Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com

Tavaszi bőrmegújítás

2009.03.21.
Címkék: agyag   alga  

 

 

 

Bőrünk tükröt mutat tavasszal a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagokról. Ahogy a természetnek, úgy szervezetünknek is szüksége van a megújulásra. Segítsünk neki!

 

 

 

Első és legfontosabb: a méregtelenítés

 

Ez szükséges ugyanis ahhoz, hogy az építő vitaminok, tápanyagok, ásványi sók újra eljussanak a sejtekhez. Így lesznek szöveteink újból rugalmasak, ragyogók!

 

Szinte lehetetlen az élelmiszereinkbe kerülő tartósító, színező, ízfokozó stb. anyagokat kiszűrni. És akkor még nem is beszéltünk a nagyüzemi állattartás során bekerülő, antibiotikumokról, hormonokról, a tengervízben felhalmozódó és a halakba kerülő nehézfémekről.

 

 
 

 

 

Tipp

Ha nem érezzük magunkat elég erősnek egy méregtelenítő kúrához, már azzal is sokat tehetünk egészségünkért, ha kerüljük a kávét, fehér cukrot, lisztet, alkoholt, nikotint. Na és persze rengeteg tiszta, szénsav- és méreganyag-mentes folyadékot iszunk!

 

Itt is van mit tenni: nemcsak az ételekben található mellékanyagok, hanem maga az étkezés minőségi és mennyiségi összetétele is káros anyagcsere termékeket eredményezhet. De ez már inkább az egyéni adottságokon múlik, és a legáltalánosabb „igazságok” sem mindig érvényesek mindenkire.

 

 

A szervezet méregtelenítési funkcióinak segítése

 

Ehhez naponta legalább fél liter vizet (és nem üdítőt) meg kell innunk minden 10 testtömeg kilogrammunkra. (Például egy 70kg-os embernek 3,5 liter víz elfogyasztását jelenti naponta).

 

 

A lerakódott anyagokat fel kell szabadítani, melyhez megfelelő keringésre van szükség az érintett helyeken. Az „érintett helyek” pont azok a területek, amiken a keringő vérvolumen kis része folyik át alapállapotban (zsírszövet, izomszövet, porcok, csontok, bőr). Épp ezért fontos a megfelelő – nem erőltetett – testmozgás, ami fokozza a szervezet keringését, sőt átcsoportosítja azt ezen területekre is. A szauna, ami sok méregtelenítő eljárás része, szintén ezt a célt szolgálja.

 

Kis odafigyeléssel mindenki meg tudja valósítani az előbb felsoroltakat. Alkalmanként erősíteni lehet a méregtelenítő funkciókat a máj és a vese támogatásával.

 

 

 

 

 

 

Méregtelenítők, savtalanítók, lúgosítók a Vitaminszigeten >>

 

Segítőink: gyógyteák, diéták, étrend-kiegészítők:

 

 

 

A vesét vízhajtó hatású növényekkel szokták támogatni, pl: csalánlevél, medveszőlő levél, cickafark, zsúrló stb.

 

 

 

A máj támogatására a máriatövis, homoktövis készítményei, illetve az N-Acetil-Cisztein az elterjedten használatos összetevők.

 

 

 

A bőrt különböző gyógyfürdők, sós fürdők alkalmazásával támogathatjuk. További terhelést ró ránk a – bőrünket sem kímélő – klórozott víz. Szerencsére ma már kaphatók zuhanyra szerelhető klórszűrők, amivel ezt a hatást csökkenteni lehet.

 

 

 

A különböző méregtelenítő terápiák a fenti szerveket célozzák meg, kiegészítve azt modern eljárásokkal is (béltisztítás, elektrokémiai méregtelenítő eljárások), illetve olyan étrend-kiegészítőkkel (spirulina alga, agyag-készítmények, kelációs készítmények), melyek a méreganyagok megkötését követően távoznak szervezetünkből.

 

 

 

 

 

Második lépés: élessze újjá bőrét!

 

 

 

Szabaduljon meg az elhalt hámsejtektől majd táplálja bőrét is vitaminokkal, ásványi anyagokkal! Erre a legjobb megoldás még mindig a teljes testradír, vagy az enyhe peelingek bevetése. Nem kell egyből a drogériákba rohanni, otthon mi magunk is előállíthatunk éléskamránkból erre való készítményeket.

 

 

 

 

 

 

Bőrbarát táplálkozás

A megoldást nem csupán a „csodakenőcsöktől” kell remélnünk, hiszen egyes tápanyagok elegendő mennyiségben történő bevitele bőrünk egészségének szempontjából elengedhetetlen; hiányuk esetén pedig olyan tünetek jelentkezhetnek, mint például ajakgyulladás (A-, B2-,B6-vitaminhiány) fokozott faggyúmirigy-működés (B6-vitaminhiány), vagy nyelvgyulladás (B2-, B3-, B6-vitaminhiány). Tehát a különféle kozmetikumok alkalmazása mellett a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, a rendszeres testmozgás, valamint a káros élvezeti cikkek (pl. cigaretta, alkohol) mellőzése is elengedhetetlen.

 

Keressük az A-, C-, E- és B-vitaminokban, a cinkben, valamint az omega-3 zsírsavakban gazdag élelmiszereket. Jó ha tudjuk: ők mind a bőr szépségének őrei! Hiányukban súlyos bőrproblémák alakulhatnak ki, elegendő mennyiségben történő pótlásukkal viszont a tünetek (pattanások; száraz, pikkelyes, megereszkedett bőr stb.) csökkenthetők.

 

 

 

 

 

 

Édes és sós „bőrélesztők”

 

 

 

Hogyan lehetséges a fenti cím? Egyszerűen a és a cukor szemcséi a legkiválóbb hámlasztó, radírozó szerek. Míg a elképesztően hatékony, a cukor kíméletesebb, ráadásul nem is csíp, ha esetleg sérült réteget érint.

 

 

 

 

Gyors és látványos eredmény eléréséhez először keverjünk össze 1:1,5 arányban sót és friss vagy szárított levendulavirágot. Adjunk hozzá annyi mandulaolajt, amennyi ellepi a keveréket. Gyengédebb az eljárás, ha 15 dkg kristályos állagú cukrot édesköménymaggal és szintén mandulaolajjal elegyítünk.

 

Bármelyiket is választjuk, vigyük fel testünkre – az arc kihagyásával – körkörös mozdulatokkal. Ha hozzájutunk vizitormához, amely egyébként bővelkedik antioxidánsokban, daráljuk le, keverjük el joghurttal, zabpehellyel. E természetes bőrradírt már bátran használhatjuk az arcunkra is. Azonban miután bő vízzel lemostuk, ne feledkezzünk meg a hidratálásról sem!

 

 

 

Ha szeret kísérletezni, próbálja ki a következő recepetet: csodákra képes, ha egy kis extra szűz olívaolajt elkeverünk 1 evőkanál szárított kamillavirággal és illóolajjal, pár csepp vízzel, mézzel valamint körömvirággal. Persze nem olcsó mulatság, de annál hatásosabb. Szánkra és kezünkre már egy sima mézes pakolás is megteszi. Bármennyire is abszurdnak tűnik, ragacsos praclikkal pihenni, próbáljuk ki! A vékonyan felvitt méz, hamar felszívódik, és rendkívüli puhaságot eredményez.

 

 

 

 

 

 

 

Felhasznált irodalom:

 

 Vetró Rita

 

 

 


Kérdésével, észrevételével forduljon a szerkesztoseg@vitaminsziget.com hoz.
Megosztás:
  Küldés:  Küldés   Betűméret:   Betűméret Kicsi Normál Nagy   Nyomtatás:  Nyomtatás

Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Medveszőlő levél Logona arcápoló termékek táblázata

Kapcsolódó termék-kategóriák


Kapcsolódó rovatok






www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass