkül feltehető, nem hagyva semmi nyomot maga után. A fogékszer felrakása nem tart tovább 3-5 percnél, és nem jár semmiféle kellemetlenséggel, ám ezt csak fogorvos teheti fel, ami egy speciális ragasztási technikával történik. A felhelyezett ékszer akár egy évig is eltarthat, és bármikor leszedhető, vagy egyszerűen leesik magától. Nem okoz semmiféle kárt, ha véletlenül lenyeljük.

A fogékszer nem új keletű. Nem is olyan régen egy fogorvosnak-úton egy rock koncertre-remek ötlete támadt. A fogára ragasztott egy pici, gyönyörű Swarowski kristályt fogorvosi kötőanyaggal. Néhány évvel később ez az ötlet a Tooth Fairy ideiglenes fogékszerben teljesedett ki, amely európai szenzáció lett, és elnyerte a Woman, Elle, és a Cosmopolitan európai kiadásának tetszését, és most már elterjedt az egész világon.

Friss lehelet

Nincs annál rosszabb, mint a kellemetlen szájszag. Sajnos ez az emberek egy nagyobb részét érinti, amin nem minden esetben segíthet a rágó vagy a cukorka. A szájszag okai sokfélék lehetnek, amit orvosnak kell megállapítania. Okozhatják orrnyálkahártya nyálkaanyagai, mandulagyulladás, rossz gyomor, túl kevés gyomorsav vagy a szájüregben lévő fekély. Az alapos fogmosás és a különféle szájöblítők megoldást nyújthatnak

Alternatív megoldások

Langyos vízzel hígított néhány csepp borókaolaj elkortyolása gyakran megszünteti a rossz szájszagot. Másik házi szer a kopormag rágcsálása. Ha erősen lepedékes a nyelv a szájszag oka, egy csésze fél kanál ürümfűvel javulást hozhat. Mentateát is használhatunk szájöblögetésre. Nemcsak frissít, hanem a gyulladt fogíny lüktetését is enyhítheti.

Cserepes ajak

A cserepes, kiszáradt ajaknak többféle oka lehet. Hideg levegő, a légkondicionált szobák, a fűtés (mert kiszárítja a helyiség levegőjét),stb. Ugyanakkor okozhat kiszáradást a pajzsmirigy működésének zavara, és a B-vitamin hiánya, esetleg gyógyszerek is. Legjobb megoldás a problémára az ajakír. Ezek közül is a természetes alapanyagú, mely minden káros anyagot mentes – főleg azok számára, akik allergiásak, vagy nagyon érzékeny a bőrük. Ám a természet segítségét is igénybe vehetik, hisz a méz jótékony hatásának köszönhetően a legjobb ajakápoló.

Koczka Kinga


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Bio NEUNER'S Borsmenta tea/Bio NEUNER'S Borsmenta tea/ (Neuner's)
Görcsoldó, gyomornyugtató hatású.
+- 3.560 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Szájszag Afta

Kapcsolódó termék-kategóriák

Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass